jak wrażenia po pierwszym odcinku? według mnie bardzo fajnie sie zapowiada, czekam na kolejny
:)
Szykuje się kolejny dobry serial HBO, tak myśle. :) Mam już pare pytań, które mnie nurtują, także udało się im mnie zaciekawić. Na pewno będę oglądać kolejne odcinki. :)
Będzie jak z "Zagubionymi". A może by tak zobaczyć to z drugiej strony - może to nie 2% zniknęło tylko pozostali ludzie :-P ?
Jakby coś takiego zafundowałby nam reżyser, to od razu dałbym 10. A że Zagubieni to jedyny jaki znam ciekawy, tajemniczy, a zarazem tak kure*sko nieprzewidywalny serial, że nie wierzę w to, że coś lepszego powstanie. Zresztą patrząc na same gatunki - Pozostawieni to dramat fantasy, a Zagubieni to thriller przygodowy. Taka rozbieżność gatunków gwarantuje, że seriale nie będą miały choć cząstki podobieństwa.
Na dodatek Pozostawieni to dramat, więc niestety najprawdopodobniej będzie to kolejna produkcja, która skupiać się będzie na przemianach osobowościowych i wzajemnym współżyciem obywateli. HBO kwalifikuje ten serial do obyczajowych. Tak więc kiszka :/.
Nudno jak flaki z olejem. Masakra. Ktoś sobie wyobraża, żeby taki poziom napięcia trwał do końca sezonu? Rozumiem, że to pilot, dlatego dam szansę na kolejne odcinki. Jak nie zacznie coś się dziać, a serial będzie skupiał się na życiu ludzi po zniknięciu, to rezygnuje z dalszego oglądania.
Nie wiem, jaka strategię obrali twórcy, ale pilot powinien być bardzo interesujący, żeby przyciągnąć widza. A tu ledwo dobrnęłam do końca :/
No niestety, też mam takie odczucie. Trochę flaki z olejem. Mam nadzieje na rozwój tej historii. BTW, dlaczego ja w wieku nastu lat nie chodziłam na takie imprezy? Może to "wina" braku edukacji gimnazjalnej?