PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=87721}

Prawo ulicy

The Wire
2002 - 2008
8,5 40 tys. ocen
8,5 10 1 39951
9,4 31 krytyków
Prawo ulicy
powrót do forum serialu Prawo ulicy

Chyba przebija pod tym względem nawet SFU. Cała ta bezsensowność walki, totalne odsłonięcie wad systemu. W ogóle jestem na 2 odcinku 4 sezonu. I zakończenie gdzie dziewczyna w klasie Preza tnie drugą zyletką (Była nieznośna, ale ŻYLETKĄ!!!). Po prostu masakra

ocenił(a) serial na 10
sysunia22

sorry pod koniec 3 odcinka miało być. I przepraszam za zaśmiecenie forum. (3 tematy wskoczyły) serwery filmwebu lubią świrowac

sysunia22

raz że piszesz kilka razy ten sam temat to jeszcze ze spoilerami, wedlug mnie należy ci sie perm albo naucz sie zakladac watki i jak robisz spoiler to to zaznaczaj

ocenił(a) serial na 10
theart

Hej hej. Przecież przeprosiłem za kilka tematów. To wina serwerów, nie wysłałem sobie kilka tematów ot tak. Co do spoliera, napisałem wyraźnie na którym sezonie sie znadjuje, więc logiczne jest to, że w jakiś sposób nawiąże do fabuły tego sezonu. Niedługo nie bedzie można napisać o czym jest serial, bo to bedzie spolier. Ty z kolei walnąłeś hejterskiego posta, (mimo iż przeprosiłem), to dalej ciągniesz temat.

sysunia22

piszac temat masz magiczny przycisk spojler

ocenił(a) serial na 10
theart

No tak. Ale jeżeli piszę o ogółu serialu. To wiadomo, ze odniosę się do pewnych wydarzeń.

sysunia22

Zawsze należy zaznaczać spojler jeśli chcesz zdradzać fabułę.

ocenił(a) serial na 10
theart

Dobra ok koniec tematu, bo sie nie dogadamy :). Moze ustosunkujesz się do tematu?

ocenił(a) serial na 8
sysunia22

a dla mnie wręcz przeciwnie, wcale nie uważam go za ..depresyjnego ; ) na świecie dzieją się o wiele gorsze rzeczy. Najfajniejsze jest to że serial pokazuje losy tych samych postaci w przestrzeni czasu, to jak zmienia się ich życie, praca itd itp ;) Jest sporo barwnych postaci, trochę dramaturgii, trochę komedii, dla każdego coś dobrego :P Świetnie w tym serialu ukazano zależność dowolnego stanowiska od powiązania politycznego czy problem z amerykańską socjalką ; )

ocenił(a) serial na 10
u1thar

W między czasie obejrzałem do końca Sopranosów. I jednak 6 sezon sagi o Tonym jest najbardziej przytłaczającą rzeczą jaką tv kiedykolwiek zrobiła

ocenił(a) serial na 10
sysunia22

Co to SFU? :P

ocenił(a) serial na 10
Maciejoks

Six Feet Under.

ocenił(a) serial na 10
sysunia22

To dobrze wiedzieć. Właśnie miałem oglądać po The Wire,ale póki co końzzę 3 sezon. :) Co do tematu faktycznie jest to jedyny serial, który pokazuje że policjanci poza gangsterami muszą zmierzyć się z biurokracją. Zmierzyć się z politykami którzy gdzieś mają to czy przestępcy chodzą na wolności a obchodzi ich tylko to żeby utrzymać się na stołku.

ocenił(a) serial na 10
Maciejoks

No niestety. Six Feet Under polecam. Gorsze od The Wire, ale nadal bardzo dobry serial.

ocenił(a) serial na 9
sysunia22

Nie ma lepszego serialu od SFU :).

ocenił(a) serial na 9
Dziubla

Popieram. SFU najlepszy serial jaki oglądałem. I zarazem najbardziej depresyjny, chociaż ogólna wymowa serialu jest raczej pozytywna.