Potwory
powrót do forum 2 sezonu

Chłopcy mówią policji, że dotarli do domu po jakichś chyba dwóch godzinach po morderstwie i widzieli pełno dymu ze strzelb...kiedy w pokoju jest przestrzelone okno...i sam policjant twierdzi, że to niemożliwe, aby tak długo utrzymywał się dym...
Nie aresztowali ich i pominęli taki dowód nieściśłości ich zeznań.
Dopiero wyznanie u psychiatry powoduje ich aresztowanie?
No chyba, że w serialu ta scena jest tylko jakimś dodatkiem reżysera a nie było tak faktycznie.
Bo jeśli jednak tak, to fajną mają policję.
Sam serial świetny, na You Tube jest cały oryginalny ich proces i można sobie zobaczyć ich prawdziwe przesłuchania w sądzie.
Według mnie popełnili błąd, że twierdzili iż 18 latek nadal był gwałcony przez ojca...trochę przedobrzyli, lipa okropna, owszem mógł być molestowany za dzieciaka, ale dorosły facet chyba nie dałby się już tak poniewierać.

cyngiel_

Trauma niszczy psychikę, i ma wpływ na kogoś do końca życia.

Piecia330

Bez przesady, dorosły 18 latek chyba ma w sobie instynkt samoobrony, przecież w tym wieku "siłowemu" molestowaniu przez ojca, może się przeciwstawić fizycznie zdrowy, wytrenowany fizycznie młody mężczyzna...no chyba, że pozwalał sobie to robić, a to zmienia diametralnie sytuację.

ocenił(a) serial na 8
cyngiel_

Nie jestem miłośniczką teorii spiskowych, ale nie od dzisiaj wiadomo, że osoby bogate mają trochę łatwiej. :) Morderca z zeszłego roku wygrzewa się teraz w Arabii, kiedy jego ofiary nie żyją, tak samo wspomnianemu OJ Simpsonowi włos z głowy nie spadł. Nie dziwi mnie więc opieszałość w stosunku do milionerów.

unking

Według mnie, wszystko w tej sprawie jest "szyte" grubymi nićmi. Bracia chociaż ojciec stworzył im warunki do rozwoju osobistego, zabezpieczył dobry start z myślą, że wykorzystają tę szansę dla swojego rozwoju...to jak zobaczyliśmy, nie garnęli się specjalnie do tego. Kradli i nie byli ambitni, za to chcieli mieć wszystko za darmo. Więc kiedy zagroziło im widmo tego, że mogą nie dostać tego na co liczyli, postanowili wziąć sprawy w swoje ręce. Jeśli rodzinka była faktycznie nieźle zaburzona z możliwością, że ojciec ich jednak molestował, to zdrowe osobniki rozwiązały by ten problem inaczej a nie poprzez morderstwo. Kasa tutaj jednak miała główne znaczenie.

cyngiel_

Zgadzam się w 100%