PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=536623}

Powodzenia Charlie

Good Luck Charlie
2010 - 2014
6,6 8,4 tys. ocen
6,6 10 1 8357
Powodzenia Charlie
powrót do forum serialu Powodzenia Charlie

Będzie 4 sezon... 

użytkownik usunięty

I na tym koniec. Bridgit Mendler już ogłosiła, że czwarty sezon produkcji jest ostatnim. I bardzo dobrze, bo uważam ten serial za nieodpowiedni dla dzieci. Wiem, że wiele osób go uwielbia, ale jak dla mnie nie powinien on być emitowany na Disney Channel ze względu na młodszych widzów. Przynajmniej nie w ciągu dnia, ewentualnie po 20:00.

A niby dlaczego nie jest dla dzieci?? :o

użytkownik usunięty
MartinaStoessel

Za teksty takie jak:
- Bawcie się dobrze, ale nie za dobrze - macie już sporo dzieci. (Teddy do Amy i Boba w odcinku ,,Baby Come Back")
- Amy, wiesz, że gdybym zatrzymał cię w szpitalu na jeszcze jedną noc, choć jesteś już zdrowa, to byłoby niestosowne. - A wie pan co jest niestosowne? To, że ktoś mówi, że idzie na imprezę charytatywną, a tak naprawdę gra w golfa ze striptizerkami. (rozmowa lekarza i Amy w odcinku A L.A.R.P. in the Park)
- Dlaczego winisz mnie?! Przecież Charlie to wynik pracy zespołowej! (Bob do Amy w odcinku ,,Battle of the Bands")
- Bardzo częste używanie słowa seksowny, sexi, itp. (głównie przez Ivy i Gabe'a)
- Dlaczego te termity tak szybko się rozmnażają? - Wiesz, są u Duncanów, więc mają z kogo brać przykład. (rozmowa Boba i jego kolegi z pracy w odcinku ,,All Fall Down")
Było jeszcze wiele, wiele innych przykładów, ale te najbardziej zapadły mi w pamięć.

W sumie rzeczywiście .... to może dlatego z naszej rodziny to mama najbardziej lubi ten serial? XD

użytkownik usunięty
MartinaStoessel

Nie wiem. Ja za nim nie przepadam.

Ten serial NIE JEST przeznaczony dla dzieci. Jest kierowany do nastoletniej widowni. Nie przepadam za nim, ale czasem obejrzę. Bez przesady, czy słowo "sexi" wypowiedziane u 16-letniej dziewczyny to najgorsze co słyszałaś w telewizji? Bawi mnie, że dorosła i (zakładam) poważna osoba dostaje spazmów przy oglądania zwykłego tandetnego serialiku z DC. Nie ma się co oszukiwać, jest to produkcja +12. To tylko serial, nastolatkowie używają dużo odważniejszych słów niż tu jest zaprezentowane. Naprawdę, nie ma powodu do spiny. Oglądałaś rodzinkę pl.?

użytkownik usunięty
fajne_filmy

Z tego co mi wiadomo to Disney Channel ogląda głównie grupa wiekowa 6-14. A tak poza tym to jestem chłopakiem. I nie dorosłym, mam 14. Co do ,,Rodzinki.pl" to oglądałem i uważam ją za najgorszy polski serial (a oglądałem kiedyś ,,M jak miłość").

No to jesteśmy tego samego zdania. Wręcz nie cierpię beznadziejnego humoru z "rodzinki.pl". A no i wybacz tą "zmianę płci :D". Również jestem chłopakiem i mam 14 lat, więc obaj doskonale wiemy jak odzywają się nastolatkowie. No cóż, Disnay Channel schodzi na psy, nie ma tam już takich produkcji jak kiedyś. Coraz gorsze te seriale, ale nic na to nie poradzimy.

użytkownik usunięty
fajne_filmy

Jak ja tęsknię za ,,Brendą i panem Whiskersem"...

Oni już chyba nawet w ogóle kreskówek na DC nie puszczają. No jasne, bo lepiej puścić po 10 razy dziennie powtórki głupawego ,,Taniec rządzi" czy ,,Nadzdolnych". Szkoda gadać.

ocenił(a) serial na 8

A moim zdaniem szkoda, że już kończą bo jest to jeden z sensowniejszych seriali. Jedyny który oglądam z zaciekawieniem i nie tylko ja ale również moja mama. Główni bohaterowie nie są sławnymi tancerzami albo piosenkarzami, są to zwykli ludzie i to ma swój urok. Nie potrafię już oglądać tych nowych produkcji DC bo każda jest coraz to bardziej ogłupiająca m.in Nadzdolni. Gdybym miała młodszą siostrę to zdecydowanie zabroniłabym jej tego oglądać. Idiotyzm i tyle.
Co do wypowiedzi o tekstach z serialu... DC jest przeznaczony dla młodzieży (ew. PLAYHOUSE DISNEY chociaż nie wiem nawet czy jeszcze to istnieje xd ), Dzieci mogą pooglądać inne programy bardziej odpowiednie do ich wieku. Myślę że młodsze nawet nie wiedzą o co w tych podtekstach chodzi. Oglądają bo fajne i śmieszne.
Gdy DC wchodził do Polski to miałam jakieś 13/14 lat. Od tego czasu minęło już sporo czasu, więc widzę też jak młodzież się zmieniła. Wtedy seriale puszczane były zupełnie inne i przewaga była bajek ( Do dziś pamiętam Lloyd w kosmosie albo właśnie Brende i pana Whiskersa). Osobiście przywróciłabym Świat Raven bo był rewelacyjny, a podtekstów też tam nie brakowało. Z tego co pamiętam to wtedy w dzień leciały kreskówki a pod wieczór około 18 dopiero seriale.
Pozdrawiam :))

użytkownik usunięty
alittlebirdtoldme

Może wtedy, ale teraz ,,Powodzenia, Charlie!" leci 7 razy dziennie, z czego 6 razy w ciągu dnia. Co do tych starych kreskówek to też lubiłem ,,Brendę i pana Whiskersa". A, no i ,,Playhouse Disney" nie istnieje już od ponad roku. Teraz jest osobny kanał, ,,Disney Junior", ale ja go nie oglądam, bo nawet nie mam. ;p I tak na koniec, może cię to zaciekawi, ,,Powodzenia, Charlie!" ma się skończyć w Polsce w przyszłoroczne wakacje, ,,Taniec rządzi" na początku przyszłego roku, a ,,Akwalans" też w przyszłym roku. Zamiast nich na początku przyszłego roku zobaczymy nowy serial ,,Liv & Maddie" i nową kreskówkę ,,Wander Over Yonder". Również pozdrawiam. ;)