PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=684445}

Pozostawieni

The Leftovers
2014 - 2017
7,4 23 tys. ocen
7,4 10 1 22841
8,4 18 krytyków
Pozostawieni
powrót do forum serialu Pozostawieni

Tak jak w temacie, skończyłem oglądać ten serial ale nie uzyskałem odpowiedzi na główne pytanie tego serialu, dlaczego oni zniknęli ?. Albo mi to umknęło, albo odpowiedz jest w książce ?, w ostatnim odcinku powiedziane zostało gdzie są, ale nie wyjaśnili dlaczego tak się stało.

ocenił(a) serial na 10
D3Mania

Nie o tym jest ten serial. Serial i książka są o tym, co stało się z ludźmi, którzy zostali (leftovers) i jak w wyniku tego wydarzenia zmienił się świat.

ocenił(a) serial na 5
UpTrinity

Już sam opis głosi "Na całym świecie w tajemniczych okolicznościach znika 2% populacji", czy osoba sięgająca po ten tytuł nie ma prawa oczekiwać że dowie się dlaczego zniknęli ?. Ale nie dowie się bo twórcy tego nie wyjaśniają, choć to właśnie jest główny motor napędowy, bo każdy zastanawia się dlaczego. tylko i wyłączenie z chęci dowiedzenia się przyczyny dotrwałem do końca, inaczej porzucił bym serial po 2-gim sezonie.

ocenił(a) serial na 8
D3Mania

Ano odpowiedzi nie znajdziesz bo każdy ma inne o tym zdanie. Ja np. uważam że sceny gdy ludzie zniknęli wiele mówią i mi wyszło że po prostu nie byli swoim bliskim potrzebni. Generalnie serial jest o pogodzeniu się ze stratą itd.