PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=136269}

Plotkara

Gossip Girl
2007 - 2012
7,7 108 tys. ocen
7,7 10 1 108482
6,5 12 krytyków
Plotkara
powrót do forum serialu Plotkara

Trochę mnie irytuje to ciągłe przeskakiwanie Ch&B od wielkiej namiętności do obojętności. Nawet nie chodzi mi o to, że w każdym odcinku musi być jakaś wielka scena miłosna, ale chociaż jakieś tęskne spojrzenie...:) zwłaszcza ze strony Chucka by się przydało. No bo nie ukrywajmy, że w założeniu ich związek ma być ukazany jako Wielka Prawdziwa Miłość (i chyba prawie wszystkim oglądającym na tym zależy:D), choć nie bez trudności i problemów, a takie przeskoki odbierają temu wiarygodności i to jest megawkurzające.
A tak poza tym, to odcinek dość mi się podobał, zwłaszcza wątek Blair i jej matki, oraz Dana&Blair (chyba na razie nieźle to rozgrywają).

ocenił(a) serial na 5
mitenka

mnie najbardziej zaskoczyło, że to tak naprawdę Blair szuka kontaktu z Danem. Widać, że zaczęła doceniać, że Dan jest najporządniejszą osobą jaką zna. Moment, w którym nazwała go swoim przyjacielem był całkiem uroczy. Nie chciałabym, żeby coś się między nimi popsuło, bo jak na razie zapowiada się najzdrowsza relacja w tym serialu i jeżeli jakiś głupi romans ma to popsuć, to lepiej niech sobie odpuszczą, no chyba, że rozegrają to tak, że jednak przyjaźń jest ważniejsza.
Serena znowu mnie irytowała, w pierwszym sezonie była moją ulubioną postacią, a teraz nie mogę jej znieść. Ciągle niezdecydowana. To jak powiedzieli sobie z Danem, że muszą być pewni, że chcą razem być, to ewidentne zostawienie furtki na zakończenie serialu. Serena będzie mogła jeszcze poszaleć z co najmniej setką facetów do zakończenia serialu. Teraz zanosi się na Bena.
Chuck kiedy nie jest z Blair jakoś mnie nudzi, zupełnie nie interesuje mnie jego wątek. Chociaż jak ostatnio był z Blair też mnie specjalnie nie interesował. Dla mnie ta postać już się wypaliła i zatacza koła zły Chuck-dobry Chuck-zły Chuck... itd. Teraz pobzyka czarną laskę,a na Blair nawet nie spojrzy, obudzi się pewnie jak zobaczy, że ona jest szczęśliwa, będzie chciał ja odzyskać, a ona znowu skończy zamartwiając się i wylewając łzy przez niego.
Nate pierwszy raz nie ma problemu z jakąś laską na karku, tylko ze swoim ojcem, który jak zwykle coś kombinuje. Ogólnie Nate jest dla mnie strasznie bezbarwną postacią, w tym odcinku utwierdził mnie w przekonaniu, że ta postać jest kiepściutko zagrana, ma dwie miny- uśmiech od którego dziewczynom niby mają mięknąć kolana i minę zażenowania pomieszanego z silnym myśleniem, co widać przychodzi mu z trudem.
Cieszy mnie zupełny brak Jenny i Vanessy.

mitenka

Ja też cieszę się że nie musiałam oglądać Jenny i Vanessy. A co do 12 odcinka to spodziewałam się że po takim czasie oczekiwania na odcinek twórcy zafundują nam coś ciekawszego, tymczasem odcinek był jednym z nudniejszych w tym sezonie.

ocenił(a) serial na 8
stokrootka

kurde nooooooo żądam Jenny w serialu!!!!!!!!!!!!!!!!!! :P

ocenił(a) serial na 6
Sajmonnn

A ja zauwazyłam, że meskie postacie w tym serialu maja nons top ta sama mimikę - Nate jest wiecznie zagubiony, Chuck wygląda jakby chcial rpzechytrzyć sam siebie a Dan permanentnie zdziwiony tym co sie dzieje dookoła. Czy oni nie mogą się czasem skrzywic albo uśmiechnąć?

miss_bober

Rozwaliłeś/aś mnie tym komentarzem ;)) Popieram ;P

ocenił(a) serial na 10
Sajmonnn

zgadzam se sie z Sajmonnn bez little J. to nie to samo :(

mitenka

To jest w ogóle chore, że Blair i Dan'a zaczyna łączyć coś więcej niż nienawiść. Nie poznaję B., przecież ona zawsze gardziła samotnym chłopcem z Brooklynu...

ocenił(a) serial na 9
mitenka

ja na początku też myślałam że Dan i Blair to jest niemożliwe, ale jak tak teraz patrzę na nich to nawet nie jest takie złe. ;)
to, że Jenny nie było wcale mnie nie martwi, ale i nie cieszy, ona mi jest ostatnio obojętna,a z braku Vanessy się cieszę. ;)
a odcinek ogólnie według mnie jakiś nudny... nic się specjalnie jakoś nie działo. taki jakiś bez życia, miałam nadzieję na coś lepszego...

ocenił(a) serial na 10
mitenka

brakuje mi Jenny, a Vanessy nie bo jest chyba najnudniejszą postacią.A co do Dana i Blair to muslałam że będzie to największa pomyłka serialu ale kiedy widzę ich razem to nawet do siebie pasują. Mają podobne zainteresowania itp.Odcinek był jednym z nudniejszych.Czakam
na następny może będzie lepszy ;)

marti123

Już nikt nie chce by Blair była z Chuckiem?!

