PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=219079}

Pokémon

Pocket Monsters
1997 - 2002
7,1 20 tys. ocen
7,1 10 1 20210
6,3 11 krytyków
Pokémon
powrót do forum serialu Pokémon

Ciekawostka

ocenił(a) serial na 10

"Porygon pierwszy raz wystąpił w odcinku 38 ("Electric Soldier Porygon" dosłownie "Elektryczny Żołnierz Porygon). Wtedy, właśnie miało miejsce pamiętne wydarzenie w Animé; podczas sceny z ostrym, migającym światłem przez co ponad 800 japońskich dzieci oglądających ten oto fragment odcinka trafiło do szpitala, z zagrożeniem padaczki. Po tym wydarzeniu, Nintendo zerwało kontrakt na Porygona z Animé, przez co Porygon pojawił się tylko w tym jednym (Zbanowanym na całym świcie) odcinku, a jego formy nigdy nie wystąpią w Animé, choć tak naprawdę to Pikachu spowodował owy wybuch."

http://wiki.pokemonpl.net/Porygon

Zawsze się dziwiłem jako dziecko, że nie pojawiał się chyba jako jedyny w żadnym odcinku.

użytkownik usunięty
ichear

No wiesz... To akurat każdy szanujący się fan pokemonów wie.

ocenił(a) serial na 10

Może jacyś nieszanujący się nie wiedzą... ach!
Ja sie uważam za fana, ale dowiedziałem się tego po dwunastu latach :D

użytkownik usunięty
ichear

Sorry, ale czasem jestem trochę zbyt przemądrzały. Nic na to nie poradzę, to już moja cecha charakteru.
Ale... Jak mogłeś tego nie wiedzieć? Kiedyś nawet mówili o tym w wiadomościach, a przeglądając internet (na stronach pokemonowych) nietrudno na tą informację natrafić.

ocenił(a) serial na 8
ichear

Prawdę mówiąc to Porygon pojawił się jeszcze później, ale tak przelotnie, w odcinku, który się chyba nazywał "Ostry dyżur pokemon". Chodziło tam o to, że Zespół R spowodował wypadek na drodze i rozwaliła się ciężarówka ze skradzionymi pokemonami, które trafiły do szpitala dla ludzi (centrum pokemon było przepełnione) i Ash z resztą musieli pomóc lekarzowi się nimi zająć. Wtedy wśród pokemonów leżących na ulicy było widać Porygona. Poza tym pojawił się na początku któregoś z filmów o pokemonach, chyba w czwartej części, ale głowy nie dam. Stał za jakimś ogrodzeniem na ulicy.

ichear

Kurde dziwne bo ja pamiętam że w 2000 czy 2001 (4 klasa podbazy) leciało to na świetlicy, polski dubbing, i leciały pokemony, i była scena że porygon położył na raz dwa pokemony jakimś jednym 'błyskiem" czy ruchem i ktoś tam powiedział że "bo to jest wirtualny pokemon" czy tam 'cybernetyczny". I reszty odcinka nie pamiętam, tylko tyle że był tam chyba zespół R ale to też nic specjalnego bo on zawsze był.