www.wnas.pl/artykuly/2191-gejowski-disney-lesbijki-w-powodzenia-charlie-hanna-mo ntana-
zachwycona
Straszne, a przynajmniej trochę dziwne, że w serialu dla dzieci pojawią się dwie lesbijki i to jeszcze
wychowujące chłopca. OGLĄDAJĄ TO MAŁE DZIECI! I co jeszcze uznają, że też chcą być
homoseksualistami,bo lepiej dogadują się z osobami swojej płci. Serial i tak bez tego był nie dla
dzieci, i teraz jeszcze TO! Oczywiście Miley Cyrus zachwycona. A co wy myślicie?
Według mnie to dobrze, takie rodziny są i trzeba to pokazywać w serialach nawet dla dzieci i tak one oglądają też inne seriale, gdzie takie rodziny są, a jak komuś to przeszkadza to nie musi oglądać.
To nie dobrze, ponieważ takie dzieci pomyślą, że to normalne i same staną się homoseksualistami. Poza tym jakby na świecie byli sami homoseksualiści to ludzie by wyginęli.
Nie staną się homoseksualne, po obejrzeniu serialu.
Dlatego cieszcie się, że homoseksualiści to ok 10% społeczeństwa. Dzieci są wychowane w takich rodzinach i to pokazują, bo nie ma w tym nic złego, takie wątki w filmach i serialach, uczą tolerancji.
Jesteś chrześcijaninem? Jeśli tak zobacz co na ten temat mówi Bóg.
W Biblii jest napisane o homoseksualiźmie, że jest to obrzydliwość (Kpł 18,22; 20,13), bezwstyd i zboczenie (Rz 1,27), grzech przeciwny naturze (Rz 1,26), a ci którzy się takich czynów dopuszczają plugawią się (Kpł 18,24) i będą wyłączeni spośród swego ludu (Kpł 18,29), a będą ukarani śmiercią (Kpł 20,13) i nie posiądą Królestwa Bożego (1 Kor 6,9)
Nadal sądzisz, że to nic złego?
Jestem ateistą, a według biblii jedzenie krewetek to też obrzydliwość, a niewolnictwo jest dobre, radzę przeczytać całą biblie, a nie fragmenty, które tylko księża czytają w kościele.
Czytam całą Biblię i nie chodzę do kościoła. A poza tym Jezus przyszedł i zmienił trochę prawo żydowskie i wprowadził miłość, więc niewolnictwo nie jest pochwalane wśród chrześcijan.
Ponieważ, czasy się zmieniły, za sto lat, powiedzą, że homoseksualizm jest dobry, bo w biblii wyraźnie pisze, że złe jest wtedy kiedy robią tak jak heteroseksualiści, a nie robią tego tak samo.
Wyraźnie jest napisane ''ci którzy się takich czynów dopuszczają plugawią się'' więc mówimy tu o wszystkich czynach.
2 Kr 2, 23-24 23 Stamtąd poszedł do Betel. Kiedy zaś postępował drogą, mali chłopcy wybiegli z miasta i naśmiewali się z niego wzgardliwie, mówiąc do niego: «Przyjdź no, łysku! Przyjdź no, łysku!» 24 On zaś odwrócił się, spojrzał na nich i przeklął ich w imię Pańskie. Wówczas wypadły z lasu dwa niedźwiedzie i rozszarpały spośród nich czterdzieści dwoje dzieci.
Kpł 19, 27 27 Nie będziecie obcinać w kółko włosów na głowie. Nie będziesz golił włosów po bokach brody.
Pwt 25, 11-12 11 Jeśli się bić będą mężczyźni, mężczyzna i jego brat, i zbliży się żona jednego z nich i - chcąc wyrwać męża z rąk bijącego - wyciągnie rękę i chwyci go za części wstydliwe, 12 odetniesz jej rękę, nie będzie twe oko miało litości.
Nie rozumiem poco podałeś te wersety, przecież to prawo żydowskie, a nie chrześcijańskie.
Homoseksualizm to dość poważny grzech, ale nie należy go stawiać na równi z morderstwem. Ale chyba przyznasz że naturalne jest to, że są ze sobą kobieta i mężczyzna, i nie należy tego zmieniać. Chociażby z uwagi na to jak mężczyzna uzupełnia kobietę i na odwrót.
Jesteś chrześcijanką, ja nim nie jestem, miłość to miłość, to moja sprawa komu wkładam, oprócz prokreacji, niczym się nie różnią, to jest USA tam takie rzeczy się zdarzają, nie chcesz nie oglądaj, ale odpuść sobie z tym grzechem, bo grzechem jest też jedzenie krewetek i rozwód.
Rozwód jest grzechem, jeśli nie mam uzasadnionego powodu rozwodu, takim powodem jest zdrada. A i jestem facetem :)
Nie zawsze zdrada, poczytaj biblie, a dowiesz się, że nawet papież grzeszy, jedne rzeczy się przestrzega, a inne ma się w dupie, sto lat temu Franciszka spalono by na stosie.
Ja w to nie wierzę, równie dobrze możesz pisać, że kubuś puchatek nie grzeszy, jestem ateistą, nie traktuje biblii poważnie i nie żyje według niej, mam własne zasady moralne i to mi wystarczy.
Nie rozumiem jak można nie wierzyć w Boga, samo z siebie nic się nie tworzy, a tym bardziej wszechświat i wszystko co nas, otacza.
Widzę że żadna strona do swej racji nie przekona, więc POZDRAWIAM i cieszę się, że dyskusja odbyła się bez kłótni i wulgaryzmów. :)
Serio? Ja jakoś daję radę. W słowa Biblii całkowicie wierzę od Arki Noego do końca, a wcześniejsze wydarzenia są według mnie dziełem natury, które Bóg patrolował z góry.
homoseksualistą człowiek się rodzi, a nie się nim staje. oni sobie tego nie wybierają, żaden serial tego nie zmieni