Pod osłoną nocy

Moonlight
2007 - 2008
7,5 14 tys. ocen
7,5 10 1 14072
Pod osłoną nocy
powrót do forum serialu Pod osłoną nocy

Odcinek 13 pechowy? Dla Micka może, znów zwampirzał... Ale dla mnie jeden z lepszych odcinków! A co Wy sądzicie?
Na razie nie wymieniam żadnej konkretnej sceny. Zostawiam to dla Was. ;

Himeko

Himi, w żadnym wypadku pechowy! :

haruka13

Wyssałam z Regiskowego gryzonia dzisiejszy odcinek i już pamiętam te teksty, które moim zdaniem powinny być tu wymienione

Po pierwsze: wymiana zdań między Mickiem a Beth w mieszkaniu Maureen dotyczącą najlepszych schowków... w pudełku tamponów! Rozmowa pierwsza klasa ;

ocenił(a) serial na 7
Himeko

I Mick ze swoim tradycyjnym ŻYCIE ŚMIERDZI (nie ważne, jakiej rasy jesteś - śmierdzi tak samo)

Wnerwił mnie tłumacz - kompletnie SPARTOLONO scenę przywrócenia, zamiast 'wake & shine' było tylko wstawaj, Mick. Tłumoki jakieś. Vshrrrrrrrrrrrrrr!!!!!!!!!!

Gonitwa za nielegalnym Meksem była niczego i te komentarze Miśka, iż czuje się staruchem:D

Vampire solidaity: RAH! RAH! RAH!
Auuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuouuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!

Himeko

Odcinek 13.
Mick stał się człowiekiem. Tak jakby. Fajnie jest się znowu stać człowiekiem – jeść ulubione dania, pić sok zamiast krwi. Spać na łóżku a nie w zamrażarce. (Niezłe ma Mick ciało...) I umówić się z Beth na randkę... Piknik na plaży. Dobrze, że wyjaśnili sobie wszystko. I że Beth przeprosiła za swoje zachowanie. Wtedy, gdy Josh umarł.
Przejść się w słońcu – bezcenne. I jaki jest Mick opalony. Ciekawe jak się czuł. Pewnie wspaniale.

A Beth znowu kogoś straciła. Szefową magazynu.
I wszystko się wyjaśniło. Smutny los córki faceta, który zabił swoją żonę wsiadając za kółko do samochodu. Ach, jak dobrze, że Mick był przy niej, kiedy stała na skraju przepaści. I ją uratował. I znowu świetna muzyka.
A Beth musiała iść za tematem. I natknęła się na chirurga plastycznego. I ona i nowy prokurator wpadli w jego wampirze ręce. Uch, dobrze, że Beth ma taką rzadką krew – to ich nie zabił. I Mick znowu musiał stać się wampirem żeby ją ratować. Ach, jak on musi ją strasznie kochać. A ta się waha. Dla niej stał się wampirem, choć tego nienawidzi.
I na koniec – romantyczna kolacja/piknik na dachu. I romantyczny pocałunek. Dla Beth chciał być znowu człowiekiem i dla Beth znowu stał się wampirem. I znowu potwierdzę to że nie słowa a czyny mówią kocham. Mick kocha Beth niestety – krwią, rozumem, sercem i ciałem. Ach, ten pocałunek. Na dachu wieżowca. To takie romantyczne...

Ach, ten Logan. On jest po prostu komputerowcem nad komputerowcami. W poprzednim odcinku była „krew albo kasa”. A dzisiaj – „krew (kota?) albo kasa”.

Było w tym odcinku niezłych kilka dowcipów – biżuteria w tamponach, kotek – przy okazji uwielbiam Logana, pączki. Później słowa Josefa – „I am a lover, not a fighter”.
I słowa Micka “He has Beth. He has my Beth”. I jeszcze słowa Josefa na końcu “Ratujemy twój tyłek” – słowa do prokuratora.

I to był chyba jeden z najlepszych odcinków jeśli chodzi o muzykę. Na początek Shannon Noll i jego „Shine” na końcu „We are the lucky ones” Bif Nakeda a i w środku niezłe klimaty.

A Josef musiał za to ratować Micka – i go przemienił. I teraz jest jego przybranym ojcem. Fajnie jest mieć tak przystojnego ojca.

