Rozmowa jednego z braci z prawniczką przez cały odcinek w jednym ujęciu bez cięć. Majstersztyk.
Dokładnie to samo pomyślałam! Wbiło mnie w fotel i słuchałam tego jak zahipnotyzowana. Zazwyczaj przerywam odcinki, przełączam zakładki, sięgam po telefon, idę po jedzenie, a tutaj tak mnie odcinek zaskoczył, że na koniec powiedziałam - wow, majstersztyk!
Dokładnie. Cały serial barszo udany. Gra aktorska fenomenalna każdego aktora, który występuje w nim. Dahmera był świetny, kolejny sezon również. Ciekaw jestem jaki antybohater będzie następny. Chciałbym zobaczyć historie Johna Wayne Gacy Getsa w 3 sezonie.
Wydaje mi się, że ten serial celuje w historie, które mają jakieś odcienie szarości i niuanse. Natomiast Gacy był po prostu skrajnie zły. Nie wiem co by można było pokazać w serialu o nim oprócz tego co zostało już zawarte w jego krótkim cameo w Dahmerze: https://www.youtube.com/watch?v=6wPwvgwU7WA. Bardziej by pasowali np. Edmund Kemper, Ted Bundy, Dennis Nilsen. Ale oni już byli mocno wyeksploatowani w innych serialach / filmach. Więc może Dennis Rader (BTK)? Miał być w Mindhunterze ale chyba nic z tego nie wyjdzie.
Będzie ciekawie. Czytałem o nim. Podobno twórcy filmu Teksanska Masakra Piłą Mechaniczną inspirowali się tym typem.
Nie kojarzę Denisa Rader'a. Muszę o nim poczytać czy pooglądać jakieś filmy dokumentalne. Jakiś ostry świr?
BTK lubił torturować ofiary poprzez duszenie ich do utraty przytomności i cucenie wiele razy pod rząd. Był inteligentny, bardzo dokładnie planował każde morderstwo, ale oprócz tego wiódł pozornie normalne życie, miał pracę, żonę, 2 córki itd. Wpadł tylko dlatego, że lubił być w centrum uwagi i wysyłał do mediów różne listy z zagadkami i szyframi na swój temat. W serialu Mindhunter na początku i końcu prawie każdego odcinka były krótkie wstawki na jego temat, sugerujące mocno, że jeden z przyszłych sezonów będzie mu poświęcony, ale niestety serial anulowano zanim udało się to zrealizować. Tutaj jest kompilacja tych scen: https://youtu.be/COuQO7gklNo?si=fXV6n871AGvGP9hC
[Spoiler] Serial genialny, od razu bardzo mnie wciągnął. Nawet dałam się nabrać na płacz braci i im uwierzyć, nawet było mi ich szkoda. Nie wszystko zrozumiałam, czy w testamencie byli oni uwzględnieni, czy nie? Czy rodzice jednak okazali się dobzi czy źli, tak jak opowiadali? Bo pewnie tego czy byli molestowani to się nie dowiemy, bo nie ma jak tego udowodnić. No i w końcu jaki mieli motyw by zabić, dla pieniędzy, czy przez to, że zostali skrzywdzeni?
No nie, bo czasem można coś przeoczyć, a ja nie wszystko zrozumiem w filmach i serialach, zwłaszcza jak czegoś jasno nie pokażą.
W serialu było pokazane tylko to co oni mówią, to nie było pokazane, że tak było na serio. To tylko ich zeznania.
tak,tylko rodzina i przyjaciele klamali , ze im się zwierzali i widzieli rozne rzeczy? zresztą nie ma tego w serialu, ale w dowodach sprawy ,sa papiery z przychodni lekarskiej z lat 70 gdy jeden z nich , ten starszy chyba mial na ciele slady po seksie oralnym jako dziecko.
zdjecia ojca gdy jeden z mial wzwod jako dziecko to tez dowod, ale przysięgli wtedy uznali, ze sami sobie je zrobili, co jest szokujące.
Po obejrzeniu serialu poszukałem nagrań z procesu braci. I jest między innymi przesłuchanie Lyla, w komentarzach wielu ludzi pisze, że goście są niewinni i im wierzą. Ja nie mam zdania na ten temat. Prawdę znają tylko oni i nigdy raczej nikt się nie dowie jak było naprawdę. A tu jest Link do źródła z przesłuchania. https://youtu.be/xm3OAj1hqGE?si=98vfHM-ZTsg4S99u
teraz im wszyscy wierzą, na wszystkich forach typu youtube, reddit, tiktok 95% jest za nimi..inne czasy.
Jeśli faktycznie zostali tak bardzo skrzywdzeni, to przykre jest. Z drugiej strony, były inne wyjścia, jak zgłoszenie tego na policję, czy ucieczka z domu.
Prawdę znają tylko oni. A jeśli naprawdę przeżyli takie piekło to nawet z zemsty nie strzela się komuś ze strzelby prosto w twarz.
Dokładnie. Niektórzy myślą, że nie zostaną złapani i się im upiecze. Dla głupiej kasy robią okropne rzeczy, a potem gniją w więzieniu do końca życia. Głupota, zmarnowane życie przez jeden impuls.