Hej,
Zachęcam każdego mniej lub bardziej obeznanego w historii by wypowiedział się na temat tytułów przyszłych odcinków i zaspojlerował trochę ich tematykę. Część jest jasna, jak np kolejny odcinek, wiemy, o zamachu na Lincolna - ale może są jakieś ciekawe fakty o których głośno się nie mówi? To zawsze można je tu dorzucić by podkręcić atmo.
2. The Assassination of Abraham Lincoln - to jak to z nim tam było ?
3. The Summit at the Sands
4. Party at Castle Varlar
5. The Alamo - bijatyka między meksykańcami a ludźmi z teksasu ?
6. The Watergate Tape - właśnie, o co tam chodziło?
7. Stranded - mam wrażenie, że utkną w jakimś czasie z popsutym wehikułem, w sam raz na zimową przerwę ( aczkolwiek tydzień później ma być już ep.8 )
pozostaje jeszcze 6 odcinków bez ogłoszonych tytułów
o, to może być ciekawe, dodadzą im namierzanie laserowe i pół londynu wysadzą :) albo przekierują na berlin, tylko jaki to ma związek z USA
kto wie, a co do pkt 3 ? Szczyt na Piaskach? to sands być może oznacza nazwę jakiegoś hotelu lub innego miejsca..hmm.
haha czekaj czekaj bo wszystkiego pod wojnę chyba nie zrobią, widzisz jest lincoln, alamo, watergate, trza pomyśleć
ale szczyt w sensie zebranie polityczne na najwyższych szczeblach, trzeba poszukać takich zdarzeń w miejscu gdzie sa piaski lub mieście/hotelu którego nazwa może się z piaskami kojarzyć
Gdyby chcieli znsiszczyc USA to by pomogli nazistom i po sprawie. Serial bylby ciekawszy niz takie skakanie po roznych czasach.
haha no to na pewno by ujrzał światło dzienne :) serial w którym pomaga się nazistom od poczatku do końca :D
właśnie oglądam 3ci odcinek, pierwsza klatka z 62 roku i piękny słup hotelowy z napisem Sands :D
Kennedy, Mafia, różne gwiazdy, no ciekawie może być.
tajne przez poufne :) dziwne te napisy bo od 3 minuty do 19 była dziura, ale na szczęście nic ważnego nie gadali i dało się zrozumieć. No, odcinek ciekawy. Coraz więcej fajnych smaczków z popkultury. Te odniesienia do Bonda były dobre :D No i nowy odcinek Bonda hah rewelka
Szkoda tylko, że w sumie niczego nie pozmieniali. Oby nie zaczał się teraz ciąg odcinków, w których wszystko jest takie jak w historii. Lepiej by było jakby np zabili jednak tego Von Brauna. Idą trochę na łatwiznę.
Masz racje, nic nie zrobili ciekawego,,,mogli chociaż zrobic ze ta rakieta wystrzeliła do tej Wielkiej Brytanii.... troche słabo
chciaż czekaj, coś mówili, że normalnie ona spadła na froncie gdzieś tam na cywili i aliantów, więc trochę istnień uratowali..szkoda tylko, że nie wysilili się na jakieś zmiany w teraźniejszości
Serial jest tylko niezły i może w 2 sezonie sie poprawi, aby był ciekawszy.
Co powiesz?
Oficjalne opisy z neta. Tłum moje.
2. Zespół może ocalić życie jednego z najwspanialszych ludzi w historii. — Lucy (Abigail Spencer), Wyatt (Matt Lanter), i Rufus (Malcolm Barrett) ścigają terrorystę Garcię Flyyna (Goran Višnjic) do nocy zabójstwa Linoclna , gdzie odkrywają powiązanie Flynna z najbardziej znanym zabójcą w historii Johnem Wilkies Boothem (gościnnie Kelly Blatz). , Lucy spekuluje że planem Flynna jest wepchnięcie strzaskanego narodu w chaos czyniąc złą rzecz jeszcze gorszą, w zespole zaczyna się debata : czy powinni zmienić historię, jeżeli oznaczałoby to zmianę na lepsze.
