PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=684445}

Pozostawieni

The Leftovers
2014 - 2017
7,4 23 tys. ocen
7,4 10 1 22731
8,4 18 krytyków
Pozostawieni
powrót do forum serialu Pozostawieni

I jak wrażenia po 9? Widać twórcy chcieli zrobić mały psikus i odcinek od którego wszystko się
zaczyna dają nam do obejrzenia jako przedostatni (a myślałam, że już nie będę musiała patrzeć na
Patty).

ocenił(a) serial na 8
Eddie1

Zenujaca jest ta odpowiedz

ocenił(a) serial na 7
Pride_Person

Ja pie**** to jest strona z recenzjami i opiniami o filmach czy grupa
wsparcia niepełnosprawnych ?

Eddie1

Moim zdaniem odcinek trzyma poziom, ale na pewno nie jest najlepszy. Trochę się czuje oszukany, bo po obejrzeniu teasera napaliłem się już na kontynuowanie teraźniejszych wątków. Niebezpiecznie jest dawać taki odcinek zaraz przed finałem. Akcja zwolniła, może specjalnie, żeby pokazać kontrast między tym odcinkiem, a odcinkiem finałowym, w którym pewnie będzie działo się dużo.

ocenił(a) serial na 7
SuperWho

Według mnie mogli wsadzić tutaj choćby elementy teraźniejszości, żeby dokładnie cały
odcinek nie był przed katastrofą, osobiście powiem, że rozbroił mnie moment, w którym
dziewczyna na jeden numerek mu zniknęła, moja mama padła ze śmiechu :D.

ocenił(a) serial na 8
Eddie1

Dobra, nie będę karmić trolla, bo tym najwyraźniej jesteś. idź oglądaj seriale z mamą :) A co takiego odcinka przed finałem to wystarczy sobie przypomnieć pamiętny odcinek Breaking Bad i "Fly" ;) Więc proszę przestań narzekać i cieszyć się serialem!

ocenił(a) serial na 7
wolfisto

Co w tym złego, że patrzę na serial z mamą ? Tylko gimnazjaliści wstydzą się tego, że
posiadają rodziców i najeżdżają na swoich "starych" nawzajem, więc znowu udowodniłeś,
że jesteś nastoletnim pseudointeligentem z internetu, proszę, daj rozmawiać o filmach
dorosłym, a Ty idź sobie pooglądać cartoon network czy co tam się dzisiaj ogląda. :)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 7
wolfisto

no i co z tego ? póki co to Ty tutaj wychodzisz na tępego trolla... -_-

ocenił(a) serial na 8
Eddie1

Nieprawda ! Bo ty !

ocenił(a) serial na 9
Eddie1

A ja się w pewnym sensie zgodzę - odcinek zapychacz, choć bardzo miło się go oglądało i przewidywalny w 100%. Oglądając wiadomo co się wydarzy, choć gra aktorów powala na kolana i fajna scena urodzin ojca Kevina. Reasumując odcinek na plus Eddie.

ocenił(a) serial na 7
Altarin

I dziękuję, da się kulturalnie wymienić opinie na temat serialu, nawet jeśli ma się odmienne poglądy :).
Fakt gra aktorska na plus, tylko ja bym to wsadził bardziej jako przerywniki w serialu tak jak to było
robione w lost niż robić cały odcinek w przeszłości. :)

ocenił(a) serial na 9
Eddie1

Tylko tutaj nie chodzi o przedstawienie przeszłości pojedynczego bohatera, a relacji między wszystkimi. Zauważ jaka wspólnota panowała w Mappletown przed zniknięciem (oczywiście były zgrzyty) na urodzinach ojca Kevina byli prawie wszyscy, więc rozłam po zdarzeniu jest ogromny i każdy zaczął dążyć własną ścieżką.

ocenił(a) serial na 7
Altarin

No tak, mnie osobiście rozbraja to, że w moim odczuciu w teraźniejszości Patti, z którą się pożegnaliśmy
górowała psychicznie nad Laurie, a w tym odcinku wychodzi na to, że przed tym zdarzeniem była ona jej
psychiatrą i to ona w pewnym sensie nad nią górowała, takie tam moje spostrzeżenie.

ocenił(a) serial na 9
Eddie1

Widzisz... Jednak coś odcinek wniósł, ale ja Patti w Twoim rozumieniu "teraźniejszości" nie postrzegałbym jak guru. Już kiedyś pisałem, że słaba z niej mentorka, a raczej pozerka, bo niby mieli się nie odzywać, a jak zaczęła gadać to nie potrafiła się zamknąć. Zwyczajna sekciara napalona na władzę i kasę, a Lauri rzeczywiście widzi sens w postawie Winnych Pozostawionych.

ocenił(a) serial na 7
Altarin

Dla mnie w ogóle ten pomysł, żeby Ci biali się nie odzywali jest bezsensowny i utrudniają sobie
komunikacje między sobą, pytanie po co ?

ocenił(a) serial na 9
Eddie1

Przeciez jest to wyjasnione juz w pierwszym odcinku.

Eddie1

Podzielam opinię, że ten odcinek był zupełnie zbędny. Mało tego, uważam wręcz, że było lepiej, kiedy życie bohaterów sprzed "zniknięcia" znaliśmy tylko ze strzępków, które ujawniali w dialogach. Jedyna scena, która cokolwiek wniosła, to dialog Kevina z ojcem na papierosie (w niawiązaniu do jego ostatniej rozmowy z Patti).

Do tego radość niektórych bohaterów jest zdecydowanie zbyt przerysowana. Jill to jakaś zupełnie inna osoba, dla mnie aż taka jej przemiana po odejściu matki nie jest wiarygodna.

ocenił(a) serial na 8
A_Szymaniak

Scena z gasnącym światłem złapała mnie za żołądek i ścisnęła. Rewelacja.
Gdy ciebie zabraknie i ziemia rozstąpi się....

ocenił(a) serial na 9
A_Szymaniak

Ktoś rozkminił o co chodziło z tą wylatującą w powietrze pokrywą?
Otwarcie bram do piekła???

A_Szymaniak

Liczę na to, że serial nie skończy się na jednym sezonie, jak Flashforward...

ocenił(a) serial na 8
trik

mam prośbę zna ktoś utwór jaki leci na początku ,odcinku Kevin słucha go na ipodzie

ocenił(a) serial na 8
lotr50

Jody Reynolds - The girl from King Marie

ocenił(a) serial na 10
trik

Spokojnie 2 sezon już zamówiony :)
Dla mnie serial bardzo dobry, a 9 epizod chyba najlepszy z dotychczasowych. Najlepszy motyw tego odcinka wg mnie to moment gdy Kevin pali fajkę przy drodze i podjeżdża auto. Jedyne co mnie martwi to to, że pojawi się pewnie masa takich fajnych motywów a odpowiedzi na nie nie dostaniemy za cholerę, patrz Lost.