Pod osłoną nocy

Moonlight
2007 - 2008
7,5 14 tys. ocen
7,5 10 1 14072
Pod osłoną nocy
powrót do forum serialu Pod osłoną nocy

moim zdaniem, fabuła lekko jest ściągnięta z serialu więzy krwi ( http://www.filmweb.pl/f353633/Wi%C4%99zy+krwi,2006 )...
ale ten serial nie jest zły, ale ja wolę ten wymieniony powyźej ;)
Znacie go może? Jak tak to co sądzicie od WK a co o PON?

pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 10
Nefertete

ja obejrzałam wszystkie odcinki obu tych seriali i oba podobają mi się tak samo, są rewelacyjne, zgadzam się fabuła jest trochę podobna, ale to nic, różnią się tym, że w "Moonlight" sprawy są bardziej realne, a w "Blood Ties" każda ma podłoże związane z magią, mitami itp.

ocenił(a) serial na 9
justa208

Ja czytałam, że twórcy Moonlight wzorowali się poniekąd właśnie na Blood Ties. Niestety tego drugiego nie miałam okazji oglądnąć, bo jak leciał na AXN to miałam pracę na popołudnio-wieczór. :( Zerknęłam tylko na kilka odcinków, trudno oceniać, ale rzeczywiście "realniejszy" jest Moonlight. W Blood Ties nie podobały mi się te hordy straszydeł i inych przystojniaków ;)

ocenił(a) serial na 7
Himeko

Są na moim nadwornym gryzoniu, Himi;

ocenił(a) serial na 8
Nefertete

Jak na razie obejrzłam wyemitowane odcinki PON i jest to trochę gorsze od Wk. Przede wszystkim Henry jest dla mnie bardziej hmm... wampirzy niż St. John. Pierwszy odcinek PON jeszcze jakoś mnie zainteresował ale reszta... no coż. Zawiodłam się trochę

ocenił(a) serial na 7
Trist

Raczej na odwrót. Nie znoszę przesytu diabłów, demonów, dziwolągów itp.

ocenił(a) serial na 8
Nefertete

ja obejrzalem tylko PON i myślę, że ekipa ktora go robila naprawdę sie postarala (szacun)

ocenił(a) serial na 7
KrisU1111

O to, to. BT są trochę kretyńskie (te diabły, ech...) De gustibus.

ML (PON - chociaż pon kojarzy się z psem:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Polski_owczarek_nizinny)

to póki co najlepszy serial o tematyce wampirzej, chociaż określiłbym go jako CSI:Vampire.

Hominus_nocturnus

Nie oglądałam BT więc nie mogę obiektywnie ocenić obu produkcji. Po części zgodzę się z Tobą Królu: ML można określić jako "CSI: Vampire" jednak wydaje mi się, że zapomniałeś o innym serialu o tematyce wampirzej a mianowicie chodzi mi tu o "Więzy krwi" z 1996r. ("Kindred: The Embraced"). Wydaje mi się, że gdyby nie tak ludzka rzecz jaką jest śmierć aktora, który grał główną rolę, ten serial byłby obecnie bezkonkurencyjny. A te osiem odcinków to zaledwie przedsmak tego co miało się wydarzyć...
To jednak tylko moje subiektywne zdanie na temat pierwszego serialu o tematyce wampirzej jaki obejrzałam w swym żywocie ;

ocenił(a) serial na 7
Nefertete

hmm to raczej CBS czyli producenci Moonlight'u zerżnęli fabułę z Blood Ties i nieco przerobili, za to dwa sezony BT są ekranizacją powieści
The Blood Books by Tanya Huff

ocenił(a) serial na 7
Bulvie

pardon BL* znaczy się...