Pod osłoną nocy

Moonlight
2007 - 2008
7,5 14 tys. ocen
7,5 10 1 14072
Pod osłoną nocy
powrót do forum serialu Pod osłoną nocy

Na początek zacznę od końca – ścięcie tego złego. Podoba mi się ta scena. Swoją drogą Mick ma ładną maczetę.

Vampire solidarity Rah! Rah! Rah! :

Himeko

uwielbiam tą balkonową scenę! co prawda oglądałam juz wcześniej na youtube , ale nie kumałam czym gadają. a dziś byłam taka oszołomiona ze prawie nic nie pamietam . mógłby ktoś napisać ich dialog?^^ prosiłabym ładnie xd

ocenił(a) serial na 7
aniiikowaxd

heh dialog jak na tvp-owskiego tłumacza przystało, jak zwykle spartaczony...

aniiikowaxd

Oto dialog:
Mick: Jak się czuje? (pytanie o tą dziewczynę)
Beth: Śpi.
M: Co jej powiedziałas?
B: Skoro Shephard odszedł na dobre - ona nie potrzebuje wyjaśnien... Ale ja tak. Wiem, kto mnie uratował, kiedy bylam mała.
M: Wydaje mi się, że wiedziałas to już od jakiegos czasu.
B: Moze i tak.
M: Co jeszcze wiesz?
B: To, że musiał zabic kobietę, na której mu zalezało.
M: Może i tak by to zrobił.
B: Może. Ale tamtej nocy zrobił to, aby mnie ocalic.
M: Jak ja miałem ci to powiedziec?
B: Dlaczego to ukrywales? (podaje mu te akta) Dlaczego chciałes, żebym myslała, że to tylko moja wyobraźnia?
M: Masz prawo byc zła...
B: Nie jestem zła. Znalazłam swojego anioła stróża. Tylko chciałabym... chciałabym, żeby ze mną porozmawiał.
M: Najpierw zabiłem swoją żonę, a potem zacząłem za toba łazic. To staje się coraz lepsze, nie?
B: Nie. Mogłam przeżyc swoje zycie w strachu, ale jakos zawsze czułam się bezpieczna... A teraz wiem, dlaczego.
M: Teraz wiesz, dlaczego nigdy nic z tego nie wyjdzie.
B: Jedyne, co wiem, to to, że od kiedy cie poznałam, przestałam uzywac słowa 'nigdy'...
(piekny podkład muzyczny, słońce wychodzi zza horyzontu, Mick osłania się ręką, Beth przykłada swoją dłon do jego dłoni, całuje w policzek, po czym on odchodzi, obdarowując ją ostatnim, prześlicznym spojrzeniem...) Tak to mniej więcej wygladało :)

ocenił(a) serial na 7
Kasiulek__

mała korekta ;)

"Teraz wiesz, dlaczego nigdy nic z tego nie wyjdzie"

Teraz wiesz, dlaczego to nigdy nie będzie możliwe - w sensie że przy nim nie będzie bezpieczna ;)

Kasiulek__

dzieki bardzo ! :) teraz bede upajać się tą sceną na youtube xD ! muzyka do filmu piękna. zapełnia polowe mojego folderu xd

Himeko

Rah rah rah :

ocenił(a) serial na 5
haruka13

oczywizna musiał ratowac to babsko ale po kiego licha ?!?! ;/ a ona co? ona mu ryła w papiurach ;) mógł ją wypchnąc z tego balkonu na koncu odcinka xD

ocenił(a) serial na 8
Himeko

Ad Himeko
Wyręczyłaś mnie w temacie.Ta maczeta troche tu nie pasowała.A mnie podobała się scena kiedy Mick zakazywał Beth wejścia na gorę, do gabinetu i za zielone drzwi,biedak co chwila się wracał i o czymś jej przypominał, pilnuj żeby ta mała nie grzebała w moich rzeczach itp.Był bardzo przejety zostawiając je u siebie.
scena kiedy ten drugi wampir mówi Mickowi, ze są dwa wampiry i dwie ładne dziewczyny(bedzie sie czym dzielić:

