Czy jest pokazane co powiedział jasnowidz z Miracle Meg kiedy zapytała co chciała powiedzieć jej matka tuż przed śmiercią, gdy Megan poszła do łazienki? Nie wiem czy mi umknęło czy było nie istotne?
Wydaje mi się, że to nie zostało nam pokazane. Jasnowidz wie, jakie były ostatnie słowa matki, ale początkowo nie chce tego Meg zdradzić. Uprzedza ją, że ludzie spodziewający się śmierci, leżący w chorobie itp. mają czas, żeby sobie ułożyć takie ostatnie przesłanie, doniosłe, wzruszające, mający większy sens. Jasnowidz sugeruje Meg, że jej mama odchodząc nagle i niespodziewanie nie powiedziała nic, co mogłoby Meg uleczyć, zdjąć z niej ból i żal, który nosi od śmierci matki. Meg mimo wszystko chce usłyszeć, co powiedziała matka. Nie wiemy, czy jasnowidz ostatecznie ulega i wyjawia ostatnie słowa matki, W następnej scenie widzimy tylko wzburzoną, zapłakaną Meg wychodzącą pospiesznie z domu jasnowidza, ewidentnie widać - że cokolwiek usłyszała (bądź nie), nie przyniosło jej oczekiwanej ulgi, a raczej wpędziło ją w jeszcze większą złość i frustrację (spluwa na ziemię w miasteczku Jarden przed wejściem do autokaru powrotnego).