PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=684445}

Pozostawieni

The Leftovers
2014 - 2017
7,4 23 tys. ocen
7,4 10 1 22730
8,4 18 krytyków
Pozostawieni
powrót do forum serialu Pozostawieni

Na razie po 3 odcinkach jest to jakiś metafizyczny bełkot. Jeśli już w następnym odcinku nie
zaczną wyjaśniać co i jak to jest po nich. Takiego nagromadzenia głupot to dawno nie było w
żadnym serialu. Ja nie wiem ten serial się sili na jakieś Lynchowskie klimaty ale nic mu to na
razie nie wychodzi. Filmy Lyncha choć są pogmatwane to przynajmniej się je pamięta i sa
wciągające a tu jakieś bez sensowne głupoty ciekawe jak je wyjaśnią . Na razie ocena 3 i to z
wielkim trudem. Niech się teraz twórcy postarają aby ocenę podnieść. Na razie jest to bez ładu i
składu a jak w finale ma się okazać że to jakieś sny, omamy to w zasadzie są skończeni.

Spoiler
To samo ta sekta w tych białych kitlach gdzie nie mogą rozmawiać tylko pisać.
Jeśli tego nie wyjaśnią czemu tak to to samo.... Niema ich!!!
Na chwilę obecną bardzo słaby serial aż nie mogę uwierzyć że HBO to puszcza.

ocenił(a) serial na 7
vincent866

Jak już ktoś mówił "to serial o pozostawionych" nie o tych co odeszli. Więc raczej twórcy mają nic nie wyjaśniać ( SPOILER: tak jak w książce )...

ocenił(a) serial na 6
Nogutek

No właśnie ci biali są pozostawionymi i o przesłanki w ich zachowaniu pyta twórca tematu. Nie pyta co się stało z tymi co zginęli, tylko dlaczego biali nie mogą mówić. Założenie twórców, że widz ma po prostu patrzeć, nie zastanawiać się nad różnego rodzaju głupotami wciśniętymi w serial (jak ci co nie mówią, ale piszą właśnie) i nie daj Boże ma nie pytać to już spore przegięcie by było nie uważasz?

ocenił(a) serial na 6
vincent866

Metafizyczny to zbyt wielkie słowo jak dla takiego gniotu drogi vincencie866:-). Nie mam pojęcia na co silą się producenci tego serialu, ale na razie im nie wychodzi choć słowo silić się tym razem świetnie dobrałeś.

ocenił(a) serial na 6
violin_j

Przepraszam - słowa - silić się - dwa słowa - pasują tu jak ulał:-)

violin_j

otóż to, to juz 2gi serial do ktorego sie zabieralem bo slyszalem ze jest swietny... i tylko zmarnowalem czas i popkorn

wernisage

nie to co hannibal

vincent866

Właśnie jestem po 2 odcinku i może źle, że najpierw przeczytałem Twoją opinię ale przez obydwa odcinki szukałem tego "metafizycznego bełkotu" i jakoś nie mogłem się go doszukać :)

A swoją drogą to chyba o to chodzi, żeby zbudować atmosferę, dawkować napięcie, stworzyć tajemnicę a potem po kawałku ją odkrywać a nie sru jak liściem w twarz po 3 odcinkach ma się wszystko wyjaśnić, tajemnice mają być rozwiązane... To po co by wtedy był serial skoro po 3 odcinkach chcesz wiedzieć wszystko ? :) To może na filmy lepiej się przerzucić bo tam 90 minut i już wiesz wszystko? :)

ocenił(a) serial na 8
vincent866

violin-j Jestem po 4 odcinku i chciałbym cię przeprosić rzeczywiście metafizyki niema tam żadnej są tylko głupoty nagromadzone w ilości takiej że głowa pęka.

