Odcinek naprawdę rewelacyjny. Juliet jednak planuje wyrzucić Serenę z uczelni - to było do przewidzenia ale nie wiedziałam, że Colin to jej kuzyn. Uwielbiam jak Cassidy gra Juliet - idealnie pasuje do roli takiej intrygantki :)
Serena - ile ona ma lat, że wierzy tak wszystkim? Aż tak z nią źle, że nie widzi tego co się dzieje?
Blair i Chuck - czekałam na to! Oni nie mogą być razem ani osobno. Ale to raczej nie będzie taki związek jak kiedyś - za wiele się stanęło. Ogólnie po promo odcinka ósmego - czekam do wtorku ;]
Myślicie, że nawet gdyby Dan nie puścił tej taśmy, to Chuck i tak zerwałby rozejm? Mi się wydaje, że tak bo co to był za powód.
Mi się wydaje, że przyczyną zerwania rozejmu nie była intryga Dana.
Myślę, że Chuck zdecydował się na ten krok ze względu na to co usłyszał od Blair.
A konkretnie, że szukała go kiedy zaginął latem.
Że udawała obojętność i desperacko chciała wiedzieć co się z nim dzieje.
Czyli... wbrew temu co mówiła nadal go kochała i jej zależało.
W moim przekonaniu Chuck dostrzegł nadzieję, że odzyskanie Blair.
Zrozumiał, że może jeszcze nie wszytko stracone.
A paragrafy traktatu wiązały mu ręce.
Ja osobiście cały dialog odebrałam mniej więcej tak: gdy mówił, że "nigdy nie nienawidził nikogo bardziej" tak naprawdę miał na myśli, że nigdy nikogo w całym życiu nie kochał mocniej... A gdy mówił, że płonie w nim cała otchłań nienawiści, gotowa w każdej chwili wybuchnąć... to miał na myśli, że miłość do niej trawi go od środka!
Między miłością a nienawiścią jest cienka granica.
Często można oba uczucia pomylić.
A wszystkie doskonale wiemy, że Chuck i Blair tak na prawdę wcale się nie nienawidzą.
Posunę się nawet do sugestii, że gdyby na tym dworcu Blair dała mu choć cień nadziei na wybaczenie i szansę bycia razem... przypełzłby do niej z lizakami w oczach.
Jedyne czego nie mogę przeżyć to BEZCZELNA HIPOKRYZJA Chucka.
Widziałyście jak wściekł się na samą myśl, że Blair mogła mieć romans z Jackiem we Francji?
Jak podszedł do niej na przyjęciu a ona się wykręciła od odpowiedzi i odeszła to wyglądał jakby miał zaraz eksplodować ze złości... albo przynajmniej miał ochotę komuś urwać głowę z zazdrości.
A przecież w tym czasie sam miętosił bladą Evę, robił do niej słodkie oczy i zgrywał zakochanego chłoptasia. Brzydko! :-|
NAJLEPSZY ODCINEK GOSSIP GIRL DO TEJ PORY. Mówię to z pełna powagą. Akcja od początku do końca trzymała tempo, świetne dialogi, fabuła tego odcinka. Czy muszę wspominać o zakończeniu? Takiej sceny nie powstydziłby się najlepszy film, co dopiero serial młodzieżowy! Majstersztyk!
Ale czy zwrócilście uwagę na jedną recz? Najsłodszą pod słońcem? Na ośmieszającym Blair nagraniu widać jak Chuck próbuje ją zdjąć ze sceny, żeby zaoszczędzić jej upokorzenia. AAAAAAA! Kochany<3
z napisami dostępne już na iitv.info ;- ))
Mam nadzieję ,że wreszcie się skończy intryga Juliet
Tak wgl zauważyliście ,że ten Ben powiedział do niej na koniec Jules czy coś takiego .Coś mi się zdaje ,że było coś wspomniane w sezonie 3 o jakiejś Jules ale nie mogę sobie przypomnieć co ..
C. i B. ? Było to przewidywalne , te ich spojrzenia wcześniej i to jak np wsiadali do limuzyn jak na siebie spoglądali albo w poprzednim odcinku przy rozejmie - juz wtedy myślałam ,że to zrobiłą .
N. niech sobie kogoś znajdzie wreszcie bo pomimo tego ,że go kocham bo jest boski irytuje mnie , potrzebne mu jakieś zajęcie .
S. powiedziała ,że teraz jest nowa S ? haha . S zawsze bedzie flirciarą i za to ją uwielbiam ;- ) .
Juliet wypada z sezonu już w kolejnym odcinku tego możemy być pewni . A co bedzie dalej ? uuu . zapowiada sie ciekawie . niech moze wroci J. ?
odcinek świetny:) kocham C&B, ale trochę inaczej wyobrażałam sobie tą ich scenę, ale i tak ich kocham. A co do Sereny i Juliet to fajny jest ten wątek i mam nadzieję, że J ujawni to nagranie;d musi być jeszcze więcej intryg! xoxo
Jeden z najlepszych odcinków i nie tylko z powodu ekscytującego zakończenia. ;D
Inne wątki równie interesujące i trzymające w napięciu. ;]
Byle do następnego wtorku :D
1. Przeczytałam gdzieś tu w postach, że Jenny wraca? powaznie? wydawało mi się ze ostatni odcinek był jej zdecydowanym pożegnaniem z GG.
2. Serena wcale nie jest naiwna. Potrzebuje przyjaciółki. Blair zbyt zajęta nienawidzeniem Chucka nie pomaga jej w niczym, więc gdy Juliet nagle okazuje jej chęć pomocy po prostu korzysta z okazji. Zauważcie, że wcześniej to Serena i Blair, wykiwały Julię udawaną bitwą, więc Serena nie jest naiwna. Julia nic nie zrobi, zniknie i wszyscy się o wszystkim dowiedzą, ale Julia nie roześle żadnych filmów czy coś. Ten cały Colin zniknie razem z nią. To moje przypuszczenia. :P
3. Chuck i Blair? Dojdzie do tego, że Blair bedzie chciała to skończyć. Chuck znowu się zdziwi. Albo Chuck stwierdzi, że to nie to. Wydaje mi się, że to nie możliwe, żeby tak szybko pogodzili tych dwoje, bo potem będzie między nimi zbyt nudno.
4. Dan, zaskoczył mnie. Pokazał coś czego wcześniej nie robił. Okazało się, że potrafi wykombinować swoje jak potrzebuje. Fakt, że filmik był kiepski i raczej śmeszny a nie upokarzający. Przynajmniej ja to tak odebrałam. Tylko Dan zawsze udowadniał, że jest inny i że nie ma nic wspólnego z wielkim królestwem UpperEastSide. Poza tym od kiedy jest aż tak blisko ze swoją siostrą, żeby toczyć o nią takie wojny...
5. No i ciekawa jestem kiedy i kto wygra wojnę o Serenę. Nate czy Dan?