3. Zespół trafia do Las Vegas czasów Rat-Pack. Po lądowaniu w 1962 w Las Vegas, Flynn ucieka przed zespołem wraz z najbardziej niesławną panienką epoki .Podczas bezsennej oświetlonej neonami nocy, Rufus (Malcolm Barrett) spotyka swojego starego mentora Anthony Bruhla ( Matt Frewer), którego motywacje mogą być mroczniejsze, niż każdy podejrzewa. W międzyczasie życie prywatne Lucy rozpada się , Wyatt (Matt Lanter) próbuje zmienić historię dla siebie , a my odkrywamy, że Flynn chce zaryzykować znacznie więcej ludzkich żyć, niż podejrzewaliśmy.
4. Znalazłem tylko tyle, że znowu Niemcy, przed wojną, i pojawi się twórca Bonda - Ian Flemming.
Reszta moje spekulacje:
5. Podejrzewam, że celem głównego złego będzie wygrana wojsk Santaany, by Teksas nie dołączył do Unii.
6. Uciszenie afery Watergate (podsłuchiwanie przez ludzi Nixona, oponentów politycznych) by Nixon rządził pełną kadencje.
Dzięki, no właśnie o Watergate już sobie poczytałem, gruba sprawa. Tylko niedopuszczenie do niej chyba zadziała na niekorzyść planów zniszczenia USA ? Może będą chcieli by afera wyszła szybciej na jaw bo z tego co czytałem, póki opinia publiczna ogarnęła, ten zdążył jeszcze wygrać jedne wybory.
Ciekawi mnie jeszcze o co w tym Las Vegas moze chodzić, nic mi te nazwy nie mówią. Niesławna panienka? Rat-Pack ? Znów trzeba ciocię Wiki niepokoić...
Dzięki w każdym razie. Robi się ciekawie.
Patrząc na czołobitny opis odcinku o Lincolnie, podejrzewam, że z Nixona zrobią czarny charakter, który gdyby nie impeachment doprowadziłby do III WŚ.
W przypadku Las Vegas - Rat Pack - to zbiorcze określenie grupy amerykańskich piosenkarzy z okresu, należał do niej min. Frank Sinatra. Niesławna panienka - tu można mocno pogdybać. Angielski oryginał to "infamous mistress" można to tłumaczyć też jako "kochanka" czy "panienka" właśnie. Strzelam, że chodzi o Monroe. Z samym Las Vegas, zapewne chodzi o fakt poligonu nuklearnego na pustyni w Nevadzie.
Castle varlar
HE TEAM CHASES FLYNN THROUGH NAZI GERMANY IN THE MIDST OF WORLD WAR TWO. Lucy (Abigail Spencer), Wyatt (Matt Lanter), and Rufus (Malcolm Barrett) are shocked when they're told the mothership has landed in Nazi Germany, but time is short, and they're the only ones equipped to kill Flynn (Goran Vi�njic) and end his psychotic crusade. Now, in hot pursuit of a genius with sinister associations, the team weighs the consequences of Flynn's destruction, meets the man behind one of literature's most popular figures, and endures a very uncomfortable... party. Also starring Paterson Joseph, Sakina Jaffrey and Claudia Doumit. Guest starring Sean Maguire, Matt Frewer and Chad Rook. TV-PG D, V
Read more: Listings - TIMELESS on NBC | TheFutonCritic.com http://www.thefutoncritic.com/listings/20161003nbc04/#ixzz4MnbJtvVK
No tak, ktoś chciał WW2 to będzie ją miał, w sumie fajnie ;) Btw, Oglądał ktoś z Was Misfits ? Był odcinek, kiedy gościu mający moc podróży w czasie skoczył by zabić hitlera..ten się wybronił i ukradł telefon komórkowy podróżnikowi...i przez głupią Nokię szkopy podbiły świat:D
wiesz co, wydaje mi się, że to był już drugi sezon, trochę gorszy ,z resztą każdy kolejny był coraz gorszy :/ a szkoda
praktycznie cały odcinek o tym byl bo zaczynał się od sceny z dziadkiem który się przeniósł, potem w skrócie pierwsze strony gazet przez kolejne parę lat jak to naziści skoczyli technologicznie i nagle w naszych czasach niemcy władają światem xD były jakieś niespójności bo ktoś pamiętał starą historię czy coś..
odcinek ciekawy w każdym razie :)
na pierwszy rzut oka, ale tak jest robiony celowo by pokazać te angielskie slumsy i ciężką młodzież. Po jakimś czasie wczuwasz się w klimat i wiesz z czego się śmiać , taka karykatura Herosów , klimat gruby :)