Jak Wam się podobał odcinek?
Ja jestem zadowolona. Wątek ojca Kevina dość ciekawy, ale myślę, że to tylko bełkot psychicznie
chorego.
No i coraz bardziej rozjaśnia się jakim oszustem jest Wayne.
prawda, chociaż interesuje mnie ten numer National Geographic. :)
ciekawe czy ta Azjatka co urodziła uwierzy mu, że nie jest ona wybranką i pojadą razem do jego ojca?
Też jestem ciekawa co z nimi będzie. Zastanawia mnie też czy ta druga para powie Waynowi, że tamten u nich był.
Co do National Geographic - też mnie zastanawia co z tym.
Ciekawe, o co chodziło z National Geographic. No i fajnie, że Nick i Nora są ze sobą ;)
Imiona Ci się pomyliły - Kevin i Nora :D
Też się cieszę, że są ze sobą, pasują do siebie.
A co do numeru National Geographic to jak wyżej pisałam - też jestem ciekawa.
Kiedyś jak redaktorem NG Polska nie była Martyna Wojciechowska i gdy reportaże i zdjęcia były świetne a nie beznadziejne opublikowano fotoreportaż jak wataha wilków rozszarpała łosia. Generalnie był skandal - jak możecie coś takiego publikować, to tak jakbyście pokazali jak zarzyna się krowy w rzeźni a ja lubię wizyty w McDonalds i nie interesuje mnie skąd bierze się mięcho! Zresztą ojciec mówił: "śpicie i śpijcie dalej" - czyli nie przyjmujcie do wiadomości że jesteście drapieżnikami pomimo tego co wam się przedstawia przed oczami - tak to widzę. P.S. mogę się mylić :-)
Kevin jest rozdarty, chciałby ocalić zarówno spokojne dostojeństwo jelenia jak i zdziczałe psy; tak samo jak widzi miejsce w miasteczku dla zwykłych mieszkańców których rozsadzająca bezsilność przeradza się w agresję i apatycznych białasów. Kiedy ojciec pierwszy raz mówi mu o wysłanniku i pojawia się Myśliwy decyduje się strzelać do psów, teraz stara się jednego uratować i oswoić tak samo jak chciałby przywrócić ojca do społeczeństwa.
Azjatka chyba się nie cieszyła z dziewczynki, ale nie pamiętam czy Wayn gdzieś mówił że to musi być syn - ale jak ma być jakimś następcą to pewnie tak. Kevin coraz lepsza jazda, niedługo skończy jak Rick z Walking Dead :d
hahaha ale strzał w stopę zrobili!
>> spoiler<<
Jak Kristine urodziła to dalej miała brzuch, nie wierze, że tak przypieprzyli sobie sami w stopę;p
W takim razie sam sobie zrobiłem strzał w stopę :P
22, wiem że to "dziwne" (jak na czasy jakie nastały) ale nie każdy 20-sto latek jest już tatusiem...
Niestety nie miałem przyjemności jeszcze oglądać porodu poza filmami :)
To raczej odpada, jak widać HBO postawiło na naturalność gdzie przeciętnemu Kowalskiemu (mi hehehe) naturalność wydała się dziwna xD
Mnie bardziej zastanawia jakim cudem dziecko od razu po narodzinach jest takie ciemne (nawet czarne dzieci rodzą się białe, a ciemnieją dopiero z czasem)
Kolejny świetny odcinek, z odcinka na odcinek coraz ciekawszy ten serial się robi, oby tak dalej. Ktoś wie jaka jest oglądalność? Może zrobią drugą serię, o ile nie zamknęli sobie w tych 13 odcinkach drogi do kontynuacji...
nie no na moje 2 serie zrobią :D tak genialnego serialu chyba sie nie da zamknąć w jednym sezonie sczegolnie ze fabuła jest mega ciekawa i akcja rozkręca sie bardzo bardzo powoli :D
Mam nadzieję, że będzie kontynuacja, nie wyobrażam sobie zakończenia serialu na jednym sezonie.
Będzie druga seria, to już potwierdzone!:
http://www.filmweb.pl/news/HBO+nie+zostawi+%22Pozostawionych%22-106759
Magazyn National Geographic ma wiele odniesień do samego filmu. Spójrzcie na okładkę: swapstartmybiz . com / LG%20May1972 . jpg
Cairo - to słowo było słychać w krótkofalówce
The Spider that lives underwater - o tym mówiła majacząc ciężarna Azjatka
Minoans - Historia odnosi się do szybko wymarłej cywilizacji żyjącej na Krecie, może to mieć nawiązanie do tajemniczego zniknięcia.
Ciekawe ile kosztuje oryginalny egzemplarz tego wydania na ebay'u. Pewnie już zaczyna się gratka dla kolekcjonerów i kinomanów. :D
http://www.pajiba.com/the_leftovers/what-was-the-deal-with-the-may-1972-national -geographic-magazine-in-the-leftovers.php
Następny odcinek ma się nazywać Cairo ;>
Jak ktoś też zauważył,w odcinku były pewne podobieństwa między ojcem(Kevin) a synem.Kevinowi śniła sie ta skrzynka na listy,syn zostawił kase pod skrzynką.Kevin został zraniony w dłoń przez ugryzienie(które wygląda jak ślad po ludzkich zębach),syn został postrzelony w dłoń,obaj roztrzaskują komórki w tym odcinku.Przypadek? xD