PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=87721}

Prawo ulicy

The Wire
2002 - 2008
8,5 40 tys. ocen
8,5 10 1 39951
9,4 31 krytyków
Prawo ulicy
powrót do forum serialu Prawo ulicy

Ostrzegam wszystkich, po obejrzeniu wszystkich pięciu sezonów żaden inny film o narkotykach i gangsterach nie będzie już robił na Ciebie wrażenia!

użytkownik usunięty
s1monn

jeden wyjątek i nazywa się "Rodzina Soprano" :)

ocenił(a) serial na 10

tak tak, oczywiście sprawę trochę wyolbrzymiłem, wiadomo, że rodzina Soprano to kingpin w swojej klasie. Aczkolwiek teraz bardziej zauważam niektóre hoolywoodzkie gnioty o narkotykach i przestępczości.

ocenił(a) serial na 10
s1monn

Trudno porównywać The Sopranos do The Wire. Sopranos to klasyka, ale jednak fikcja. The Wire natomiast to prawdziwa rzeczywistość, bez tej całej "otoczki", jak w Sopranos. Obejrzyj Gomorrę i zobacz jak naprawdę wygląda mafijne życie i sam stwierdzisz, że Sopranos, nie umniejszając wielkości serialu i Jamesa Gandolfiniego (Świeć Panie jego duszy), to jednak mocno podkoloryzowana historia.

Jednak co prawda to prawda - jeśli miałbym zabrać 3 produkcje telewizyjne na bezludną wyspę to oba by się w mojej walizce znalazły;)

s1monn

"na TOBIE" - zlituj się!!!

ocenił(a) serial na 10
elvisual

widzę, że sporo masz do powiedzenia w temacie, dzięki za poprawienie, nie zmienię już tego niestety, mój błąd na zawsze w internetach :)

s1monn

No tak, wygląda na to, że jesteś "kingpin w swojej klasie". Gratuluję. Śmigaj więc dalej po internetach mając dużo do powiedzenia w tematach i w języku.

ocenił(a) serial na 10
elvisual

za dużo kwasoty kolego z Twojej strony, wiem że jesteśmy w Polsce ale zmień to jak najprędzej bo będziesz wiecznie niezadowolony w życiu. Twoje przeświadczenie, że jeśli nie umiesz się wypowiedzieć to nie masz nic do powiedzenia kluje w serce, daj szanse wszystkim!