Spoiler.
głównymi bohaterami 4 odcinka są: człowiek z gołymi jajami rzucający się na tą dziewczynę skośnooką(!?), lalka dzieciątka ukradzionego ze stajenki(!?), Jeden z głównych bohaterów będący boso z namalowanym celownikiem na czole(!?) Czy z tego mogło coś wyniknąć dobrego. Oczywiście że nie bo niby jak. Stek bzdur. Powiem tak scenariusz do tych 4 odcinków to i jak bym mógł napisać tylko musiałbym być ostro schalny wódą bo na trzeźwo takich głupot nie sposób spisać. Czekam teraz na intelektualistów którzy wskażą mi drogę i powiedzą dlaczego tego "dzieła nie rozumie". Jestem pewny że ten serial powstał na zlecenie aby sprawdzić do jakich głupot mogą posunąć się scenarzyści i badają czy ludzie na ewidentne głupoty zareagują. Jeśli powiedzą że to coś wyjątkowego to będzie sygnał dla hoolywood że można obniżyć jeszcze bardziej poziom i serwować jeszcze większe bzdety czyli po prostu słabsze filmy i seriale. Nawet już zaczynam rozumieć dlaczego to HBO puszcza otóż ma to być tarcza jakby ktoś chciał skrytykować te gó... Krótko w życiu widziałem masę serialów i filmów i na kilometr potrafię ocenić czy coś jest gniotem czy nie. W przypadku serialu daję zawsze czas na parę odcinków. Teraz jestem już pewny po 4 odcinku że to gniot którego celem jest posunięcie tępoty jeszcze dalej. Najlepiej obraz tego gniotu obrazuje odcinek gdzie aktorzy się wypowiadali o tym gniocie. Otóż na pytanie czy wiedzą co to za serial i w czym grają ich odpowiedz zawsze była ta sama" W zasadzie nie wiemy w czym gramy i jak to się rozwinie" To chyba wystarczy za podsumowanie tego syfu. Mam już nawet pomysł co do dalszych odcinków niech zaczną wpierdalać gó.. zamiast czekolady, łażą poszczani w spodnie itd itp to w zasadzie ten sam poziom po co się pierd.. w tańcu. Nie musicie scenarzyści dziękować za pomysły mam ich strasznie dużo niech się tylko zgłoszą to na poczekaniu im wymyśle jakieś bzdury które można zainstalować w tym pożal się boże dziele.

vincent866

Stary gratuluję kompleksów i podziwiam terapię poprzez Filmwebowy hejting :)

ocenił(a) serial na 8
Bundzaj

Tylko że to nie żadne kompleksy ani tym bardziej hejting. Po prostu najzwyczajniej w świecie "pozostawieni" po 4 odcinkach są aż tak słabe. Wiem ciężko w to uwierzyć ale taka jest prawda. Tez nie mogłem się ocknąć z ciężkiego szoku że takie "coś" HBO puszcza ale wyżej napisałem co za cel ma ten serial i chyba będzie to zgodne z prawdą. Dziś kolejna dawka tego końskiego łajna już nie mogę się doczekać o 22 co lub kto będzie bohaterami tego odcinka:)

Bundzaj

ale trochę racji ma, a o ile sam pomysł jest fajny to za mało go by wypełnic serial. Stąd te celowniki i inne głupoty. Bo jednak COS trzeba pokazać. Klimat jest fajny, ale jednak troszkę za nudno.
Co do winnych to stawiam na to, że to grupa radykałów, która na siłe chce innym uprzykrzyć życie, bo wierzy, że ci co zniknęli zniknęli na życzenie tych co pozostali.

ocenił(a) serial na 10
vincent866

Twoja ocena to 8. Czyżbyś zmienił zdanie po obejrzeniu całego sezonu?

ocenił(a) serial na 8
krzychu1526

Tak zacisnąłem zęby i patrzyłem dalej :) i tez nie wiem jakim cudem poskładało się do do kupy. Przyznasz sam że do 4,5 odcinka można było wyciągnąć takie wnioski byłem wręcz zszokowany na co patrzę ale udało im się to w miarę poskładać i wyszło jak wyszło czyli dobrze. Był to chyba pierwszy serial gdzie ocenę zmieniłem z niższej na wyższą. Było 3 jest 8. Udało im się i już nigdy chyba nie zwątpię w seriale HBO :) Pozdro.

vincent866

a ja nadal tego nie widzę. Za dużo elementów, które mają tylko wypełniać czas antenowy.