PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=136269}

Plotkara

Gossip Girl
2007 - 2012
7,7 108 tys. ocen
7,7 10 1 108241
6,4 10 krytyków
Plotkara
powrót do forum serialu Plotkara

to uważam, że warte obejrzenia są tylko "gotowe na wszystko" i "seks w wielkim mieście", natomiast jak słyszę dziewczyny cały czas gadające o tym czymś, albo o pamiętnikach wampirów, albo jeszcze gorzej o zmierzchu, to wydaje mi sie ze wam wystarczy wcisnąć najgorszy chłam, tylko żeby był jakiś ulizany facio cały czas mamroczący coś pod nosem, dialogi opierające sie glownie na wzdychaniu do siebie i problemy typu "zakochałam sie, ale on mnie nie chce" i juz ogladacie to stadami

ocenił(a) serial na 5
ArusArczes

hahaha :D pomimo, że sama to oglądam dla odprężenia i mi się podoba, to całkowicie się z Tobą zgadzam, taki jest mechanizm działania wymienionych przez Ciebie seriali dla nastolatek, problemy wyjęte za przeproszeniem z tyłka, nic nie wnoszące. Postacie kompletnie nieżyciowe, faceci to jakieś właśnie ulizane zidiociałe manekiny, sypią najtandetniejszymi możliwymi tekstami. No myślenia to od widza nie wymaga.
Ale trzeba przyznać, że i takie shity są potrzebne. Najgorsze jest jednak przeginanie z nazywaniem tego 'arcydziełem'.

ocenił(a) serial na 10
Monika2903

Seks w wielkim mieście wart obejrzenia? Wybaczcie ale dla mnie ten serial jest uwłaczający.
Do tego GG i VD są skierowane bardziej do młodzieży i nie opowiadają o życiu seksualnym kobiet w średnim wieku. Myślę że nie ma sensu porównywania tych seriali ze sobą.

ocenił(a) serial na 5
kamil_limak123

Akurat mi nie chodziło o porównywanie seriali faktycznie skierowanych do różnych grup wiekowych. Bardziej mi chodziło o to, że i dla nastolatków można zrobić ambitniejszy serial, w którym nie chodzi tylko o to, że bohaterowie są 'piękni', a ich największym problemem jest z kim się teraz przespać. Takie seriale są dobre dla odprężenia, ale kiedy widzę dziewczyny dla których takie seriale to niemal drugie życie, to aż mnie śmiech ponosi.
I jak słyszę teksty 'och, ach jaki ten Chuck(czy inny manekin) jest boski' to mnie krew zalewa.

ocenił(a) serial na 10
Monika2903

a mnie krew zalewa jak nie widzę tolerancji wobec innych upodobań. Skoro tym nastolatkom podoba się ten serial to nie widzę problemu. Rozumiem że Tobie się nie podoba a i ja przyznam że pod niektórymi względami mnie też denerwuje Plotkara. Jestem świadom przedstawionych w nim wydumanych problemów pięknych i bogatych. Ale z drugiej strony większość z ludzi na co dzień boryka się z przyziemnymi kłopotami, nawałem obowiązków i przygnębiającymi perspektywami albo nawet ich brakiem...Dlatego ten serial to czysta rozrywka, chwilowe oderwanie od rzeczywistości. Nie widzę w tym naprawdę nic złego:)

ocenił(a) serial na 5
kamil_limak123

no właśnie napisałam, że mi się podoba i oglądam go właśnie z tych wszystkich wymienionych przez Ciebie powodów. Przyjemnie jest popatrzeć na projekty z najnowszych kolekcji wielkich domów mody i chyba głownie dlatego ten serial oglądam. Faktycznie z tymi upodobaniami względem urody, to mnie poniosło, ale nadmierne przeżywanie takiego serialu, który totalnie odbiega od życia już jest śmieszne, a nie powiesz mi, że się z czymś takim nie spotkałeś. Przykre jest, że teraz nastolatki są karmione takim chłamem, a co gorsza właśnie takich seriali powstaje jak najwięcej, a potem się wszyscy dziwią, że powstaje sweet pokolenie. Pozostaje tylko liczyć na to, że z tego można wyrosnąć i w pewnym momencie fani plotkary, czy innych tego typu seriali zaczną doceniać ambitniejsze produkcje.
Może przesadzam i może faktycznie każdy wiek ma swoje prawa...

ocenił(a) serial na 8
ArusArczes

Ja oglądam i Gotowe na wszystko, i Seks w wielkim mieście, i Plotkarę i nie narzekam na żaden.

ArusArczes

ja rozumiem, że to oglądacie - jesteście kobietami, kobietom to się podoba, bo to jest robione wprost pod kobiety, nieważne jaki poziom mam wrażenie że i tak większość lasek to będzie lubić, bo tak to jest zrobione
natomiast na mnie jako chłopaka nie działają te chwyty 'na laski' w tych serialach, wiec mozna powiedziec ze widze te produkcje bardziej obiektywnie i przedstawiłem swoją opinię, że za dobre uważam tylko gotowe na wszystko i seks w wielkim miescie

ocenił(a) serial na 10
ArusArczes

Sweet pokolenie? jedyne co moim zdaniem jest niepokojące to to, że młode dziewczyny oglądające seriale podobne do Plotkary, 90210 i inne, czy chcą czy nie bardzo często wpadają w kompleksy i sam widzę w swoim otoczeniu, że dziewczyny są ładne, dbają o siebie ale same tego nie widzą. Uważają się za brzydkie, biedne i często cierpią na brak wrażeń takich jak bohaterki ich seriali. Ale to jest wpływ nie tylko seriali, ale całej tv i wszystkich plotkarskich gazet. No cóż-nie każdy odróżnia rzeczywistość od tego co na ekranie.