PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=684445}

Pozostawieni

The Leftovers
2014 - 2017
7,4 23 tys. ocen
7,4 10 1 22629
8,2 16 krytyków
Pozostawieni
powrót do forum serialu Pozostawieni

podobne seriale?

ocenił(a) serial na 8

Czy możecie polecić podobne seriale? Chodzi mi o klimat.

ocenił(a) serial na 8
idaiola

4400 był trochę podobny klimatycznie, ale tylko pierwszy sezon. reszta to crap :(

ocenił(a) serial na 4
SilverP

Szczerze, to 4400 bije na głowę ten gniot.

ocenił(a) serial na 10
marek_section8

:D dobry żarcik.

ocenił(a) serial na 8
ocenił(a) serial na 10
marek_section8

Bo wymaga o wiele mniejszego angażu intelektualnego od widza? ;-)

ocenił(a) serial na 4
stalker52

Pierwszy sezon Leftovers to jakaś pseudo filozoficzna papka. Dajcie spokój.

ocenił(a) serial na 10
marek_section8

ogladasz niezle filmy ...to moze zastanow sie co piszesz, bo ponizej... sie smieją . ale to tak na marginesie...

ocenił(a) serial na 4
riko62

Dla mnie ten serial jest strasznie męczący, coś jak wyjście do sklepu po dwie bułki i mleko w okresie przed swiątecznym. Nie przekonam się. A że się śmieją, trudno.

ocenił(a) serial na 10
marek_section8

śmiechłem...

idaiola

Les revenants jest dobry, polecam.

ocenił(a) serial na 7
idaiola

The 100.

Nuklearna wojna niszczy cywilizację na planecie. Po wielu latach ze statku kosmicznego z ocalałymi ludźmi zostaje wysłana na Ziemię grupa nieletnich przestępców w celu kolonizacji.

Nogutek

No brawo. Porównałeś głęboki i skomplikowany serial do bajeczki o nastolatkach :D

ocenił(a) serial na 9
of2288

chciał tylko pomóc, gdy potrzebne jest wykonanie sztucznego oddychania, celem udzielenia pierwszej pomocy to nie udzielać, jeśli się nie umie?

idaiola

Jeżeli masz na myśli klimat swego rodzaju lęku egzystencjalnego i obserwacji z mikroskopem więzi międzyludzkich najlepszy strzał to kultowe już dzieło HBO "Sześć stóp pod ziemią".

ocenił(a) serial na 8
Battledust

Dzieki, akurat "6 stop" znam i lubię;)

ocenił(a) serial na 8
Battledust

Jeśli już szukać porównań, to to jest najlepsze.

idaiola

Polecam Flashforward. Bardziej skomplikowany, klimatycznie podobny. Swietny, chociaż niestety produkcji nie dokonczono.

uciekajacy_kurczak1

No właśnie. ..niestety :-(

ocenił(a) serial na 8
uciekajacy_kurczak1

Oglądam to:) dzięki:)

ocenił(a) serial na 8
uciekajacy_kurczak1

polec cos jeszcze prosze:) Bo to był strzał w 10 dla mnie:)

idaiola

Hmm, co by tu... Kiedys ogladalam taki mini serial "The lost room". Cos ma w sobie, mimo, ze to na prawde mini, tylko piecio lub szescioodcinkowa produkcja. Lubilam jeszcze "Fringe - na granicy światów" - , bardziej fantasy i z gatunku paranormalnych. To prawdziwy tasiemiec, ma ze 100 odcinkow, nie wiem jak sie konczy, bo nie dotrwalam. A teraz patrze, ze wymyslil go J.J.Abrams. To dosc stare seriale, jakby sprzed ery, którą zapoczatkowalo Lost i Heroes, o mniejszym stopniu skomplikowania fabularno-emocjonalnego i nie tak wielowątkowe, mniej wymiarowe.

ocenił(a) serial na 9
uciekajacy_kurczak1

Fringe to lubić możesz, oczywiście ale z podobnym klimatem? To tak jak byś jeszcze dodala do tego jeszcze "Supernatural"

ocenił(a) serial na 9
uciekajacy_kurczak1

Lost room jest niezłym serialem..."Łasica" ^^

ocenił(a) serial na 9
idaiola

Zdecydowanie Flash Forward, choć oczywiście 4400 też w jakimś sensie

ocenił(a) serial na 8
Martinez

FF - to jest ten klimat, o ktory mi chodzi, cos jeszcze takiego poprosze?

