Pod osłoną nocy

Moonlight
2007 - 2008
7,5 14 tys. ocen
7,5 10 1 14072
Pod osłoną nocy
powrót do forum serialu Pod osłoną nocy

No! Tym razem pierwszy doskoczyłem do komputera z pomysłem stworzenia tematu:
Wszystko,co dobre szybko się kończy - i tak minął 11 odcinek Moonlight:

ocenił(a) serial na 10
Hominus_nocturnus

Ten odcinek należy w mojej ocenie za jeden z najpeszych. W końcu Mick zachwuje się jak prawdziwy wampir. Zabija z zimną krwią przy okazji zaspokajając pragnienie.
Scena z "el diablo" cudowna. Nic dodać nic ująć. Biedni funkcjonariusze policji (czy FBI nie pamiętam xD) :P
Dużo efektów i... bardzo dużo ładnie widocznych kłów! Aj low it! Jea!
KŁYYY!!! hehe.
Zastanaiwiam się tylko czy Mick oblizał sobie ręce po akcji ratowania Josha?? Dobra wiem wredna jestem (zUa i niecna też ;P) Pomińmy.
Ale tak na serio żal mi Josha. Naprawdę. Jak pierwszy raz oglądałam ten odc. o nawet się troszeczkę wzrószyłam. Teraz już nie, ale mimo wszytsko smuto troche, że musiał drugi raz biedaczek zginąć i to w ten sam sposób.
Kurde musze już iść, bo gadam od rzeczy.
Miłego wampirowania życzę.
Wempajer.

ocenił(a) serial na 7
ala_bala2

Cóż wampiry cię rozumieją, nie wiem jak ludziki sobie poradzą:

Hominus_nocturnus

Królu mój :

ocenił(a) serial na 7
haruka13

Ad diabłów:
Diabłów jest wiele, szatan występuje jako
primo synonim diabła, upadłego anioła
secundo upadły anioł Satanael
Lucyfer (gr. 'niosący światłość') wiadomo - 'capo di capi di capi di tutti capi' w piekle.

Ad zlizywana krwi:
To raczej nie było w jego stylu.
Zlizywał za to krew Tejady - zasłużył sobie sukinsyn na swój marny los.

Ad łańcuszka:
Czy on czasem nie był srebrny/posrebrzany??? I Miśkowi nic? Ach tak, Słonko:D

Hominus_nocturnus

Ech, jakże mi miło widzieć, że jest tu osoba na tyle rozsądna i z odpowiednią wiedzą na temat istot, które ludziki wypchnęły ze swej świadomości zamykając je w sztywnych ramach bajek, baśni, legend i mitów! Serce me się raduje :

ocenił(a) serial na 7
haruka13

Na bank tytuniem, yerba mate, liśćmi koki (do żucia) i kij wie czym jeszcze...
No cóż: wampir też człowiek i często działa pod wpływem prymitywnych uczuć jak żądza zemsty na przykład. Wcale się mu nie dziwię.
Ad błe!:
SYF!!!!! Jak on mógł smakować takie ohydztwo;

ocenił(a) serial na 10
Hominus_nocturnus

Moim zdaniem zrobił bardzo dobrze. Tejada byłby nadal bardzo niebezpieczny, gdyby siedział w więzieniu.

Plusy:
- scena pod budynkiem bionaliz, gdy Mick "przestawia" Beth by ją uratować;
- scena walki z porywaczami;
- akcja ratunkowa ( naprawdę bardzo mu współczułam - takie słońce,dużo krwi a on nie mógł się nawet oblizać, a miał na to ochotę - w końcu taka natura... );
- przesłuchanie ( jedna z najlepszych scen );
- zemsta na Tejadzie ( jak najbardziej polecam );
- rozmowa Micka i Beth w jej domu (trochę wzruszająca).

