patrząc z perspektywy samego serialu: świetne i już nie mogę sie doczekać następnych odcinkow
Nie czytałam książki. Jestem dopiero na 2 odcinku więc nie mogę się zbytnio wypowiadac ale sadze ze fajny serialik. Narazie nie przebija O.C i One tree Hill ale Podoba mi się
Jeśli już zobaczysz wszystkie 13 NAPISZ czy przebił O.C. i OTH bo dla mnie te 3 seriale są na tym samym miejscu (boskie są).
dla mnie serial jest fantastyczny!! fabuła wciągające, świetne zwroty akcji .sam pomysł mi sie podoba..żeby opowiadać historie z perspektywy plotki...ciekawe. serial porównywalny do O.C i do Weroniki Mars.. w ogóle do wszystkich z tego gatunku. Da mnie bomba i czekam na następne odcinki:D
zapomniałam wspomnieć jeszcze o One Tree Hill bo to jest wszech czasów i oczywiście rezem z OC I Gossip powalają na kolana...no a propos książki to jaki jest autor Gossip Girl??
Moim zdaniem;
1. One Tree Hill - żadne serial go nie przebije
2. Veronika Mars
3. Gossip Girl
4. The O.C. jest on o wiele słabszy od pozostałych
Fakt faktrm bardzo bym chciała żeby już się skończył ten cały strajk, bo nie moge się doczekać:) Pozdrawiam:)
Ja przeczytałam książkę i zupełnie inne miałam wyobrażenie o tych bohaterach...serial jest inny, nie trzyma się książki, a aktorzy też nie pasują (JENNY ?!).
Ogólnie, gdybym nie czytała książki byłabym zachwycona, ale mimo wszystko czytałam i jeśli miałabym porównywać lepiej (zdecydowanie) wypadła by książka.
Zgadzam sie z Tobą Dziabonczku że aktorzy też mi nie pasują, kompletnie inni niz w wersji książkowej;/ No ta Jenny to juz przesada -w ksiażce mała i cycata a w filmie- wysoka anorektyczka :P
No ale tak to juz jest że jak czytasz ksiażkę to sama wchodzisz w ten swiat sama tworzysz postacie a kiedy oglądasz film to wszystko jest zupełnie inaczej, oglądasz świat i bohaterów stworzonych przez rezyserów i scenarzystów. Ich śwtat nam narzucony :P
Ale film mi sie barzdo podoba ;D
W końcu jakis serial który może przebi One tree hill :) OC tez fajne ale tylko dzieki Rachel i Adamowi
1 OTH vs Gossip girl
2. OC
Ksiażki nie czytałam . Uwazam ze seril jest super. Mam nadzieje ze bedzie wiecej odcinkow:)
Serial według mnie jest lepszy od książki. Chyba, dlatego że nie ma nic z nią wspólnego. Niby na podstawie, a według mnie wszystko inne, a bohaterowie to już w ogóle. ;)
Według mnie "Gossip Girl" jest lepsze od "One Tree Hill". "One Tree Hill" nie trafiło w mój gust. Pierwsze trzy sezony były dobre, ale pozostałe oglądając parę odcinków wydawały mi się już lekko naciągane. Takie moje zdanie.
Hej. Nie wiecie może czy gdzieś w necie można znaleźć książki Gossip Girl??? Jeżeli macie jakieś linki, albo książkę na kompię, byłabym bardzo wdzięczna za przesłanie mi: gosia_0@op.pl :*:*:*
Serial zupełnie inny od książki. Z książki są imiona, miejsca, baza charakterów i wokół czego kręci się ich życie(czyli imprezy;)). Reszta to coś innego. Wygląd, charaktery i pary są zupełnie inne, ale bardzo fajne. Serial ma świetną akcję i polecam! Powiem nawet, że serial podoba mi się zdecydowanie bardziej niż książki.