Relacja prosto z planu nagraniowego. Otórz w Gimnazjum nr 28 w Warszawie( www.gim28.waw.ids.pl ), czyli moim gimnazjum rozegra się, kręcony dnia 21.04.06r., pierwszy odcinek nowego serialu TVP - "Piątek". Już o 8.00 cała ekipa, wraz z autokarem, kamerami, ciężarówkami, agregatami prądu i setkami kabli, stawiła się przed drzwiami szkoły. Ja, " przybyłam na plan", spóźniona na lekcję i totalnie zdezorientowana całą sytuacją.Nie wpuszczano nas na schody ( uczniów), nawet chyba w kadr im weszłam i ciągle cisza i cisza, akcja i akcja, dubel i cisza. Zwariować!!! Z aktorów to widziałam na pewno Katarzynę Ankudowicz ( grającą Kasię w "Piątku") i Arkadiusza Głogowskiego. Jak napisali na onecie (portal-film), w serialu zagra śmietanka aktorska, m.in. Stenka, Figura, Królikowski i inni. Zdjęcia utrudniły nam dziś trochę ostatni dzień tygodnia, ale przynajmniej można było zobaczyć ile razy muszą powtarzać te same czynności by było dobrze. Moja szkoła z zwenątrz nie wygląda najlepiej, chyba jak każda szkoła w W-wie, ale skoro wybrali nasze, nie spełna 300 osobowe gimnazjum, to jest to miłe. Zdjęcia do serialu mają potrwać 73 dni. Jeśli długo im się zejdzie w naszej szkole, to będzie niezły ubaw!!!
Pozdrawiam,
Joan
P.S. Jeśli dowiem się czegoś jeszcze to na pewno napiszę. Papatki!!
Nie wiem kto to napisał, bo chyba Cię nie znam, ale nie wypowiadaj się skoro zielonego pojęcia nie masz o mojej szkole! Mój błąd, moja sprawa, wielka mi rzecz, jeden ortograficzny błąd na taki wpis, który w dodatku miał być skupiony na nowopowstającym serialu, a że padło na moją placówkę edukacyjną, to zrządzenie losu.
Waż słowa, bo moja szkoła wcale nie jest kiepska! Łatwo się czepiać szczegółów, ale żeby coś mądrego napisać to nie ma mocnych!!!