Minusy:
- śmierć Josha;
- brak Josefa (pewnie się zasiedział w NY lub w swoim pięknym, remontowanym biurze).

ocenił(a) serial na 9
Hominus_nocturnus

też jak oglądałam(choć niestety nie wczoraj) zastanawiałam się razem z Mickiem - oblizać ręce, nie oblizać?:P ale on bohatersko sobie odmówił (co by powiedziała Beth?)
i trochę się zmartwiłam jak tego bandziora krew pił, bo to musiało być ohydztwo i jeden wielki syf, chyba bym kijem nie tknęła:)

Vampire solidarity: RAH!!RAH!!RAH

Hominus_nocturnus

Smutny odcinek. Josh nie żyje. Umarł zastrzelony przez salwadorską mafię. Mick próbował go ocalić ale wszystko na nic. Beth też chciała go ocalić prosząc Micka aby go przemienił. Ale na szczęście Mick jej nie posłuchał. Bo on wie, na czym polega bycie wampirem. Z jednej strony jest się potężnym nieśmiertelnym. A z drugiej – potwornie samotnym wampirem. Który nie może iść na plażę. Który funkcjonuje w mroku, w nocy.
Smutny odcinek. I znowu kilka scen, w których Mick jest wzruszony i bliski płaczu. I tak przy tym przystojny. Czy wampiry zawsze muszą być tak bardzo pociągające?
Beth mnie zdenerwowała w tym odcinku. Bo tak jakby ona miała pretensje o to, że Mick nie przemienił Josha. Ale to nie jego wina – widocznie Josha czas już nadszedł.
A na koniec piosenka. To jedna z moich ulubionych – Blue October „Calling you”. Josh i Beth poznali się w październiku. To takie luźne skojarzenie. A na koniec – chyba tylko kilka słów – „well i will keep calling you to see
if you're sleepin are you dreamin and
if you're dreamin are you dreamin of me
i cant believe
you actually picked...me
Tej piosenki często słucham bo jest wspaniała i niesamowita.
A i jeszcze - Mick pokazał pazurki. Niezła scena w komisariacie i później w barze. Ach, dlaczego wampiry muszą być tak bardzo przystojne. Nawet wtedy gdy są złe.

ocenił(a) serial na 7
antonia0

Ad Josha:
Czy na szczęście - na pewno dla Micka;

Hominus_nocturnus

czyli wampiry wcale nie muszą być przystojne...odzyskałam wiarę w ludzi...
pozdrawiam cię Królu Wampirów Regisie I

ocenił(a) serial na 7
Hominus_nocturnus

podzielam większość opinii

1)też się zastanawiałam czy Mick obliże sobie ręce tyle, że ja umiejscowiłabym to już później kiedy zniknie tym lekarzom z oczu nadal się zastanawiam czy to zrobił czy je jednak umył ;

Magda_lenqa

hm... wydaje mi sie ze tylko ja troche imaczej podeszłam do tego odcinka...nie zmartwiła mnie smierc Josha,,,wydaje mi sie ze dzieki temu Mick zblizy sie bardziej do beth...
scena z przesłuchania fantastyczna:) i te oczy Micka...ahhh...
Jako ze pierwszy raz pisze swoja opinie,,, zwracam honory miłościwie tu panujacemu i poddanym wampirkom,,,

ocenił(a) serial na 7
Magda_lenqa

Do tej pory najbardziej udane tłumaczenie, ale zgadzam się.
Oryginał z napisami, lektorom śmierć!!!
Za pozdrowienia dziękuję:

Magda_lenqa

Właśnie się poryczałam, bo zapomniałam wczoraj obejrzeć w TV.
A cały dzień cholera pamiętałam. Dobiło mnie stwierdzenie, że jest on najlepszy z całej serii...

ocenił(a) serial na 7
Rosie_

To nie krępuj się zassać go z mojego nadwornego gryzonia;

ocenił(a) serial na 7
Hominus_nocturnus

http://chomikuj.pl/troodon/filmy/seriale/Moonlight pass: smilodon
Pozdrawiam i życzę miłych wrażeń;

Hominus_nocturnus

Dziękuję Regis, ale to nie to samo. A pozatym muszę podać hasło, którego nie znam.
Najbardziej wkurzające jest to, że od samej szóstej z rana pamiętałam, a wieczorem zaczęłam oglądać "Superman'a" i na śmierć zapomniałam.
Poświęciłam Moonlight dla Superman'a.

