PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=684445}

Pozostawieni

The Leftovers
2014 - 2017
7,4 23 tys. ocen
7,4 10 1 22730
8,4 18 krytyków
Pozostawieni
powrót do forum serialu Pozostawieni

Obejrzałem już po kilku minutach można się zorientować ze serial jest wysokobudżetowy , no no będzie się działo i jakie zaskoczenie to Liv Tyler , Christopher Eccleston i inni takie serialu jeszcze chyba nie było prócz True Detective

nike5

Wysokobudżetowy... Trochę kasy poszło na opłacenie pozytywnych recenzji. Ocena na filmweb 6.7 imdb 7,6 pewnie i tak zawyżone bo ludzie myślą, że motywem przewodnim będzie wyjaśnienie zniknięcia.

bartik101

ja nie czytam w myślach innych, więc wypowiem się za siebie - nie liczę na wyjaśnienie przyczyn zniknięcia, dużo bardziej interesują mnie reakcje tych, którzy pozostali, jak będą sobie radzić ze stratą, szukać wyjaśnień itd. pilot w tym obszarze zasugerował sporo wątków, jednak bardzo powierzchownie. mam nadzieję, że w kolejnych odcinkach będzie tego więcej.

poza tym na plus sam wyjściowy rewelacyjny pomysł, realizacja oraz niepokojący klimat. na minus - zgrzytały miejscami patetyczne dialogi.
więcej i bez spojlerów => http://filmynakanapie.blogspot.com/2014/07/leftovers-ep1-pilot-2014.html

ocenił(a) serial na 7
bartik101

To będą kolejni Zagubieni.Chodzi o to by gonić króliczka, a nie go złapać :) bez względu na to jakie wyjaśnenie tej zagadki wymyslą sobie scenarzyści i tak będziemy rozczarowani.

keirametz

Jakby tak zaciekawili historią bohaterów jak w Zagubionych to byłbym wniebowzięty, bo tylko dzięki temu posiada się cierpliwość do stopniowego poznawania tajemnic wraz z bohaterami. Muszą po prostu sprawić byśmy tych bohaterów czuli. Ja po 1 odcinku tego nie odczułem jeszcze (1 odcinek Zagubionych już to wywarł). Tutaj jest ciekawie, aczkolwiek dziwnie. Sekta i to powolne nieco melancholijne życie bohaterów. Czekam tylko na to, by twórcy zintegrowali nas z bohaterami, bo w takim typie seriali to jest niezbędne.

ocenił(a) serial na 7
volker92

Jeśli chodzi o Zagubionych to ja odpadłem na początku 3 sezonu.Natomiast Leftovers jak dla mnie ma klimat.Miasto cierpiące na coś w rodzaju stresu pourazowego jest dość intrygujące...

ocenił(a) serial na 7
bartik101

Tak, na pewno wykupili sobie pozytywne recenzje, spisek oczywisty!

ocenił(a) serial na 8
nike5

Serial ma potencjał ale nie będę go oglądać bo mnie denerwuje ta gówniara Jill, na miejscu jej ojca rozwaliłabym jej tą mordę i nauczyła szacunku.
Nie mam zamiaru się denerwować kolejną durną nastolatką z problemami.