Ciekawe co się stało z kotem. I czy jeśli Mick jest znowu wampirem to czy kot zareagowałby inaczej.

A i chciałam się zapytać szanownej wampirzej rodziny – może ktoś wie – kiedy Mick uratował tą dziewczynę Bonnie, to w tle leciała muzyka. I nie wiem kto ją wykonuje. Jakieś propozycje?

Szacunek dla Jego Królewskiej Mości Jaśnie Oświeconego Księżyca Blaskiem Mrocznego Króla Wampirów Regisa I i całej Rodziny Wampirzej

ocenił(a) serial na 7
antonia0

ale się rozpisałaś - jestem pod wrażeniem.
Ad kota:
koty wyczuwają charakter właściciela - zapewne sierściuch został z Miśkiem;

Hominus_nocturnus

widać nie lubisz kotów. od razu sierściuch. a ja uwielbiam koty:)
a to te moje dygresje. ja tak zawsze mam.

ocenił(a) serial na 7
antonia0

Ten sierściuch to tak żartobliwie, może futrzak byłby lepszy?. Bardziej nie lubię psów.

Hominus_nocturnus

wiem że to żartobliwe. ja uwielbiam koty a do psów - mam nijakie podejście. po prostu są. a niech sobie będą - choć jednak wolę koty

ocenił(a) serial na 8
antonia0

Ad Regis
rzeczywiście "wstań i lśnij"-tego nie usłyszałam widocznie tłumacz nie uważał za stosowne umieścic pełnej wersji słow Josefa-zabić go to za mało !(tłumacza)
Nikt nie wspomniał o scenie tuż przed przemianą-Josef uświadamia Mickowi że jako człowiek nie poradzi sobie z porywaczami Beth.Na moment zamienia się w wampira i rzuca Mickiem o ścianę.(Josef jako wampir jest śiwetny)
i oczywiscie sama przemiana,ale o tym już pisaliscie. Wygladała na bolesną.Tekst josefa:"Wybacz mi Mick" a potem zatopił w nim kły.
walka w laboratorium(?) Mick i Josef ramie w ramię .Ciekawa scena.
Mick na plaży w jasnej koszuli-szok dla oczu.hahah(drogie wampirzyce pieknie mu z opalenizną).to na razie tyle.

ocenił(a) serial na 9
Venice

Venice, on go raczej nie chodziło o ból, tylko o to co musi zrobić. Przecież Josef wie, jak Mick chce się znowu stać człowiekiem, a on musi mu odebrać te parę miesięcy, co z tego, że na jego prośbę, dla "jego Beth", och, łezki w oczach...

Josef jak się zmienia jest fantastyczny ;

ocenił(a) serial na 8
Marie_

wiem wiem to miałam na myśli.Fakt Josef nieźle się bawił wszak to rozrywkowy wampir.

Marie_

Właśnie zapomniałam o tej scenie: "jestem kochankiem, nie wojownikiem" :D

ocenił(a) serial na 8
Venice

a własciwie obudż sie i lsnij-mniejsza z tym skoro i tak nie przetłumaczyli.
acha ostatnia scena po pocałunku(jakis taki udawany)zupełnie niepotrzebna,sztuczna i ten księżyć w pełni, tylko popsuli atmosfere.

ocenił(a) serial na 10
Himeko

Jeden z lepszych jakie widziałam.
Najfajniejsza scena przemienienia Micka z powrotem w wampira. <3 Potem walka w tym laboratorium i piknik na plaży :) Oczywiście też zwierzenia Micka na początku odcinka - to jak korzysta z życia .

Pocałunek Micka i Beth był trochę krzywy - chwiali się i wgl..

lady_vampire_

Całą noc nie spałam. Powinnam się położyć. ;[

A więc:
ulubione sceny:
- Pocałunek - "Ty masz wieczność, ale ja nie". No narrreszcie zrobił jakiś krok.
- Josef "Wybacz bracie" i z ząbkami w Micka. Był ogółem genialny w tym odcinku! Nie chciałby, żebym go kiedykolwiek spotkała na swojej drodze :D
- "-Nie odsłaniaj mu oczu!, -Co wy robicie?, -Ratujemy ci tyłek" (mogłam się pomylić.) Po raz kolejny Josef w roli wybawiciela - cud!
- Przmeblowanie mieszkania Josefa "Ma być na Konstantina" - rozbrobił mnie.
- "Mam biegać? O cholera!" HAHAHA!