ocenił(a) serial na 10
Venice

mnie tez sie podobały te sceny Mick się obawiał żeby czegoś nie znalazły hahaha a Beth i tak mu w szafkach pogrzebała

ocenił(a) serial na 8
nikita121

to było do przewidzenia.Szkoda ze nie poszla na gore

ocenił(a) serial na 7
Venice

Jakby tam polazła, była by niezła jatka albo Mick musiałby się ze wszystkiego wytłumaczyć;

ocenił(a) serial na 9
Himeko

Wszystkie sceny, które wymieniliście były dobre. Ja wymieniłam tą która przypomniała mi się po reklamie w tvp. ;

ocenił(a) serial na 7
Himeko

No no, Himeko masz talet, nie ma to tamto.

Może zaczniesz pisać kolejne części wirtualnego (niestety) sezonu 2?

Vampire solidarity. RAH! RAH! RAH!

ocenił(a) serial na 8
Hominus_nocturnus

Ad Himeko
zgoda.

Ad Regis

miejmy nadzieję że jednak nie wirtualnego.

Scena kiedy Mick wyjmuje sobie kule po postrzale, miał niezly sloiczek z podobnymi:

ocenił(a) serial na 10
Venice

moje ulubione sceny:
- oczywiście "scena balkonowa", ten wschód słońca i reakcja Beth... ahh;D
- zamordowanie Shepherd'a, fajna ta maczeta była i niezły arsenał ma Mick w mieszkaniu...
- gdy Mick miał zostawić je u siebie w domu, taki był wystraszony, żeby tamta czasami nic nie odkryła... ;)
- scena walki Mick'a z Shepherd'em
- jak Beth ogląda swoje akta

a za zielonymi drzwiami może była właśnie zamrażarka... ;D

ocenił(a) serial na 9
Himeko

Regis: ja wiem czy to talent… ;

ocenił(a) serial na 7
Himeko

Ad Himeko:
Gites. To kiedy zaczynamy:

Himeko

Odeszliśmy trochę od głównego tematu tego postu...
Zastanawiam się dlaczego jeszcze nikt nie wspomniał o scenie "spowiedzi" Micka w konfesjonale ;) To wg mnie była też dobra scena! ;

ocenił(a) serial na 7
haruka13

Tak, cymes! Szczególnie ten dialog podczas "spowiedzi" i mina księdza. Perfekcja.

ocenił(a) serial na 10
haruka13

o właśnie zupełnie zapomniałam o tej scenie... najbardziej podobała mi się reakcja ludzi, po prostu świetnie ;D

Himeko

Albo sam tekst: "Cześć kochanie, widzę Cię!", który przewijał się kilkakrotnie w tym odcinku... ma w sobie dziwną moc, jakąś tajemnicę, coś intymnego i do tego wiele mrrroczności ;

ocenił(a) serial na 9
haruka13

Przy okazji spowiedzi, to super był tekst "Wypiłem 3 litry ludzkiej krwi..." Ciekawe ile ksiądz wypił ;

Himeko

Nie wiem czy ktoś zwrócił uwagę ale kiedy Beth wyjmuje swoje akta z szafki to na poprzedzającej je teczce jest wypisane nazwisko Marcin Borkowski.
Ot takie małe polonicum.

ocenił(a) serial na 10
Tuska_14

tak też to zauważyłam jakiegoś polaka tez mu do szafki wcisnęli hahahha

Tuska_14

Tak, tak, już to ktoś zauważył i stwierdziliśmy, że to po prostu miły akcent polski lub jakiś Polak, który pracował na planie Moonlight zostawił po sobie pamiątkę w formie akt osobowych w szafce Micka :)

ocenił(a) serial na 7
haruka13

raczej to drugie.
Vampire solidarity. RAH! RAH! RAH!