ocenił(a) serial na 10
idaiola

Według mnie FF to przy "Pozostawionych" gniot klasy B. Dawno oglądałem, ale w pewnym momencie stwierdziłem, że totalna papka.

ocenił(a) serial na 9
idaiola

LOST jest zdecydowanie w tym klimacie, podniósł poprzeczkę wśród seriali głównie poprzez "zagadkowość" jedyną w swoim rodzaju

ocenił(a) serial na 10
evillynn

LOST ""zagadkowość" jedyną w swoim rodzaju"" znakomicie napisane, ale ma jeden jedyny niepotrzebny minus....naprawde niepotrzebny ... do tego stopnia nie moge go strawic ze nawet nie chce mi sie o tym napisac...........

ocenił(a) serial na 9
riko62

Czyżby tym minusem było zakończenie?;)

ocenił(a) serial na 10
evillynn

nie nie widzialem nigdy calosci, zaluje ale to spory material , a czas sie powoli zegnac, a ten moment to (wierze w duchy) ale ten duch ta moc, ten jakis taki dym czy coś , to mnie najbardziej denerwowalo w tym genialnym jednak filmie , po co im byl ten duch ???? jestemm az tak glupim ze nie zalapalem ??? mysle o tym czesto , moze ktos mi to w koncu wyjasni ???

idaiola

"Zagubieni" polecam bardzo!

idaiola

LOST bije wszystkie na głowę

ocenił(a) serial na 7
idaiola

LOST

idaiola

Les revenants - klimat podobny, choć temat zgoła inny. Ludzie wracają zza grobu...
Genialne francuskie spojrzenie na zombie, rewelacyjna muzyka i aktorstwo.

ocenił(a) serial na 8
pixi222

Obejrzałam wersję amerykańską , bo oryginalnej nie znalazłam, ale też mi sie podobała bardzo! Dzieki!

ocenił(a) serial na 7
idaiola

W kategorii seriali o niczym to polecam M jak Miłosć i Moda na Sukces ...

keirametz

??????

ocenił(a) serial na 8
keirametz

Pierdu pierdu. Wkrótce szkoła, ostrzyć kredki.

ocenił(a) serial na 9
keirametz

@keirmetz kogo?

ocenił(a) serial na 5
idaiola

Wayward Pines

idaiola

Najbardziej podobny jest chyba Lost. Też nie wiadomo o co cho :)

ocenił(a) serial na 9
idaiola

Lost warto obejrzeć, bo ma świetną fabułę. Należy jednak przyznać uczciwie, że twórcy sami tak dalece zabrnęli w mistyczność zdarzeń, że zupełnie się w niej pogubili. Ostatni odcinek to totalne nieporozumienie. Sam serial świetny, jednak zakończenie żenująco słabe.
Natomiast Flash Forward - rewelacja.. ale jak to bywa w takich przypadkach - serial zdjęty z anteny po pierwszym sezonie... Ja poleciłbym jeszcze The Event. Również ciekawy i.. również zdjęty po pierwszym sezonie...

idaiola

Z nowszych Wayward Pines. Ale jezeli chodzi o psychologiczno filozowificzny watek i caly klimat to pierwsze skojarzenie mialam z "the followings". Tematyka inna i nie jest to sci-fi ale fabula swietna i podobny klimat.

ocenił(a) serial na 8
kkulczycka

Dziękuję! Followings trzymało mnie przez 5 odcinków, potem znudzilo i odpuścilam. Zabieram się za Wayward Pines. Flash Forward nadal u mnie na 1 miejscu:)

idaiola

Flash Forward łyknęłam w weekend :) U mnie tez na 1. I wielki smutek, ze po 1 sezonie był koniec ;/

ocenił(a) serial na 10
kkulczycka

tez sie podpisuje , we wszystkim...

idaiola

Może "Anioły w Ameryce" oraz "Black Mirror"?

ocenił(a) serial na 8
wilczekstepowy

Widziałam oba, dzieki:)

idaiola

Utopia. Klimat wgniata w fotel, do tego muzyka i zdjęcia, absolutny fenomen!

ocenił(a) serial na 10
miisq

Utopia(2013) o tym piszesz?