PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=136269}

Plotkara

Gossip Girl
2007 - 2012
7,7 108 tys. ocen
7,7 10 1 108369
6,5 12 krytyków
Plotkara
powrót do forum serialu Plotkara

zaskakująco ciekawa produkcja. nie spodziewałam się, że serial reklamowany jako dla "teen drama" będzie miał dobre teksty i niejednoznaczne postaci. polecam, oglądam, czekam na 2 sezon!!

joshlymanfan

Mam dokładnie identyczne spostrzeżenia. Często przechodziłam obok tej serii w wersji książkowej i nigdy nie zdecydowałam się za nią wziąć bo zwyczajnie wydawało mi się że jestem na nią za stara, ale spróbowałam z serialem i jestem MEGA zaskoczona i jakością samej fabuły i jakością aktorstwa! rysem postaci i przede wszystkim tym, że każdy odcinek wnosi coś nieoczekiwanego do fabuły, zmieniając ją często o 180 stopni. Wszelkie sądy które się wyrobiło o bohaterach nagle stają się nieaktualne przez jeden mały szczegół. Naprawdę świetnie zrealizowany, z umiejętnie stworzonym klimatem utrzymującym się jak dotąd bez szwanku, z bardzo konsekwentnie rozwijanymi postaciami. Zdecydowanie nie jest to serial tylko dla "nastoletniej" widowni, wręcz bym powiedziała że bardziej zrozumiały będzie dla takiej 20-30 letniej.

ocenił(a) serial na 8
Misiz

też mam takie wrażenie, że pewne niuanse psychologiczne są skierowane bardziej do starszej, wyrobionej filmowo widowni.
aktorstwo rzeczywiście jest dobre. świeże buzie nieznanych aktorów kryją całkiem dobre rzemiosło.
przyznaję ci całkowitą rację co do klimatu - ciekawy i konsekwentnie trzymany. I nie jest to tylko kwestia smakowitych strojów i wnętrz :)