P_Halliwell

no nie, znajdą się na pewno tacy;) tylko Chuck nas na razie nieco wkurzył swoją niestałością;) w sumie dla biednej Blair byłoby dobrze, gdyby dla odmiany poprzebywała z kimś miłym:D

mitenka

Z kimś miłym - ok, ale nie z tym kretynem Danem ;/ Tak trudno mi uwierzyć, że B. zniżyła się do tego poziomu. Nie dość, że jest z kimś spoza elity to jeszcze zabiera chłopaka Serenie, co jest kompletnie nie w jej stylu.

P_Halliwell

No nie przesadzajmy nie zabiera...:p Jak na razie to oni tylko się przyjaźnią.Zgadzam się z mitenka, może Chuck w końcu zrozumie ze nie powinien się tak zachowywać i, że może ją stracić

ocenił(a) serial na 9
zrul2

ja nadal chcę, żeby Blair była z Chuckiem, ale rzeczywiście niech Chuck wreszcie przejrzy na oczy, że Blair nie będzie ciągle na niego czekać z zapartym tchem...
a Dan wcale nie jest już takim zerem, przecież chodził z Sereną van der Woodsen.

ocenił(a) serial na 10
urszulankaa

u mnie odc do pobrania na chomiku LaCandy jeśli ktoś chce free niech pisze
gdy bd napisy powiadomię ;)

urszulankaa

odcinek.. ujdzie, nawet nawet.. na co najbardziej chyba zwróciłam uwagę, to to jak przedstawił się Chuck powiedział po prostu: "Chuck Bass" a nie tak jak zawsze z takim świetnym wyrazem twarzy I'm Chuck Bass.. :D uwielbiam to. :)
Serena denerwująca jak zwykle.

mitenka

NUDY!!
tyle czekałam na ten odcinek i jestem zawiedziona, w porównaniu z poprzednim odcinkiem w 12 nic się nie działo ;/ Myślę że na razie nie ma co liczyć na sceny z C&B dopóki B nie zrobi kariery w wydawnictwie, prawdopodobnie dopiero pod koniec sezonu...
Powrót Jenny rozkręcił by akcję, może wielki powrót Jenny do Damiena ;D

Czarodziejka_z_Ksiezyca

ja jeszcze nie obejrzalam. czekam na napisy :P

ocenił(a) serial na 10
red_nails

ja też czekam na napisy i dziwi mnie to, że jeszcze ich nie ma. Są już nawet do 90210 a do plotkary nie ma;/ kapa

natalia_1990_3

tez sie dziwie ze nie ma jeszcze napisów nawet do housa są :((

kat8

ile można powtarzać jedno i to samo? tłumacze też mają swoje życie-studia, pracę! poza tym jakby ktoś nie skojarzył jest sesja, a sporo tłumaczy studiuje, więc ogarnijcie się i nie pytajcie w kółko o jedno i to samo. Najlepiej to zarejestrujcie się na napisy.24 tam zwykle są informacje o postępach. Łaskawie informuję, że do 18.30 było 15% i być może będą w piątek.

użytkownik usunięty
mitenka

Odcinek był potwornie nudny, jak już rozwiązała się sprawa z Juliet, sezon dużo stracił. Zero jakiś tajemnic, wprowadzanie nowych, nic nie wnoszących wątków (Blair i jej matka), ciężko było mi oglądać.

ocenił(a) serial na 10

jak bedą napisy dajcie znać;)

natalia_1990_3

no właśnie prawie do wszystkich seriali są napisy a tu.....zawsze były przed południem, no nic miejmy nadzieje że dziasiaj jeszcze sie pojawią!!!!

ocenił(a) serial na 7

A ja czekam aż powróci wątek Louisa. W końcu B. zostawiła mu swój pantofelek ;)

ocenił(a) serial na 8
MissRaul

Ale wy narzekacie że był nudny ohhh. Ja tyle czekałam i jestem zadowolona że w ogóle są nowe odcinki bo tak to musiała bym sie pocieszać powtórkami.

ocenił(a) serial na 7
Dzoana95

Mam nadzieje ze następny odcinek będzie ciekawszy, w tym nic się kompletnie nie działo , ogólnie nie wiem jaki ciekawy i intrygujący wątek mogliby tam wcisnąć , no ale mam nadzieje że producenci mnie zaskoczą.