Poświęcił się Mick, poświęcił. Zrezygnował z tego o czym najbardziej marzył dla śmiertelniczki. Doprawdy podziwiam.

Chyba dodam ten odcinek do moich ulubionych ;]

ocenił(a) serial na 9
Rosie_

pozwól, że Cię poprawię - "Ma być na Kostana", tez mi się ten tekst spodobał ;

ocenił(a) serial na 8
Marie_

tak . a zaraz potem tekst o ulubionych ludziach haha.

ocenił(a) serial na 7
Venice

A potem KOT, swoją drogą w temacie 'Gdybologia' dopiszę wątek o tym futrzaku.

Rosie_

Ja też uważam ten odcinek za jeden z najlepszych. I podziwiam Micka że znowu stał się wampirem choć tego nie lubi. Ale czego się nie robi z miłości:)

ocenił(a) serial na 7
antonia0

Tak, życie śmierdzi - nieważna rasa, smród jest ten sam.
Jakże życiowe komentarze Miśka na temat życia.....

Hominus_nocturnus

uwielbiam te jego "ciche" komentarze. on i Josef mają takie filozoficzne podejście do życia...

ocenił(a) serial na 10
Himeko

odcinek świetny, od razu dopisuję go do mojej listy ulubionych... ehh po co mi ona, jak jest na niej chyba każdy z nich ;]]

a najlepsze sceny to:
* wejście Mick'a na plaże... niezłe ma ciało;] i ich piknik, wreszcie opalony ;P
* teksty Josepha: "moi ulubieni ludzie" and "ja jestem kochankiem, a nie wojownikiem" myślałam, że padnę ;]]
* ciche rozmyślania Micka, np. o bieganiu itp. (ale dobry z niego sprinter);PP
* rzucenie się Josepha na Mick'a, a potem przemienienie go, szkoda mi go było, biedak musiał zrezygnować ze śmiertelności, ale czego się nie robi dla ukochanej kobiety
* odbicie prokuratora i Beth, świetne scen walki
* i oczywiście scena na dachu, taka romantyczna, Mick się już nie mógł pohamować, musiał pocałować Beth... "Ty masz cala wieczność, ja niestety nie" <-- coś takiego eh;]

Vampire solidarity rah! rah! rah!

ocenił(a) serial na 10
Himeko

jeden z najlepszych odcinków moonlight! Nick na plaży - szok! jak zwykle urocze teksty Josefa! walka w laboratorium! naprawde się dziło! taki pobudzający odcinek i to tuż przed końcem serii! przecież do 16 juz niedaleko niestety

ocenił(a) serial na 10
Himeko

Klasowy odcinek:) Według mnie najlepszy, szkoda tylko Micka. Jego marzenia legły w grzach, ale z drugirj strony on jest stworzony do bycia wampem. Najlepsze sceny to oczywiście plaża, scena z kiciusiem i lunchem, w mieszkaniu byłej szefowej Beth i ta orginalna krujówka; no i oczywiście kiss:*
:) :)

ocenił(a) serial na 9
Himeko

Zgadzam sie jeden z najlpszych odc. wszystko było super......
A tak mimochodem muszę stwierdzić, że od jakiegoś czasu śledze wasze pogawędki i musze stwierdzić,że są nieźle pojechane(w pozytywny sposób)..... Musze także stwierdzic,że kiedys bałam się wampirów ale po obejrzeniu ML nie mam nic przeciwko a nawet chciałabym stać sie jedną z was.......;

ocenił(a) serial na 9
MissW

oficjalne prośby kieruj do Króla Regisa w wątku Rytuał Przejścia ;

ocenił(a) serial na 7
MissW

Tak trzymać, jesteś przyjęta.

ocenił(a) serial na 7
Hominus_nocturnus

do Rytuału, oczywiście.

