PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=684445}

Pozostawieni

The Leftovers
2014 - 2017
7,4 23 tys. ocen
7,4 10 1 22729
8,4 18 krytyków
Pozostawieni
powrót do forum serialu Pozostawieni

Myślałam, że serial będzie warty oglądania po obejrzeniu trailera. Niestety po raz trzeci jestem
zawiedziona i rozczarowana. Kolejny odcinek i póki co nic się nie wyjaśniło. Ani trochę. Cały odcinek
skupiał się na pastorze, który próbuje znaleźć kasę na kościół. Miałam wrażenie, jakby cały serial
miał być o tym. Jak dla mnie był to chyba najsłabszy odcinek z tych trzech.
Powoli zaczynam się zastanawiać czy jest sens oglądania dalej. A jak tam Wasze wrażenia?

ulka96

dokładnie przed chwilą obejrzałem 3 odcinek i nudy jak cholera prawie cal odcinek poświęcony księdzu i kościołowi a potem się okazuje że zabrali mu ci inni, jak tak ze 2 odcinki dalej będzie to serial niebedzie nikt oglądał

ocenił(a) serial na 6
adriankl

Nie pamiętam swoich wrażeń po obejrzeniu tego odcinka, co już jest może najlepszą jego recenzją (chociaż może nie). Samo przejęcie kościoła, przemalowywanie itd. skojarzyło mi się z otwarciem Tesco w kościele w UK.

ocenił(a) serial na 3
ulka96

Chyba nie ma szans na pójście w strone rozwikłania zagadki znikniecia tych 2%, jeszcze troche a zostanie im te serialowe 2% widzów, po trailerze spodziewałem sie czegos innego a tu tylko pierdo....enie bez sensu, Fakt serial nazywa sie "Pozstawieni" więc odrazu można było sie liczyć z tym że bedzie dotyczył historii ludzi którzy zostali. Szkoda że nie wyszli poza ksiązke i nie dodali czegoś od siebie, a tak mysle że serial skonczy sie po 1 sezonie i jakim cudem serial jest oznaczony w kategorii [fantasy] co do [dramatu] zgadzam się w 100%. Odcinek nic nie wniósł i wątpie żeby co kolwiek mogło pomóc temu serialowi no chyba że kolejne zniknięcia, co myślicie?

ocenił(a) serial na 8
Marcin_bns

W książce nie zostało wyjaśnione jak zniknęli i prawdopodobnie nie zobaczymy.

Marcin_bns

Poczytałem sobie z ciekawości opinie ludzi, którzy przeczytali książkę i powiem Wam, że osobiście nie będę kontynuował oglądania...
Niestety, nie moje klimaty. Książka podobno skupia się tylko na uczuciach ludzi, którzy pozostali po "wydarzeniu" Jest podobno dobrze napisana, ale monotonna i nieco dołująca... Zagadka nie jest do końca wyjaśniona i kończy się bardzo niejednoznacznie. Ludzie opisują ją raczej jako obyczajową a wielu dziwi się, że serial zaliczono do kategorii SF. Podobno też serial odchodzi dość znacznie od książki i jest cięższy i brutalniejszy, ale jednak to dalej psychologiczna obyczajówka... Dla fanów takowych to pewnie będzie gratka ale dla takich osób jak ja, które oczekiwały ciągłych zwrotów akcji i zaskakujących wyjaśnień, będzie raczej nudnawy... Osobiście lubię czasem ciężkie psychologiczne kino ale nie jestem jego fanem...

ocenił(a) serial na 8
Marcin_bns

Parafrazując klasyka "Zniknęli to zniknęli, na ch** drążyć temat"

czesiol

Kto to powiedział w orginale bo mnie to intryguje?

ocenił(a) serial na 6
Marcin_bns

Ja już mam wielką nadzieję, że serial skończy się po pierwszym sezonie i HBO przestanie karmić nas takim pier.....leniem jak napisałeś.

ocenił(a) serial na 5
ulka96

A ja jestem pozytywnie zaskoczona. O ile pierwsze dwa odcinki prawie mnie zniechęciły, to ten był.. po prostu WOW.
Zaskakujące zwroty akcji, świetna wciągająca historia, niesamowicie poruszająca muzyka. Aż nie chciałam aby się skończył, fabuła wciągnęła mnie zupełnie.
Aktor grający księdza doskonale udźwignął tę rolę. Jestem wciąż poruszona i pod wrażeniem tego odcinka. Oby więcej takich!

efedrine

Dokładnie, również uważam, że ten odcinek z całej trójki był najciekawszy :) I charyzma Christophera Ecclestona pewnie też się do tego przyczyniła. Dlatego dam jeszcze szanse tej produkcji.

