jestem zła na reżyserów za to co dzieje sie między Blair a Chuckiem. wymyślili taki żałosny scenariusz, nagle Blair jest katoliczką, wierzy w Boga i dotrzymuje składanych mu obietnic ? to mi nie pasuje. po drugie zraniła Chucka...jestem zła....
Mi ogólnie nie podobał się ten najnowszy odcinek o którym mówisz...był taki, jak nie "Plotkara". Jakby kompletnie zmienili koncepcję serialu z gatunku "Komedia, Dla młodzieży" na "obyczajowy". Mam nadzieję, że po prostu chcieli podkreślić dramatyzm w wątku Blair, Louisa i Chucka oraz brak plotkary i, że dalszy sezon będzie taki jak poprzednie odcinki. A co do Blair, to też mi się nie podoba ta jej przysięga, że poślubi Louisa...to trochę tak jakby go wykorzystywała dla dobra Chicka, a w rezultacie rani ich obu.
Ten odcinek był najgorszym z dotychczas! Obejrzałam go do końca tylko ze względu Blair & Chuck. Mam nadzieję, że następny odcinek będzie o niebo lepszy i wróci "plotkara".
jednoczesnie to jest groteskowe i smutne, ze tak prowadza ten watek Chair. ale stwierdzenia "zranila Chucka" to nie wiem czy sa potrzebne, nie policze chyba nawet na palcach ile razy Chuck ją ranil... Poza tym ona chyba nie mysli zdrowo :>
Nie popisali się kompletnie. Tak fajnie trzymali w napięciu czy Chuck będzie żył czy nie a tu taki gniot. Naprawdę wątek można było ciekawie poprowadzić ( oczywiście jak dla mnie z wyzdrowieniem Chucka:P) a tu takie coś....wrrr
Wymyślają co mogą, żeby tylko oddalić ich zejście się...Ale mam nadzieję, że warto czekać i że jednak będą razem.
Może zrobią coś takiego, że plotkara wróci w czasie ślubu Blair i Luisa i zakłóci cały ślub jakąś informacją.
teraz to wygląda jak młodziezowa wersja mody na sukces...Błagam Blair i układ z Bogiem? Dobrze, że nie przesiedziała jeszce kilku dni w brzuchu wieloryba czy coś. Wcześniej prędzej z diabłem podpisałaby pakt.. Poza tym inne wątki też drętwe, może ten z Charlie jakoś się rozkręci. A ten Louie drażni na maksa. Jedyną postacią dla której warto jeszcze to oglądać to pies Chucka:D nie no pożyjemy zobaczymy
Wytłumaczcie mi jak Luis to robi że nie widzi ile razy Blair go zdradziła i że wychodzi za niego praktyczne pod przymusem?
A poza tym jak Luis już musiał zaistnieć to może niech zacznie prowadzić intrygi na troche bardziej wyszukanym poziomie, bo ten jego pomysł z s5e11 jest makabryczny ;/
o to też mnie potwornie drażni, mógłby chłopak mieć trochę godności. On jest ksieciem Monako a daje się poniewierac Blair, tu mu ucieknie tam go zdradzi i nic on zawsze ją przyjmuje chociaż widać ze ona wolałaby za niego nie wychodzić i tylko ciągle spogląda tęsknym wzrokiem na Chucka a Louis nic, zero reakcji
Luis to całkowicie zbędna postać. Jaki męzczyzna moze się na to wszystko godzić? Blair ciałem zdradza go z Chuckiem a emocjonalnie prowadzi platoniczny romans z Danem. Własciwie to za co on ją kocha? W Paryżu pokazała się od najgorszej strony(kiedy myslała ze jest szoferem to praktycznie kopnęla go w tylek),dziwne to.
jedynym sensownym wytłumaczeniem wydaje się być to, że może on się boi skandalu,który wiązałby się z odwołaniem ślubu...A jak nie ma to żadnego utajonego sensu to faktycznie bezsensu wątek
najbardziej żałosne co zorbili to jest to co sie dzieje miedzy danem a blair, w ogole nagle 3 mezczyzn kocha blair, no nie wspominam o "nejcie" bo on to przeszlosc, ale po co chucka , blair i louisa wciagali dana ???
Louis się nie liczy. A z Ch, B i D to będzie klasyczny trójkąt miłosny - nie uwazam iz to jest załosne - wiecej - wątek D i B jest chyba najlepiej napisanym wątkiem 4i 5 sezonu- scenarzysci wiedzą co robią, bardzo powoli rozwijają tą relację i to nie jest tak ze w jednym odcinu D pokochał B. Dynamika stosunków C&B i D&B to 2 zupełnie inne bieguny - u CH liczy się zmysłowość, ciało, gwałtowne emocje, u D emocjonalna i intelektualna łączność, słodycz, niewinność - bardzo mi się to podoba i to jest wątek na który najbardziej czekam i mam największe najdzieje.
Dobrze napisane robb264.
A odnośnie L to może już wcześniej był pomiatany przez siostrę i mamuśkę i dlatego godzi się na wszystko ze strony Blair?
tak, ja jednak uwazam ze D i B nie pasują w ogole do siebie, a 5 sezon przez D jest żałosny. Nienawidzę D, strasznie mnie irytuje. he powinien sie obciąć. w 1 i 2 sezonie b. go lubiłam, się potem stał się irytujący/
On się obetnie jeszcze w tym sezonie he he - Pen nagrywał równocześnie z 5 sezonem plotkary inny film i tam mu kazali zapuscić włosy i baaardzo schudnąć. Zdjęcia do tamtego filmu się zakonczyly wiec moze gdzies kolo 18 odcinka bedzie wyglądał normalnie.
Zgadzam się! To co dzieję się z Blair jest straszne!!! Ten pomysł, że wierzy, że mu się coś stanie, jak złamie tą obietnicę jest naprawdę najzwyczajniej w świecie głupi. Uważam, że już się tak fajnie nie ogląda tego serialu jak kilka sezonów wcześniej. Widać, iż wymyślają fabułę na siłę. :)
mssz racje w 1oo %. na siłę lecą, widza że ludzie kochają ;parę Blair i Chuck, a specjalnie przedłużają sztucznie midzy inimi to.
w każdym sezonie dzieje się coś miedzy C i B.
no może nie wszyscy,m ale to jest wina reżyserów, gdyby skończyli z tym przedłużaniem po 4 sezonie, i oni byliby oarą to wsztstko byoby ok. a teraz to jest jak moda na sukces.
pod koniec 3 sezonu zrobili miedzy nimi niezla sieczke i chyba juz wtedy fani zaczeli sie rozchodzic ;) slabo przemysleli ten watek, albo im sie wyczerpal, nie wiem. a szkoda.
możnabyło tak ciekawie rozwinąć ten wątek i go zakońzyc, daliby sobie spokój t tym schodzenime i rozchodzeniem. C i B powinni by ć razem, a między nimi moglo zaistnieć tyle ciekawych i smiesznych sytuacji jak w seznoie 3, np. kiedy B zabiera C buty. a potem mogliby sie kłócić jak zwykła para, ale byc razem, a nie że robią z nimi co sie tylko da. a jak zobaczyłam w 3 lub 4 nie pamiętam już, tego L z butem B to wiedzialam ze nic dobrego z tego nie bedzie. zrobili tak jak mozna najgorzej , tak jak gdyby B tylko wychodzila za maz za L dlatego ze przylazl w ogole jej nie znajc z jej butem( o czym /B marzyla, bo chce slubu jak z bajki), no i że L jest tym jej wymarzonym ksieciem. kompletnie mi sie to nie podoba.. ;/;/;/;/
Oglądnij zdjęcia z 5x14 :-) Ja nie mogę przestać się zacieszać z tego :D Nadzieja! Ale nie wiemy jak skończy się 5x13 :)
3 pierwsze zdjęcia http://www.fanpop.com/spots/gossip-girl/images/28587522/title/gossip-girl-5x14-b ackup-dan-photo
#A jeszcze może ktoś pamięta - zdjęcia gdzie Blair całuje Louis przed samochodem- to one chyba były z 5x14?
dzieki, z 14 odc B i L ? całują ? raczej nie ; DD oni zadko okazują sobie uczucia. ; D
Tak, ale były takie zdjęcia. Ubrani na czarno przed tym ślubnym garbusem, czyli pewnie to przed ślubem, ale pisało 5x14 to nie wiem :) Może to jakiś fake dla podglądaczy ;) Bo przecież w 5x14 wszyscy będą w tym hotelu z B.
PROSZĘ TO CHYBA TO; ) http://www.fanpop.com/spots/gossip-girl/images/28639974/title/maybe-blair-going- married-proof-1-photo