MissW

A nie boisz się naszej specyficznej społeczności, skoro tacy "pojechani" jesteśmy ;

ocenił(a) serial na 8
MissW

Ad hunter
fakt jak to ujełaś "są pojechane" choc nie wszcyscy uwazają że w pozytywny sposób,sa i nasi zagozali przeciwnicy.

co do 13 odc
-Mick wspominał cos w rozmowie z Josefem o piciu krwi i kąsaniu mogłby któryś z wampirów przytoczyc obszerniejszy fragment tej rozmowy,padły tez ciekawe stwierdzenia Josefa

ocenił(a) serial na 9
Himeko

Właśnie to mnie najbardziej kręci i się nie boje.
Chcę poczuc jak to jest gdy czujesz się niezwyciężony a noc staje się twoim sprzymierzeńcem.......To kiedy odbędzie się rutuał przemiany ????
Czekam z niecierpliwością Królu Regisie......;

MissW

W takim razie jesteś zuch dziewczynka i chyba nasz Król będzie zadowolony z takiej ciekawej osóbki w naszym gronie :

ocenił(a) serial na 9
haruka13

Hauka, a czy Twoi znajomi śmiertelnicy wiedzą kim jesteś? :

Himeko

Himi, jak najbardziej nie wiedzą z kim mają do czynienia :

ocenił(a) serial na 9
haruka13

:[ Fajnie masz. Ze mnie jedynaczka, a cioteczni braciszkowie odpadają - nie do takich konwencji.
Moja mama też Moonlighta ogłada. I znowu coś podobnego mamy – mamy. ;]

Himeko

Himi, zaskoczyłaś mnie teraz! Ty - jedynaczka? Uuuuu współczuję zatem i do tego muszę to napisać: nie przepadam za jedynakami... ;/
Kilka sztuk napsuło mi już krwi i stąd moje wampirze postanowienie: jeśli jakiś jedynak wejdzie mi w drogę natychmiast robię z nim porządek... ;

ocenił(a) serial na 9
haruka13

Haruka... I co ja mam z Tobą zrobić, co?
„Nie przepadam za jedynakami...” „jeśli jakiś jedynak wejdzie mi w drogę natychmiast robię z nim porządek”...
Już kły szczerzyłam! No ale ratują Cię te „wyjątki”. I najważniejsze, że się ze mną dogadujesz. ;

Himeko

Himi, można się ze mną dogadać :

ocenił(a) serial na 9
Himeko

Wczoraj nie miałam jak zajrzeć, więc dziś skomentuję wsio po kolei. ;[
A więc od początku:

Ad Haruka. A nie mówiłam, że 13 przypadnie Ci do gustu! ;[ ;[ ;[ ;[ Ale się rozpisałaś. Ty i Antonia. Ciekwawe ile zajmie moje wypracowanie... :[

Ad Antonia Muzyka o którą pytasz to Saving Josh. Znajdziesz ją np. tutaj: http://chomikuj.pl/Himeko-m/Wszystko+co+wampirze/Moonlight/muzyka

Ad Regis. Chyba przegapiłam że życie śmierdzi... Gdzieś mmi umkło. Gdzie i kiedy to dokładnie było?

Dobrze, że Venice wspomniała o uświadamianiu Micka o wadach śmiertelności. To było na prawdę dobre. Odniosłam wrażenie, że zanim Mick poprosił Josefa o przemienienie na powrót w wampira, Josef sam ledwo mógł nad sobą zapanować. Zauważyliście jak patrzył na szyję Micka?
Z jeszcze jednym muszę się z Tobą zgodzić, Venice. Ostatnia scena i ten „skok” na „wieżyczkę” dachową... Niepotrzebne. Ale jestem w stanie wybaczyć. ;[ Za to księżyc mi się podobał. ;[ Auuuuuuuuuu!!!!!!! :[

Zgadzam się ze wszystkimi scenkami, cytatami itp. które wymieniliście. No i Antonia zauważyła dwie moje ulubione piosenki o których wspomniałam na początku. „Shine” (Shannon Noll) włączam sobie zawsze na polepszenie humoru. Działa. ;[

Na koniec dorzucę jeszcze scenki od siebie.

