PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=766475}

Poza czasem

Timeless
2016 - 2018
7,2 6,2 tys. ocen
7,2 10 1 6236
5,3 3 krytyków
Poza czasem
powrót do forum serialu Poza czasem

Trochę jestem zawiedziony niby dobra konkluzja całej historii. Ale co z tym że Jiya widziała koniec świata, czemu czekali aż 5 lat żeby zapoczątkować pętle i powiedzieć Flynnowi o tym żeby wszystko zaczął. I jeśli zaczęli pętle to jakim cudem się z niej wyrwali?

Aa i z głupot to chyba największa była ta żeby nazwać swoją córkę Flynn(wiadomo w idealnym feministycznym świecie nie ma miejsca na syna i córkę tylko trza mieć dwie córki) i ta żeby uczyć tylko o kobietach w historii, feministyczne banialuki na koniec wstawili.

ocenił(a) serial na 6
Robert831231

Jak dla mnie to widać, że film robiony na szybko, taka zapchaj dziura aby jako tako pozamykać wątki i zamknąć serial sensownie (moim zdaniem tak powinno być przy każdym serialu, który zostaje kasowany - nagrać film lub 1-2 odcinki by wszystko pozamykać, nie lubię niedokończonych opowieści :) ).
Co do dzieci, to na początku widziałam dziewczynki ale imię Flynn mnie całkowicie zmyliło i przez chwilę myślałam, że jedno z dzieci to chłopiec w długich włosach. A tu jednak dwie dziewuszki.
Co do dorosłego Flynna to niemal do końca miałam teorię, że to jest syn Lucy z przyszłości, który pojawił się by ją ostrzec :D A tu nieudany romans i zły Flynn zmieniający się w godnego poświęceń ex kochanka.
Ale grunt, że zakończone z sensem i jakaś tam niezobowiązująca furtka na przyszłość.

ocenił(a) serial na 8
Karolina17w

I tak się dziwie, że jeszcze jednej córki nie mieli adoptowane czarnej. Chociaż to dziwne że Rufus i Jiya nie mieli dzieci. Ale i tak wg mnie na pewno scena z początku jak Lucy z przyszłości pisze dziennik też bez sensu, pewnie miała być w serialu i dali ją tak od czapy. Szkoda też że wspomnieli o Titanicu, na bank byłby fajny odcinek.
Namieszali z tymi zmianami, wg mnie skoro Flynn zabił dziewczynę Wayatta to utworzyła się nowa linia czasu w której Rufus przeżył i później żyli długo i szczęśliwie. Więc nie rozumiem czemu musieli zapoczątkować wydarzenia z przed utworzenia tej od nogi czasu.

ocenił(a) serial na 9
Robert831231

Fajnie zakończony serial, wszystko domknięte, wiadomo, że było wszystko robione na szybko bo z tego co wiem z dwoma odcinkami wyrobili się w jakieś 2-3 miesiące (jak obserwowałem ich na ig), a efekt i tak jest świetny. Zakończenie mnie urzekło, tak jak pisze Karolina wyżej - jest możliwość na kontynuacje 3 sezonu, a po ostatnich akcjach fanów jest to w sumie prawdopodobne, więc myślę, że można mieć jakieś nadzieję. Aczkolwiek niech to ocenią inni za jakiś czas czytając ten komentarz :P.