efedrine

Dokładnie, również uważam, że ten odcinek z całej trójki był najciekawszy :) I charyzma Christophera Ecclestona pewnie też się do tego przyczyniła. Dlatego dam jeszcze szanse tej produkcji.

efedrine

efedrine

ocenił(a) serial na 5
marchewcia

No i udało mu się to, co nie udało się innym postaciom w tym serialu - autentycznie go polubiłam i kibicowałam mu. Reszta bohaterów nie wzbudza mojej sympatii, są mi obojętni.

ocenił(a) serial na 9
efedrine

Co do aktora, to fakt, nie mam zastrzeżeń. Muzyka nawet spoko. Ale historia i akcja w ogóle mnie nie wciągnęły. Tak bardzo jak Ty nie chciałaś, żeby ten odcinek się skończył, tak bardzo ja nie mogłam się doczekać napisów końcowych.

ocenił(a) serial na 3
efedrine

wczoraj dałam serialowi ostatnią szansę i okazało się ,że odcinek był bardzo dobry, aż mnie to zaskoczyło
pięknie pokazana historia pastora, cierpienie związane z chorobą żony, walka o kościół...to były prawdziwe emocje, wreszcie coś drgnęło w tym serialu

i zgadzam się - to nie jest film sf, tylko dramat o uczuciach ludzi
może każdy odcinek będzie miał swojego bohatera?

ulka96

Daj serialowi jeszcze jeden odcinek, ale jeżeli ogladasz go głownie po to żeby dowiedzieć sie dlaczego te 2% znikneło to mozesz dac sobie spokój już teraz. Też z chęcią bym sie tego dowiedział, ale twórcy jasno oznajmili, że to nie o tym jest serial.

Yeewea

Wie ktoś czy ten odcinek to wyjątek, czy już każdy będzie jak ten i np Skins-z perspektywy głównego bohatera odcinka? Miałem po tym odc odpuszczać jeśli mi się nie spodoba(no i właśnie nie podoba), ale tego jestem ciekawy...

MikeParcero

Raczej wyjątek, obczaj sobie promo 4 odcinka, widać conajmniej 3 POVy już.
https://www.youtube.com/watch?v=A95pEG7IBfY

ocenił(a) serial na 8
Yeewea

nie zdziwię się, jeśli zrobią jeszcze kilka takich odcinków. :)

ocenił(a) serial na 9
Yeewea

Nie, raczej nie dlatego oglądam. Chociaż też bardzo mnie to ciekawi.
Będę oglądała dalej bo ciekawią mnie ci "inni". W sumie to chciałabym się o nich więcej dowiedzieć.

ocenił(a) serial na 8
ulka96

dla mnie to najlepszy jak dotąd odcinek na drugim miejscu to odcinek 0. :) a szczególności zakończenie kiedy zobaczyłem jak ci w bieli zaczęli malować na biało kościół to wtedy pomyślałem se, że to już za dużo, że 'ta zniewaga krwi wymaga" (od razu pisze, że jestem "gimboateistą", a nie jakimś fanatykiem religijnym). szczególnie, że akcja się rozkręca. :)
Ale cóż nie każdy film/serial jest dla każdego. :)

ulka96

Genialny odcinek !!! :)) Jak bd trzymac taki poziom to jestem jak najbardziej za ! :)))

back2bizkit

całkowicie sie zgadzam, z niecierpliwoscią czekam na kolejny odcinek...

ocenił(a) serial na 8
ulka96

odc 3 mi się nie podobał, masakra ale liczę na to że następne odcinki będą ciekawsze ;)

pati115

Po okropnym pierwszym odcinku myslalem, ze sie poprawi, ale jednak nie.

ocenił(a) serial na 7
Merle_Dixon

The Walking Dead! :P

Nogutek

TWD 200 razy lepsze od tego ;d

ulka96

ten odcinek był po prostu mega, najlepszy do tej pory w tym sezonie. Cała akcja o księdzu była wyśmienita, ta muzyka, te zwroty akcji. oby 4 odc był taki sam a serial uratujemy.

ocenił(a) serial na 8
ulka96

A ja dla odmiany podnosze ocene do 6/10. Odcinek realizacyjnie wysmakowany, bardzo dobrze zmontowany, utrzymany w specyficznej narracji. Zgadzam sie jednak, ze glownego watku raczej nie popycha znaczaco...

ocenił(a) serial na 5
ulka96

Nie wiem co wy z tą "potrzebą wyjaśniania". Ludzie to dopiero 3 odcinek, a nie końcówka sezonu! Natomiast faktem jest, że odcinek był jeszcze nudniejszy od poprzedniego. Nie musi się nic wyjaśniać, by odcinek był wciągający i trzymał poziom. Tutaj po prostu nie dzieje się nic ciekawego...