Zacznę od zjechania tłumacza. Zauważyliście jego dowcip? Rozmowa z wampirem chirurgiem. Zwróciliście uwagę ile tłuszczu odessał modelce? 500 cm sześciennych!!! To chyba nie modelką była tylko wielorybem.... Ale i tak uważam, ze tłumaczenie lepsze od AXNowskiego. Dowcipniejsze.

Donaty, nieodparcie kojarzą mi się z denatem... ;[ Mogłyby zostać zwykłymi pączkami. ;]

W tym odcinku wreszcie polubiłam Guillermo. Pierwsza rozmowa w kostnicy (a gdzieżby indziej!)
Guillermo do Micka: Jesteś człowiekiem to nienormalne.
Mick: Dzięki jesteś bardzo miły
Guillermo: Mówię co myślę. A ten galon krwi A Rh+? Tylko ty taką pijesz.

No i późniejsze odkupienie galonu na przebłaganie Kostana... :

Himeko

No, kochana! Zaszalałaś na maxa i pobiłaś nas wszystkich :

ocenił(a) serial na 9
haruka13

Wiesz co, jakby Twoją wypowiedź rozstrzelić enterami i złączyć w jedno, to chyba by nie ustępowała mojej. ;]

Himeko

Niee... i tak byłabyś lepsza :

ocenił(a) serial na 9
haruka13

Następnym razem, moja droga, to ja się za temat nie zabieram. :

Himeko

Ale ale... Himi, przecież co do odcinków była umowa z Królem :

ocenił(a) serial na 7
Himeko

Ad Himi:

Smród życia (nie mylić z rzycią) pojawia się dwukrotnie:

- w 'Wywiadzie z wampirem 2' na początku 1. odcinka:

'Being a vampire sucks. It's a bad joke, I know, but it's the truth.'

- oraz w 13. odcinku:
'You know, I never thought I'd say this man, but right now, being human sucks'

Podsumowując, życie śmierdzi, nie ważne kim jesteś, nie unikniesz smrodu.

ocenił(a) serial na 9
Hominus_nocturnus

precyzując, Mick mówi to jak Guillermo wyciąga mu z nogi kawałek szkła... to musiało być bolesne ;

ocenił(a) serial na 10
Marie_

Mnie najbardziej podobały się - tradycyjnie - sceny z Josefem. Zwłaszcza jego przesłuchanie i przywracanie Micka.

Poza tym to odcinek z dobrą akcją.
Jeden z moich ulubionych.

No i coś co mnie wzruszyło - Wampirzo-ludzko-wampirza przyjaźń. Czyli to, że Josef nie chciał puścić śmiertelnego Micka do tego chirurga.

I tak. Josef miał ochotę na krew Micka jak go rzucił na ścianę. Jednak się powstrzymał bo to jego najlepszy przyjaciel, "który lubi go nie tylko dla pieniędzy".

No i to jak Mick mówił o ratowaniu Beth - jego Beth.

Muzyka - rewelacyjna.

Ostatnia scena - cudowna. Bardzo podobał mi się tekst Beth o tym, że Mick ma całą wieczność by się zastanawiać nad tym co ich łączy, ale ona nie. To najwazniejsza róznica między wampirami, a ludźmi.

No i ten skok na koniec. Mnie się podobał. W końcu Mick znów jest wampirem i musi w końcu się z tym pogodzić i może polubić.

Scena z pudełkiem tamponów - zabawna.

Trochę się bałam o Micka, gdy stał na dachu z Bonnie i rozmawiał o sekretach, które nie dają nam spokoju. Dobrze, że nie spadł. Też nie jestem przyzwyczajona do tego rodzaju troski ;)

Vampire solidarity rah rah rah!!!

ocenił(a) serial na 9
Marie_

Ad Regis w pierwszym odcinku to pamiętałam, ale w 13 mi umkło. ;

ocenił(a) serial na 8
Himeko

Ad Himi
Dzieki serdeczne za tą rozmowę.Tez odniosłam takie wrażenie,(mówię o szyi Micka) ale Josef sie opanował,swoja drogą spojrzenie ma zabójcze. Oboje sa dobrymi aktorami.Ale się rozpisałaś. :)

ocenił(a) serial na 9
Himeko

Właśnie scena,w której Mick uratował tę dziewczynę była bardzofajna i emocjonując muślała,że spadnie razem z nią......: