PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=684445}

Pozostawieni

The Leftovers
2014 - 2017
7,4 23 tys. ocen
7,4 10 1 22987
8,4 18 krytyków
Pozostawieni
powrót do forum serialu Pozostawieni

Jesli chodzi o norę to dla mnie ewidentne,ze okłamała kevina. Nie była tam, wszystko zmyśliła. Wcostatniej chwili uciekała z kapsuły, matt powiedział ze nic nie powie nikomu w razie pytan. Tak Wogole to szkoda matta :( zderetowala i uciekała do australi.kevin pogodził sie w swoim losem i ciagle szukał nory,
Poytanie bez odpowiedzi, moze wiecie jak na odpowiedzieć ?
1. Dean i jego psy?
2. Dlaczego kevin jest nieśmiertelny i najpotężniejszy na swiecie ?
3. Wayn!!! Dla mnie gość poprostu ściemniał, ale umiał sie dostosować.
4. Ta ksiazka od kevin sr, gdzie niby kevin miała jakieś wskazówki co robic.
5.gloscy mówiące do kevina sr i deana. Kim byli !!!!

ocenił(a) serial na 10
mateuszz27

Uważam, że Nora nie kłamała, uwierzyłem jej w całości. Wydaje mi się, że nie uciekła z tej kapsuły, chociaż można by odnieść takie wrażenie, ale nam tego nie pokazano. Uciekła do Australii bo rozczarowała ją ta druga strona, to, że była jak sama powiedziała "duchem". Kevin nie jest nieśmiertelny i też to zostało podkreślone w momencie kiedy opowiadał Norze o swoim chorym sercu.

ocenił(a) serial na 10
Dejmyn

No ale wraca po śmierci.

mateuszz27

Może to ta jego wada serca. Potrafiło się zatrzymać a po jakimś czasie wracało do rytmu? Anomalia, którą przy okazji odkryli lekarze.

SooSeK

a co to za blizna pod sercem w poprzednim odcinku, jak Kevin przeciął Kevina by wydobyć klucz?

pattielicious

to była wizja, więc nie wszystko co w niej było pokazane, musiało być prawdą. a może już wtedy miał zastawkę stąd ta blizna? było coś na temat tego, że ma pod sercem coś, czego wyjęcie odbierze mu życie (?) nie ma co na siłę szukać wytłumaczenia wszystkiego od a do z, dosłownie.

ocenił(a) serial na 10
SooSeK

Istnieją ludzie, którzy już nie żyli, a jednak wrócili. Nie mniej jednak, ten serial jest fenomenem, będę do niego wracać z biegiem czasu, dla mnie to arcydzieło, utożsamiam się z bohaterami, czuję ich ból na własnym doświadczeniu, chociaż nieco innym. Nigdy nie oglądałem serialu, filmu, filmiku, który odzwierciedlałby te emocje, które towarzyszą mi codziennie... za co jestem wdzięczny twórcom.

ocenił(a) serial na 10
SooSeK

No ale umierał nie przez wadę serca tylko przez postrzał w klatkę piersiowa czy wypiciemsmiertelmej trucizny ;P co ma wada serca ?

ocenił(a) serial na 10
mateuszz27

To rozumem ja w ten sposób... trochę metafizyki w serialu było i chodzi mi o Kevina... Kevin zrozumiał, że musi się poświęcić (03x07) - mówi Kevin do Kevina, żeby zrobił to co ma zrobić, żeby już tu nie wracali... trochę siebie oszukuje, bo kiedyś na prawdę umrze...on to wie, widzowie też wiedzą, po prostu... gdy on sam siebie uśmierca, czar pryska, Kevin możliwe, że staje się "normalny"... lub oszukuje Norę w finale, bo chce być taki jak ona, okłamywać ją w tej chwili, w której ona opowiada mu swoją bajkę... Nora nie jest w stanie siebie uśmiercić...Kevin to co innego...Kevin by się nie zawahał... widzimy do czego był zdolny... brawo dla gościa za odwagę :)

ocenił(a) serial na 10
JOANNA108

Dokładnie....dobrze kombinujesz. Moze trafiłaś w sedno :)

ocenił(a) serial na 10
mateuszz27

Te serial potrafi dac do myślenia :) Kevin co ciekawe, byl osoba, która zostaje pozostawiona, ale w przeciwieństwie do innych on, wie że jego rodzina TU pozostala... (żona w sekcie, przyszywany syn "gdzies z psycholem" a córka ma swoje wlasne życie)...