Z emocji ciągle ryczę.

Rosie_

Podałeś pass.
Cholera, nie zauważyłam przez te łzy.

ocenił(a) serial na 10
Hominus_nocturnus

Mój ulubiony odcinek, oczywiście oprócz 4 ;]
Wreszcie Mick pokazał kły w całej okazałości ;D
Najlepsze sceny to oczywiście przesłuchanie, jak ten gość dostał febry, to myślałam, że ze śmiechu padnę i "zabierzcie stąd tego diabła" ;D
Scena w barze i zemsta na tym z Salwadoru the best, to jak Mick pochyla głowę i podnosi całkiem odmieniony była cudowna ;]]
Szkoda mi tylko było Josh'a, że musiał zginąć, ale Mick się starał, choć bądź co bądź to jego rywal... także się zastanawiałam jak on się powstrzymuję przy takiej ilości krwi, dobrze opanował swój instynkt ;D

Vampire solidarity rah! rah! rah!

justa208

Nienawidzę siebie!

A opowiecie mi co się po koleji działo?
Josh to facet Beth?

ocenił(a) serial na 10
Hominus_nocturnus

Oczywiście boska scena. <3 zakochałam się wtedy w Micku. ahh :

ocenił(a) serial na 7
lady_vampire_

mi też troszkę Josha żal no i Micka bo przecież tak ładnie się starał ale popieram go w tym, że go nie "uratował" też bym tak zrobiła

Vampire solidrity Rah!Rah!Rah!

ocenił(a) serial na 7
Magda_lenqa

A po 'kiego grzyba' robić sobie konkurencję??
BTW: Moonlight odżył po inwazji pokemonów, nowi obywatele przybywają do mego małego imperium;

ocenił(a) serial na 10
Hominus_nocturnus

Konkurencję się tępi ;)

Na poważnie to Mick jest bardzo ludzkim wampirem dlatego opanował swoją żądzę krwi. Za to go lubię.

Bardzo podoba mi się w tym imperium i mam nadzieję, że nie zostanę skazana na jego opuszczenie ;)

Vampire solidarity! Rah! Rah! Rah!

ocenił(a) serial na 7
Anushka_S

Takie rzeczy może tylko król, ale nie zamierzam nikogo wyrzucać poza nawias wampirzego społeczeństwa Moonlight (chyba że ktoś bardzo zalezie mi za skórę....)
Nie masz się czego obawiać, żyj spokojnie;

ocenił(a) serial na 10
Hominus_nocturnus

Mnie też niech nikt nie wyrzuca ;

ocenił(a) serial na 7
Hominus_nocturnus

hehe
po wygranej wojnie imperium zazwyczaj rośnie w siłę ;

Hominus_nocturnus

Mam nadzieję, że to nie o mnie?
Bo prawda, ja bardziej z forum twilight jestem, ale tutaj często zaglądam.

ocenił(a) serial na 7
Rosie_

Dobrze wiedzieć - mam tylko nadzieję, że nie będziesz za dużo świecić na słońcu:

Hominus_nocturnus

Postaram się Was nie zabić blaskiem :D
Sczerze to jestem fanką wampirów z czasów "wywiadu z wampirem" - złe, cyniczne i krwiopijcze bestie :)

ocenił(a) serial na 9
Hominus_nocturnus

No, patrząc kto zajął się scenami z odcinka 11, doszłam do wniosku, że warto było ten temat zostawić w spokoju. ;

Himeko

Faktycznie, Mickowi mogło być trudno się powstrzymac zeby nie "skorzystac" z tej krwi, ale w tym momencie myślał raczej o śmierci Josha a nie o pragnieniu i te łzy się pojawiły właśnie z powodu zgonu "faceta jego ukochanej". Może jemu to wszystko jedno, ale wiedział, jak Beth będzie cierpiec.

ocenił(a) serial na 8
Himeko

temat poszedł w krolewskie ręce no proszę, czemu nie.