ocenił(a) serial na 8
ulka96

Jestem oczarowany tym odcinkiem !!! Po prostu wielkie :OO

ocenił(a) serial na 10
czesiol

Też jestem w szoku ten serial to strzał w 10! A muzyka w napisach cudna, historia pastora tak dobitnie opowiedziana mega dramatyczna i wzruszająca. Współczuję tym ludziom co stracili bliskich ich zmagania s muszą być nie do opisania. Widziałem pod koniec 3 odcinka zapowiedz 4 ten ma być jeszcze lepszy. Jak dla mnie serial ma za mała średnia tutaj powinien mieć conajmniej 8!

ocenił(a) serial na 8
Ariel2400

jest bardzo smętny, a to trzeba lubić :)

ocenił(a) serial na 9
czesiol

O tak, tu się zgodzę. Jest smętny i chyba dlatego nie jest dla mnie.

ocenił(a) serial na 8
ulka96

Dlatego też staram się rozgraniczyć pomiędzy tym co lubię, a co mogą inni powiedzieć. Nie rzuciłem się na nikogo ze względu na to "że Ci się to nie podoba, o szlag jak możesz!!" ;) Pozdrawiam.

ulka96

Szczerze mówiąc odcinek mnie wynudził. Pierwszy odcinek nie był aż tak słaby (chociaż po hbo spodziewałam się więcej), myślałam że będzie więcej fajerwerków w tym serialu. Ci biali ludzie mnie irytują niemiłosiernie, no bo po co i na co oni łażą za tymi ludźmi. Wolałabym nie rozpamiętywać takich wydarzeń. Oglądam to raczej z nudów i dla Justina T. (wątek jego i córki w miarę jak dla mnie).

ulka96

Odcinek świetny. Super, że nie skupiają się tylko na rodzinie policjanta.
Na początku znienawidziłam pastora. Te gazetki...ehhh sama chciałam mu przywalić. Ale gdy wszedł do domu i tak czule przywitał się z żoną wybaczyłam mu wszystko. Ciekawi mnie teraz czy wstąpi do białej sekty (w końcu jest na ich "liście") żeby być blisko swojego kościółka, czy też będzie z nimi walczył. Chciaż ma teraz trochę pieniążków odłożonych, niech ucieka z tego chorego miasteczka.

ocenił(a) serial na 8
ulka96

zdecydowanie najslabszy odcinek jakis taki strasznie przewidywalny, ksiadz meczennik aka bojownik z zona przykuta do lozka, taki z niego winkelried... ale moze to dlatego ze jakos nie mialem ochoty na ogladanie walki o kosciol przez 1h...o ile po drugim odcinku myslalem, ze moze akcja bedzie jakos sie rozkrecac to teraz wydaje mi sie, ze szanse sa male. szkoda bo historia sama w sobie ma niesamowity potencjal

ocenił(a) serial na 10
ulka96

A mnie 3 odcinek podobał się najbardziej. Wreszcie akcja serialu zaczyna się rozwijać. Mam nadzieję, że to dopiero początek dobrych momentów serialu. Jak na razie ksiądz jest moją ulubioną postacią.

ocenił(a) serial na 9
Sawyer95

dla mnie 3 odc był perfekcyjny

ulka96

Serio myślisz że po 2-3 odcinkach cała tajemnica ma się wyjaśnić? toć pewnie po 1 sezonie nie zostanie wyjaśnione,tu chodzi o ludzkie dramaty po tym wydarzeniu a nie jakąś akcję.

ocenił(a) serial na 9
Adorianu

Nie mówię, że wszystko ma się już wyjaśnić. Po prostu cały serial, póki co, to flaki z olejem.

ulka96

No a czego się spodziewać po początkowych odcinkach? wiele seriali miało powolne początki by potem całkowicie rozwalić nasze mózgi.

użytkownik usunięty
Adorianu

Z chęcią poproszę o jakieś konkretne przykłady, bo mnie jakoś nie przychodzi na myśl nic, co miałoby wolny (lub raczej kiepski) początek, a później okazało się świetną serią...
Jak dla mnie, jeśli producenci nie potrafili wykreować interesującego początku, który zachęciłby widza do oglądania, to później nie będzie lepiej. To właśnie pierwsze odcinki powinny dać jakikolwiek powód do oglądania, bo to one decydują o przyszłej popularności serialu. Już teraz wiele osób darowało sobie Pozostawionych przez monotonię, brak akcji i nieinteresujące wątki.

Choćby Breaking Bad,niektórzy moi znajomi porzucili oglądanie po paru nudnych początkowych odcinkach.