PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=684445}

Pozostawieni

The Leftovers
2014 - 2017
7,4 23 tys. ocen
7,4 10 1 22729
8,4 18 krytyków
Pozostawieni
powrót do forum serialu Pozostawieni

Jak tam wrażenia po odcinkach?
Aktualnie jesteśmy po 4 odcinku.

Czy Evie popełniła samobójstwo w 2 sezonie bo chciała przejść na drugą stronę?

ocenił(a) serial na 10
Cysiek1991

Przeciez evie zabił predator nadesłany przez oddział,do którego dzwonił kevin s01e05 gdzie przejęli zwłoki gladys

mateuszz27

omg 3 lata temu to było xD

ocenił(a) serial na 10
Cysiek1991

Możliwe ze tak było. Cos mi sie wydaje ze kevin w finale zostanie na stałe w hotelu,( chce uciec ) znowu zaczyna świrować. A nora przejdzie na druga strone w poszukiwania wioch dzieci.

ocenił(a) serial na 10
mateuszz27

Eve nie wiedziała,ze zginie. Megan wiedziała,ze to ich koniec. Ale dopięła swego.

mateuszz27

Też uważasz że muzyka kompletnie nie pasuje? Zbyt wesoła. I ta scena końcowa w 4 odcinku, niby wybuch, nakręcają że jakoś wysadziła pokój hotelowy, a tu wybuch wtf

ocenił(a) serial na 10
Cysiek1991

Kawałki puszczane sa fajne, chociaz ja osobiście wolałem takie momenty jak w 1/2 sezonie. To teraz kevin ojciec poświęci swojego syna, gdzie trafi ? Niewiadomo. Tylk co z nora teraz ? Aha i dlaczego mat w zwiastunie 5 odcinka tak bardzo stara sie odszukać kevina. Widzimy tez prawdopodobnie odbezpieczenie bomby jądrowej. Jak to wszystko połączą ? Nie ma pojęcia :D

ocenił(a) serial na 10
Cysiek1991

Walasnie o co chodziło z tym wybuchem?

ocenił(a) serial na 9
mateuszz27

Moze kevin senior spowodowal wybuch zeby kevin junior nie opuscil Australi?

ocenił(a) serial na 10
sayid jarrah

Ale wybuch czego ??

ocenił(a) serial na 9
mateuszz27

Na poczatku odcinka jakis gosciu mowil o wybuchu bombu jadtowej wiec moze to?

ocenił(a) serial na 10
sayid jarrah

Juz polowa sezonu ehhh, jak żyć, gdy sie skończy :p

ocenił(a) serial na 9
mateuszz27

samolotu uziemione. Wybuch wulkanu?

ocenił(a) serial na 10
fondas

Pewnie 5 odcinek z matem bedzie sie dział rownolegle z 4 epizodem kevina. Rakiety aktywują sie w odcinku 5. Jak to sie połączy ? Wulkan? Jeszcze nie . Wiadomo ze wybuch jądrowy bedzie( psy ludzie) , potem wybuch wulkanu i wielki potop?

ocenił(a) serial na 9
mateuszz27

https://www.youtube.com/watch?v=aezVrarYTdI <- -finał 1 odcinka 3 serii. Stara Nora jedzie na rowerze z gołębiami - dostaje za nie od zakonnicy gruby plik kasy, choć nie wydaje się to dużo. Kłamie, że imię Kevin nic jej nie mówi.

1: druga strona
2: przyszłość po "końcu świata"

ocenił(a) serial na 8
Cysiek1991

Właśnie obejrzałem odcinek 4. Piosenka "Take on Me" a-ha - genialnie oddaje klimat tego odcinka. Przeczytajcie sobie tekst tego utworu. W tym serialu nic nie jest przypadkowe.
Ja od początku tego epizodu miałem wrażenie, że Kevin i Nora już są w tym samym hotelu, do którego trafiał Kevin, gdy "umierał".
Nie wiem jak to się skończy --- Nora udzieliła takiej samej odpowiedzi jak ten facet, co w s03e03 się podpalił na oczach Kevina Sr. Ciekawe czy ta "maszyna", o której próbowała się dowiedziec Nora naprawdę przenosi w inną czasoprzestrzeń.
Ciekawe jak to wszystko się skończy.

cranberrries

No właśnie, na razie dostawaliśmy cząstkowe opowiastki w 3 i pół odcinkach, połowa 4 już coś nakreśla.

ocenił(a) serial na 10
Cysiek1991

Co sie stało z pieskiem kevina :/

ocenił(a) serial na 9
cranberrries

Co do udzielanej odpowiedzi to gdzies na forum angielskim pisali ze nie chodzi o sama odpowiedz tak lub noe tylko w jaki sposob sie odpowie, jakie emocje beda towarzyszyly

ocenił(a) serial na 8
sayid jarrah

Chyba się pomyliłem, bo ten facet udzielił odpowiedzi "NIE", a mimo to nie dostał szans na przejście do świata zaginionych.

ocenił(a) serial na 7
sayid jarrah

mi się wydawało, że chodzi o połączenie jej odpowiedzi z jej zachowaniem na przystanku. działając pod wpływem czasu, człowiek podejmuje decyzje sercem, nie głową. wtedy na przystanku zachowała się jak osoba, która nie poświęciłaby dziecka. a odpowiedziała zupełnie jak ktoś inny - nie była szczera. ale to tylko moja interpretacja ;)

ocenił(a) serial na 10
cranberrries

Tu nie chodzi o to czy odpowiesz na to pytanie tak lub nie. Tu chodzi o cos wiecej...zachowanie?

ocenił(a) serial na 8
cranberrries

Mi sie wydaje, że facet udzielił innej odpowiedzi. Zapytał się Kevina seniora co byś zrobił. Zabiłbyś byś jedno dziecko żeby znaleźć lek na raka ( czy coś w ten deseń). Na to Kevin Sr powiedział że nie, a facet co podpalił się odpowiedział że też nie ( czy udzielił takiej odpowiedzi tym lekarkom). Nora udzieliła więc innej odpowiedzi i też nie przeszła testu.

Cysiek1991

Naszła mnie taka konkluzja po wypowiedzi cranberrriesa, że Kevin jest w tym hotelu gdy jest martwy i wraca pod postacią ducha (a wyobraża sobie ingerencję) na Ziemię. Dotychczas było to na opak

ocenił(a) serial na 8
Cysiek1991

Być może. Zastanawiają mnie te zwidy Kevina. Ciekawe czy są prawdą czy tylko projekcją jego wyobrażen.

ocenił(a) serial na 10
Cysiek1991

Warto zwrócić uwagę jaką tabliczkę trzymała Evie podczas tego nagrania live z tv. "Surah 81" wklepałem w google to wychodzi na księgę koranu o konkretnym rozdziale jak nie inaczej o końcu świata. Mocniej się nie zagłębiałem w temat póki co, linków niestety można wrzucać.

A co do samego pokoju i kilku scen niemal bliźniaczych jak otwarcie szafy (już myślałem, że znowu będzie wybierał strój dla siebie) i nie odłączony element hotelu jak problem z telewizorem. W pewnym stopniu jakąś postać wybrał, gdy zostało postawione pytanie przez telefon czy chce być Garvey'em czy Durst'em. Zawsze coś.

ocenił(a) serial na 8
HighRisk

Szkoda ze serial podaza schematem Lost..... Sezon 3 zdecydownie gorszy od drugiego... :-(