Podobieństwa:
-ta sama debilna fabuła (miłość do kobity i takie tam bzdety) =)
-podobnie debilne sytuacje: topienia wampira w wodzie – moja ulubiona ;D (M) skakania po drzewach(T) można by tu wyliczać bez liku ,
-dziadoskie główne bohaterki: sadząca na głowę Beth Turner i wiecznie cierpiąca Isabella Swan -dostał bym zgagi na jej widok będąc wampirem,
-podobni główni bohaterowie, przy czym (M) mamy rzesze szurniętych fanek >16 a w (T) rzesza fanek wygląda odwrotnie proporcjonalnie <16 piszczących na widok w/w bohaterów,
-muzyka hmmm... ujdzie w tłumie, jedyny pozytyw tych dwóch filmów
Różnice:
-(M) serial, (T) nie jest serialem; chociaż można by zaliczyć to do podobieństw jeśli zamierzają nakręci jeszcze z 4 części to też będziemy mieć serial xD
-chorera jak jest jeszcze różnica bo mi do głowy nic nie przychodzi ??? ;)
Legenda: (dla nie rozgarniętych ;)
- (M) Moonlight
- (T) Twilight
zgadzam się niestety. chociaż Beth lubię, a bella ? wystawi te swoje łopaty i chodzi -_- ( chodzi o zęby które wciąż ma na wieszku xD)
...poszły kunie po betunie ;) fanka namber łan Moonlighta właśnie mnie zrugała xD a swoją drogą mam wrażenie że ty masz coś z wampira oprócz oczywizna tłajlajtowskiego jadu ktorym plujesz na lewo i prawo xD śpisz pewno w dzień a w nocy zagladasz na FW O_O 2:20! <----- dziewczyno każdy przyzwoity ;)CZŁOWIEK śpi o tej godzinie!!!
wrażenie powiadasz..
nie, nie mam nic z wampira, jestem zwykłym śmiertelnikiem^^surprise!;)
choć wirtualna wampirza społeczność, jak najbardziej w stu procentach mhrrroczna i niebezpieczna, ale to moonlightowa nacja więc tolerują ludzi.
co do spania, są wyższe cele aniżeli spanie, jak to się mówi tudzież pisze: "Nie śpij... wyśpisz się po śmierci!"
odpowiedź jest prosta: takie czasy, że dane mi jest spędzać 12h na dobę przed monitorem ;/ a dla urozmaicenia klika się na FW, gdzie rozrywka gwarantowana :) no i zawsze można kąsać takiego gada jak np.Delacroix ;)
=)(?)
"I coś ode mnie do samego Victora: chętnie bym się wgryzła w Twoją szyjkę..."
uuu Wiktor uciekaj póki jeszcze możesz- dobrze radzę ;)
miało być humanitarnie, ale najwyraźniej będzie wampirza, krwawa jadka ;)
Moja Złota xD powyższy komentarz nie był skierowany do twej osoby tylko do kąśliwej gadziny ;) która jest pozbawiona jakże cnotliwej kreseczki ;) nad "o"
O.o hahaharuka ;) racja! delektować się trza!
uważaj tylko na ostrze z jego mieczyka, przypadkiem w gardle może utknąć...
nadal rozważam takową opcję Wiktorze.
Bulwarówka, zła odpowiedź!!!
Przecież widać, że ten jegomość chciał sprowokować fanów do polemiki i się nie zawiódł... zareagowałaś i wcale Ci się nie dziwię... też bym nie wytrzymała. A najprawdopodobniej on ma teraz radochę, że udało mu się osiągnąć swój cel... grrrr;
tylko spokojnie :) mam nadzieję, że kiełki nadal na miejscu i nic innego nie przejawia byś szykowała się do ataku ;)
VSRRR!!!
;)
bystra sikorka ;) przejrzała moją prowokację xD
przynajmniej dowiodłem że fani (M) są bardziej inteligentni niż fani (T) prawdopodobnie wynika to tez z różnicy wieku ;)
Haruka, weź na wstrzymanie. Pan Delacroix i tak jest uprzejmy (póki co). I masz rację w temacie chodzi właśnie o „sprowokowanie fanów do polemiki”.