Odcinek zdecydowanie bardziej wciagajacy niz poprzednie.
Najlepsze sceny:
-oczywiscie przesłuchanie,zemsta w barze,ratowanie Josha(zalet tych że scen nie wymieniam gdyz juz o tym pisaliscie)

Himeko

Himi, droga moja, jakże mnie cieszy fakt, iż zgadzamy się aż tak bardzo :

ocenił(a) serial na 7
haruka13

Ad 'zwampirzenia':
Pojęcie niczego, nie powiem. Niniejszym przyjmujemy je (my, JKM Regis I /tytuł skrócony ażeby na małej pieczęci się mieścił) do języka wampirów ML

Ad przemiany Beth:
Jestem tego samego zdania. Misiek łgał jako zapchlony kundel pod koniec 11 odcinka. Nieładnie, oj nieładnie......:

ocenił(a) serial na 9
Hominus_nocturnus

Rada jestem niezmiernie, że kolejny mój twór (po przyjętym już „:[”) uznanie znalazł w oczach Króla mego i Haruki drogiej. (Wybacz, Haruka, król ma pierwszeństwo ;[ )

Ad Haruka „Mick to rasowy romantyk! I do tego wampir... zdecydowanie gatunek wymierający!” – wymierający ale nieśmiertelny, w dodatku jeden z dwóch w ML. Po 10 odcinku, chyba nie zapomniałaś, że z Josefa też niezły romantyk. A i bycia wampirem mu odmówić nie można. ;[

Ad Rosaliee nie bój się, tutaj tolerują Twilighta (chociaż niektórzy się szczerzą jak o tym słyszą, ale da się wyżyć ;[ ) jak się o nim za dużo nie wspomina. ;[ Poza tym jak nie masz nic przeciwko Moonlight to nikt Ci nic nie zrobi. ;]

Ad Regis znowu o strzygach… Ja poza świeceniem raczej nie mogę nic zarzucić wamp… istotom z Twilight. ;

Himeko

Himi, ja widzę, że z Ciebie jest nad wyraz twórcze stworzenie! Brawo! :

ocenił(a) serial na 7
haruka13

Ad mhrocznej pogody:
cały czas jest pod psem i do tego leje:

ocenił(a) serial na 7
Hominus_nocturnus

Howgh!

Vampire* solidarity: RAH! RAH! RAH!
* only vampire & nothing else

JKM Regis I

Hominus_nocturnus

Królu mój :

Hominus_nocturnus

Królu mój :

haruka13

Ojć ;

ocenił(a) serial na 7
haruka13

C* to rydzyk???????????????????????????????????????????////////////////

Hominus_nocturnus

Królu mój,
nie zgadłeś... ale podpowiem, że to CTR to nic innego jak tajny szyfr :

ocenił(a) serial na 9
haruka13

Ad Haruka (tak się zastanawiam jak by tu Cię zdrobnić… Haruś raczej mi się z Porterem kojarzy, więc odpada, Haruczka? Ja wiem… No nic, na razie zostaje jak jest ;] )
Twoje „przewampirzenie” też jest niczego sobie. :

ocenił(a) serial na 7
Himeko

Witamy w klubie warszawskich wampirów, Himi:

ocenił(a) serial na 9
Hominus_nocturnus

Ostatecznie może zostać. Jako strategiczny punkt do spotkań i – ewentualnie – dla jakiegoś King Konga. ;

ocenił(a) serial na 7
Himeko

Za kaczki-dziwaczki było jeszcze gorzej.

ocenił(a) serial na 9
Hominus_nocturnus

Przeraża mnie tylko wizja bunkra sztuki nowoczesnej… Widziałeś projekty tego czegoś? Koszmarne! Pekin może być, byle tego czegoś nie postawili.

Warsaw Vampire solidarity Rah! Rah! Rah! ;