PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=136269}

Plotkara

Gossip Girl
2007 - 2012
7,7 108 tys. ocen
7,7 10 1 108482
6,5 12 krytyków
Plotkara
powrót do forum serialu Plotkara

od początku oglądam plotkarę i mimo tego, że już nastolatką nie jestem był to jeden z moich ulubionych seriali, ale po ostatnim odcinku doszłam do wniosku, że ten serial i jego bohaterowie się w ogóle nie rozwijają. wystawne przyyjęcia i dekadenckie imprezy, które stanowią punkt kulminacyjny dla różnego rodzaju intryg i spisków. knucie za plecami i przeciwko najbliższym (np w ostatnim odcinku przeciwko własnym matkom)-akcja gdy blair chciała 'wycwanić' eleanor i dostać chwilę na rozmowe z tą babką od stażu, serena, która niby chciała dobrze, ale dając dowody temu dziennikarzowi skompromitowałaby całą swoją rodzine, a swoją matke wysłałaby za kratki. zamiast kombinowania w każdym z tych przypadków wystarczyłaby chyba szczera rozmowa. ja wiem, ze chodzi o efekt, ale te postacie mają już podobno 20lat, a ciągle zachowują się jak niedojrzałe nastolatki z początku serii. blair i te jej służki? ok, gdy chodziły do constance to stanowiło to jakiśtam element szkolnej hierarchii ale teraz jest to według mnie śmieszne. dan biegający za sereną jak piesek na smyczy. chuck który zrobił koło i znowu stał się ru'''jącym wszystko lovelasem. to wszystko jest takie schematyczne! chyba jedyną postacią, która w jakiśtam sposób dojrzała i się zmieniła jest nate, w końcu przestał się koncentrować na serenie.

janis1609

Również uważam, że w serialu trochę `powiało nudą` czekałam z zapałem na nowe odc po dłuuugiej przerwie, a tu co?! Nic mnie nie zaskoczyło, i w ostatnim czasie również zdałam sobie sprawę, że w każdym odc jest jakaś imprezka, i te ciągłe bale, już mnie zaczynają nudzić, zastanawiam się nad rozpoczęcia oglądania `pamiętników wampirów`., co o tym sądzicie, ogląda ktośś? :P

nati098

Całkowicie się zgadzam, wszystko, co było najlepsze w tym serialu już się dawno wypaliło. Oglądałam ten serial, aby sobie zapchać czas pomiędzy premierami odcików innych produkcji, ale powiem szczerze, że już nie nie jestem w stanie oglądać tych nowych odcinków. Są po prostu straszne. A, co do pamiętników to oglądałam parę odcinków i nie polecam. Jakimś cudem jest to gorsze nawet od "Plotkary".

ocenił(a) serial na 6
Sybelle

ja tam uważam że pamiętniki wampirów są cudowne,jest akcja wampiry,związki i przystojny damon;],tak więc bardzo polecam ten serial

ocenił(a) serial na 10
elinternado

ja tez ogladam pamietniki i goraco polecam :)

ocenił(a) serial na 8
fifi1516

ja też polecam pamiętniki, jest tam przynajmniej jakaś akcja... no i Damon ;D

ocenił(a) serial na 5
janis1609

Zgadzam się z przedmówcą. Nastolatka od dawna nie jestem, ale oglądałam Plotkarę tak dla zabicia czasu. Od ostatnich 2-3 odcinków zastanawiam się czy nie dać sobie spokoju. Serial jest mega denny, przewidywalny i po prostu kiepski- ileż sezonów można powtarzać w kółko to samo?
A pamiętniki oglądam i bardzo sobie chwalę. Serialomaniakom polecam Misfits- rewelacja:)

ocenił(a) serial na 8
janis1609

zgadzam się z Wami, nie wiem co się dzieje z scenarzystami Plotkary, pamiętam dobre czasy, kiedy każdy odcinek sobie smakowałam, były w nich niezłe teksty i mimo ciągłych imprez przyciągał mnie do oglądania wątek Blair i Chucka, albo kłótnie pomiędzy Blair i Sereną, no i piękne ciuchy, świetny soundtrack i nieźle pogmatwane intrygi...natomiast ostatni odcinek po dłuuugiej przerwie oglądnęłam na siłę, nie mogąc się nadziwić, że to mój (już teraz były) ulubiony serial
kiedy tak czekałam na te nowe odcinki zaczęłam oglądać Pamiętniki i...wkręciłam się, jasne dużo tam przerysowanych akcji, mocno naciąganych historii, albo czasem coś ewidentnie nie ma sensu tzn. jest krew a za chwilę jej nie ma, albo siedzisz i zastanawiasz się dlaczego to zostało zrobione tak skoro wcześniej było powiedziane coś innego, whatever;p lubię głupie miny Damona i jego sarkazm, dużo ciach w tym serialu, fajny scenariusz, nie można się nudzić i szczerze wolę już wampiry pijące przez rurkę krew niż kolejny romans Sereny, która dalej nie wie czego chce i jaka to ona jest nierozumiana i piękna...a jak pierwszy raz ją zobaczyłam pomyślałam, że wyobrażałam sobie Serenę jako ładniejszą;p o matko i jeszcze wzdychająca Lily i kolejny bal/impreza/bankiet