Co do wgryzania się w szyję, muszę przyznać, że pazerna jesteś, nie podzielisz się nawet? A ja taka głodna… :
osz szlag! dobre sobie katecheta...
swoją drogą, ciekawe czym jeszcze namieszał w główkach biednym dzieciaczkom... mam nadzieję, że poniesie odpowiednie konsekwencje
bo jak nie, to sama go znajdę i w egzorcystę się pobawię...
wejdz na wątek tłajlajta xD to dopiero zobaczysz ofiary katechety xD może nawet i tego ;)
Polska!! toż to cała Polska xD spójrz na Wiejską i odpowiedz sobie jak te typy dostały tam prace ?? a jedenemu to nawet w kryzysie klimatyzacja przeszkadza ;)
PO ZNAJOMOŚCI!!! Teraz inaczej pracy nie ma (normalnej) a zwłaszcza dla takich popaprańców...
haha ta niestety... sieć kontaktów trza mieć,
by się wybić albo za popaprańca robić ;)
=)
hmmm nie wiem Wiktorze... sęk w tym że skierowane było do Cię^^
najwyraźniej zbyt dużo błędów ortograficznych, nie wliczając interpunkcji...
ok wampirze idz spać xD ja znikam; dzizas nigdy więcej zupki "korbolowej" z ryżem na obiad :)
Też o tym myślałam. zaraz będzie, że wszystko co ma ciut większe kły trzeba zdjąć z ekranu itp.
A my (każdy kto ogląda coś wampirzego) to oczywiście, że psychole, degeneraci i wszystko co najgorsze.
Ale co się przejmować, już dawno była przecież nagonka na tych co mangi czytają. I co? Nic.
A zgrai wampirów żaden śmiertelnik nie podskoczy. ;
Osobiscie uważam ze nie ma co porównywac Moonlight do Zmierzchu.
Po 1: Mick St John to 100% facet i 100% wampir, a Edward Cullen to takie trochę ciepłe kluchy... ;p
Po 2: jest sporo ciekawych detektywistycznych zagadek, sprawy, ktore próbują rozwiązac Mick i Beth; miłosc to też oczywiście jeden z głównych wątkow, ale nie opiera się na tym cały serial
Po 3: W Zmierzchu nie ma kogoś takiego jak JOSEF, co kasuje Twilight od razu na wstepie ;p
Josef, Josef, Josef <3
Po 4: Moonlight jest dobry dla szerszej widowni, może się spodobac każdemu, nie tylko młodziutkim dziewczętom, które wzdychają na widok Pattinsona (ładny to on nie jest xD)
Itd itd.
Więc proszę - nie porównujcie tych dwóch produkcji. To, że obie są o wampirach i o miłości, to nie znaczy zeby stawiac na równi skomercjalizowany Zmierzch z inteligentnym i przyjemnym dla oka serialem Moonlight.
Dziękuję za uwagę.
A teraz fanki Pattinsona mnie rozgromią zapewne xD
Tak ładnie prosisz (zwłaszcza ten "wasz" mnie ujął), że chyba się podzielimy, nie Haruka?
Vampire Solidarity Rah! Rah! Rah! ;
Po pierwsze wlazło nie tam gdzie trzeba, a po drugie przeczytałam następny post Haruki…
Ad Haruka: co do „fanek Pattinsona”, może tu nie zajrzą. Chociaż Delacroix ten sam temat wstawił i na Zmierzchu, więc kto wie.
Vampire Solidarity Rah! Rah! Rah! ;
Hmmmm, czyżby szykował się mały konflikt zbrojny??
Przecież te dzieciaki nie mają żadnych szans. Mają tam w ogóle jakieś wampiry??:
Hmmm... spodziewam się ataku na nas w postaci młodych panienek z czosnkowymi wieńcami i krzyżykami w dłoniach... no, może któraś jeszcze zabłyśnie drewnianymi kołkami i... to by było na tyle z ich amunicji... przerażająca perspektywa ;