PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=684445}

Pozostawieni

The Leftovers
2014 - 2017
7,4 23 tys. ocen
7,4 10 1 22729
8,4 18 krytyków
Pozostawieni
powrót do forum serialu Pozostawieni

Serial z ciekawym założeniem,jednak dużo w nim niedociągnięć . Sama postać grana przez Liv Tyler jest na sile doklejana,bo jej historia mogłaby być znacznie krótsza. Niektóre sceny również zbyt rozciągnięte.
Muzyka jest super i gra aktorska głównych ról bez zarzutu.

ocenił(a) serial na 10
K_K1969

Nie każdemu musi się podobać. Chce zaznaczyć że na tle dzisiejszego serialowego szajsu jaki nas zalewa, serial "Pozostawieni" po prostu jest czymś wybitnym. Mówisz o wielu niedociągnięciach, ja myślę zupełnie odwrotnie. Wszystkie trzy sezony są spójne. Widać że twórcy mieli całkowicie pod kontrolą jak chcą przedstawić tą historie od początku do końca. Przeszywająca całe ciało muzyka Richtera. Masa scen których nie zapomnę do końca życia. Z sezonu na sezon wiemy co raz więcej, nie wiedząc tak naprawdę nic :) To jest moc tego serialu, że jako widz zderzamy się z niesamowicie trudnymi pytaniami i tak naprawdę jesteśmy z nimi "pozostawieni" jak główni bohaterowie do samego końca. Serial przekroczył pewną granice. To nie jest jakaś tam opowieść o zagubionych ludziach nieradzących sobie z tragedią. Ciężko to nawet wytłumaczyć, ale to jak się czułem oglądając "Pozostawionych" nie czułem już nigdy więcej przy jakiejkolwiek innej produkcji. Jestem przekonany że nie powstanie już nigdy serial który mógłby coś takiego powtórzyć.

ocenił(a) serial na 10
Buker7

Nic dodać nic ująć, im więcej osób jest oburzonych/rozczarowanych tym wydaje mi się że ten obraz nabiera jeszcze więcej mocy. Jedyna 10 jaką dałem w serialach.