PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=684445}

Pozostawieni

The Leftovers
2014 - 2017
7,4 23 tys. ocen
7,4 10 1 22839
8,4 18 krytyków
Pozostawieni
powrót do forum serialu Pozostawieni

Ehhh

ocenił(a) serial na 7

Obejrzalam z nadzieją ze nie powtorza beznadzieji z Lostow i znowu to zrobili.Tajemnice się pietrza równie szybko co przewijajce się co chwila pytanie What a f**k???? Frustracja rosla z odcinka na odcinek i mieszala sie z nadzieją - " a może jednak coś się wyjasni?" ...nawet glowny bohater na koncu stwierdza ze nie rozumie co sie dzieje...Smiech na sali.Jesli wiec lubisz siw domyslac i wkurzac to szczerze polecam
Sezon 3 mnie nie interesuje

ocenił(a) serial na 10
Aleksandra_Olsztyn

W sumie masz racje, tylko ze gdyby tych tajemnic nie bylo, nie byloby tyle odcinkow i sezonow, zrobiliby poprostu film. Wiec biarac sie za tego typu serial ( wyjatkiem sa seriale gdzie kazdy odcinek jest o czym innym) powinnismy byc na to przygotowani. Na tym zazwyczaj operaja sie seriale, ze mnoza sie tajemnice . Ja mam nadzieje ze w trzecim wszytko jakos sie wyjasni.

ocenił(a) serial na 8
Aretus

A co ma się niby wyjaśnić? Co się rzekomo jeszcze nie wyjaśniło? To, co się stało z ludźmi, którzy zniknęli? Właśnie sęk w tym, że to ma pozostać tajemnicą. Nigdy nie poznamy prawdy, tak samo jak nie dotrą do niej bohaterowie serialu. I w tym właśnie tkwi jego moc. Przecież żadna odpowiedź, żadne wyjaśnienie by nas nie zadowoliło, kpilibyśmy z niego, z pewnością uznalibyśmy je za zbyt błahe lub nieprawdopodobne. Przecież nie jesteśmy w stanie wyjaśnić wszystkich zachodzących wokół nas zjawisk, wiele z nich nas przerasta. Aż się cisną na myśl słowa Szekspira: " Są takie rzeczy w niebie i na ziemi, O których się nie śniło filozofom."

Obejrzałam dwa sezony i nie mam uczucia niedosytu. Drugi sezon podobał mi się o wiele bardziej niż pierwszy.

ocenił(a) serial na 10
konkret_filmweb

Nic sie nie wyjasnilo. Nie oczekuje podania wszystkiego jak na tacy, jednak mam nadzieje ze trzeci serial przynajmniej przyblizy do wyjasnienia tajemnic. Pierwszy sezon jak dla mnie jednak lepszy.

ocenił(a) serial na 8
Aretus

O jakich tajemnicach mówisz? Niczego nie precyzujesz!

ocenił(a) serial na 10
konkret_filmweb

A Ty cos precyzujesz? Co niby sie wyjasnilo? Malo bylo tajemnic?

ocenił(a) serial na 8
Aretus

Przecież to Ty narzekasz, że nie wyjaśnili żadnych tajemnic, nie ja. Dla mnie wszystko jest jasne. Może obejrzyj powtórnie, to załapiesz ;-)

ocenił(a) serial na 10
konkret_filmweb

Nie narzekam, i moze Ty przeczytaj moj pierwszy post w tym temacie dokladniej. Dla mnie serial jest genialny, i tak jak napisalem mam nadzieje ze tajemnice sie wyjasnia w trzecim sezonie lub zbliza nas do zrozumienia tej historii. Dla Ciebie wszystko jest jasne? Moze jednak inny serial ogladamy.

ocenił(a) serial na 8
Aretus

O jakich Ty tajemnicach wciąż mówisz? Naprawdę nie rozumiem, co dla Ciebie jest wciąż niejasne. Serial oglądamy ten sam, ale jak widać różnie u nas z jego zrozumieniem, skoro liczysz na to, że trzeci sezon "zbliży nas do zrozumienia tej historii".

ocenił(a) serial na 10
Aretus

podasz przykłady wkońcu czy tak będziesz dalej krazyć wokół tematu ?

ocenił(a) serial na 10
Aretus

No czekam dalej

ocenił(a) serial na 10
mateuszz27

Cierpliwy to i kamien ugotuje...

Ok, to jedna z nich - kim byl czlowiek zujacy tyton?
i co mialy oznaczac psy ktore zabijal?

Albo z grubej rury - gdzie podziali sie ci wszyscy ludzie, i dlaczego znkneli? Rozumiem ze na ostatnie pytanie nie udzielisz odpowiedzi, ale chciales tajmnice to ja masz.

ocenił(a) serial na 10
Aretus

Psy i ten gość zostanie wyjaśnione wraz z końcem 3 sezonu. Mam swoja teorie,ale wole sie narazie wstrzymać. Nie sądzisz ze lepiej poczekać na zakończenie serialu i dopiero potem oceniać co zostało wyjaśnione, a co nie ?

ocenił(a) serial na 10
mateuszz27

Widzisz wiec ze sa tajemnice, ze nic sie nie wyjasnilo.

Wroc do mojego pierwszego wpisu na tej stronie, tam napisalem w ostatnim zdaniu : "Ja mam nadzieje ze w trzecim wszytko jakos sie wyjasni"

ocenił(a) serial na 9
Aleksandra_Olsztyn

Panie, przecież twórcy mówili, że jak ktoś będzie czekał na odpowiedzi to się nie doczeka bo nie po to kręcą ten serial. Więc po co się wtedy brałeś za ten serial? :)