ocenił(a) serial na 10
lola289

myślę ,że B i D to zdrowy czysto przyjacielski układ . Może pomogą sobie w szukaniu stażu ? w końcu B też chce teraz pracować w piśmie (redaktor naczelna ) .
Poza tym teraz gdy Ben jest wolny Serena może mieć na niego chętkę więc Dan nie będzie aż tak zraniony mając u boku przyjaciółkę taką jak B.
Chuck ? Hmm może C i intryga z córką odkupującego firmę . ?
Szkoda mi Nate'a , znów ojciec go zawodzi . Wrr . Niech spada do więzienia a dla N dadzą nową dziewczynę . Mógłby się uśmiechnąć znów .
Lilly niech się nie dziwi ,że teraz dzieci jej nie ufają mimo ,że robi dobrze . To ona powinna im zaufać i dzielić sie sekretami . Tak tak pani Humphrey .
PS. Give us back little J. !

polyvore

A mi się ten odcinek podobał, może nie był porywający, ale jednak ciekawy ;) Chyba najlepszym wątkiem w tym odcinku było dążenie Blair do kariery i kocham scenę gdy rozmawia z mamą i razem dochodzą do wniosku co jest jej przeznaczeniem. Podoba mi się to, że B pnie się ku górze, do swojej wymarzonej przyszłości, w której będzie wpływową kobietą. W wielu scenach widzimy, ze nasza Blair mimo przykrywki, ma ogromne serce. Myślałam, że wątek Dan i Blair będzie beznadziejny, a okazało się, że nie. Ta relacja pomiędzy nimi wydaję się być taka naturalna, niewymuszona.
Chciałabym, żeby Serena stworzyła z Benem coś stałego, nietykalnego. Żeby był dla niej w życiu kimś ważnym, a nie kolejnym facetem, z którym prędzej czy później skończy, a potem dopisze go do swojej długiej listy.
Chuck... zawsze był najbarwniejsza postacią w serialu, a teraz zdawał się być jakiś wyprany ze swojego charakteru. Czyżby brak B to sprawił? Pojawiła się na rynku konkurencja, no i musi odzyskać swoją firmę. Co oznacza, że ogólnie nie będzie miał czasu dla Blair i jak wcześniej wspomniała Monika2903, wpakuje się do jej życia gdy będzie szczęśliwa. A potem będzie cierpieć. Bardzo kibicuję Blair&Chuck, ale ile można płakać przez Chucka?
Nate, jego wątki nigdy mnie nie interesowały i tak jest tym razem.
A co do Lily, to wszystko co ona robi jest tak zawiłe, że ja się w tym gubię. Na siłę chce uniknąć skandalu, a nie mówiąc nic swoim bliskim sama go wszczyna. Ciekawe kiedy wreszcie to zrozumie.
Zdecydowanie nie chcę, żeby Jenny wracała do serialu. Oczywiście jeśli byłaby to Jenny z 1 i 2 sezonu to jak najbardziej. Ale w 3 sezonie stała się niezwykle irytującą postacią. W 4 sezonie zaczęła wyglądać jak narkomanka.
Vanessa, wiecznie pokrzywdzona dziewczynka, szukająca problemu tam gdzie go nie ma. Mam nadzieję, że jeszcze długo nie wróci. A jeśli to zrobi to z jakimś facetem, w którym będzie szaleńczo zakochana.

mitenka

Odcinek może być, poniżej oczekiwań. Nie wydaje się wam, że głos plotkary się zmienił? "xoxo Gossip Girl" brzmiało inaczej niż zwykle.

ocenił(a) serial na 8
Princess_Tiami89

Jenny wracaj ! :(

mitenka

Spodobał mi się ten wątek Dan i Blair jest miło;) Aaa w tym odcinku najbardziej denerwował mnie Nate który nic nie wniósł do odcinka i widać ze nie ma się kogo uczepić...Serenaa mam nadzieję że w końcu będzie z Danem;)

ocenił(a) serial na 8
Ass41

Odcinek moze niekoniecznie porywajacy, ale nie byl tez slaby :)

Wkurza mnie watek Sereny i ciaglych problemow z jej matka, regularnie odkrywa, ze jej matka robi cos "dla dobra rodziny"..

Watek Blair/Dan oraz Blair/jej matka sprawily, ze warto bylo to obejrzec.

ocenił(a) serial na 8
aPosing

dziwi mnie trochę, że Nate robi z fajnej postaci jedną z nudniejszych. wyglądem nie da się wszystkiego nadrobić.

ocenił(a) serial na 8
marilynmonroe

A mnie wkurza że niszczą postać Chucka.

Dzoana95

Najbardziej podobał mi się wątek Blair i Dana. Kurcze strasznie pasują do siebie. I jak ktoś wyżej napisał, razem tworzą zdrową czystą relację, a takich ostatnio brakuje w tym serialu.
(ktoś wyżej napisał że Blair podkrada Dana Serenie, a ja się pytam w jaki sposób? Przecież nie D i S nie są razem, a S ciągnie do tego więźnia:p)

I muszę przyznać że brakuje w serialu Jenny. Zawsze coś namieszała, pogmatwała i doprowadziła do skandalu. Do tego podobało mi się że miała swój styl, zupełnie inny od pozostałych bohaterów, co urozmaicało oglądanie tego serialu.
Jenny wróć!