PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=766475}

Poza czasem

Timeless
2016 - 2018
7,2 6,2 tys. ocen
7,2 10 1 6236
5,3 3 krytyków
Poza czasem
powrót do forum serialu Poza czasem

Nie podróż w czasie jest tutaj fantastyką, a to co dzieje się później. Gdy w przeszłości ginie np. 5 osób zamiast 50, to by wpłynęło na całą przyszłość, tzw "efekt motyla" . Nawet najmniejsza decyzja , każdego człowieka sprzed 10,30,70 lat ma wpływ na całe jego życie. Zmiany w serialu są tak delikatne, że nie ma to kompletnie sensu,

Popielniczka

Dobrze, że mamy na forum eksperta od podróży w czasie :-D

Rozumiem, że w naszym rzeczywistym świecie (w którym przypominam NIE ISTNIEJE ZJAWISKO PODRÓŻY W CZASIE) ty masz ustalone zasady podróży w czasie tak? Podróż w czasie nie istnieje ale to przecież oczywiste, że jakby istniała to musiałaby wyglądać właśnie tak jak piszesz!

Brawo.

Jeśli możesz napisz mi np. ile żyją jednorożce. To znaczy wiem, że nie istnieją ale gdyby istniały to ty pewnie wiesz mniej więcej ile by żyły.

ocenił(a) serial na 4
BartasBartas

Tu nie chodzi o podróże w czasie tylko o zaburzanie przebiegu całego życia.
Wyjaśnię Ci to prościej, żebyś zrozumiał. Fakt , że spóźniłbyś się na pierwszą rozmowę kwalifikacyjną w życiu, mógłby tak zmienić Twoje życie , tak że aktualnie byś nawet nie wiedział co to filmweb i internet :)

Pozornie malutka zmiana może zmienić wszystko. Dlatego, świat do którego wrócili z przeszłości powinien być całkowicie inny a nie tylko jego niektóre "detale"

Popielniczka

Pozwól że teraz ja ci to wyjaśnie tak abyś ty zrozumiał.

Podaj mi proszę 1 (słownie JEDEN) argument przemawiający za tym że gdybym się spóźnił na rozmowe kwalifikacyjną to moje życie by się zmieniło. Zgaduje że twój argument będzie brzmiał: bo to logiczne.
BŁĄD - to nie jest logiczne i nie ma żadnej podstawy do tego żeby kierować się logiką w zjawisku zmiany przeszłości i podróży w czasie BO ONA NIE ISTNIEJE.

Pozwól że ci wytłumacze łopatologicznie bo widzę że dalej posługujesz się w rozumowaniu o podróży w czasie swoimi wymyślonymi prawami o tym że wszystko się zmieni. A takich praw, przypominam NIE MA.

A więc jak nie pójde na rozmowe kwalifikacyjną to równie dobrze NIC w moim życiu może się nie zmienić bo
- nikogo nie znajdą i trafie do tej firmy tydzień później,
- albo spotkam następnego dnia na kawie szefa tej firmy i od słowa do słowa mnie zatrudni i znowu nic się nie zmieni.

Rozumiesz już czy dalej ciężko??? Podróże w czasie nie istnieją i nie istnieją też żadne prawa dotyczące podróży w czasie a ty zakładasz że to oczywiste że istnieje prawo że jak coś zmienisz to losy się potoczą inaczej ale.... NIE ISTNIEJE TAKIE PRAWO. Ty sobie poprostu wymyśliłeś że się wszystko zmieni bo to logiczne i napewno tak powinno być. Ale to są tylko wymyślone przez ciebie teorie których się trzymasz i uparcie powtarzasz że tak powinno być i to zaburzy przebież życia.

Popielniczka

Popełniasz błąd w rozumowaniu w ostatnim zdaniu gdzie piszesz: "Pozornie malutka zmiana może zmienić wszystko" i traktujesz to jakby to był fakt.

To nie jest fakt. To jest tylko twoja teoria.

Równie dobrze może być tak że olbrzymia zmiana i wymordowanie połowy ludzkości nie zmieni KOMPLETNIE NIC.