PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=87721}

Prawo ulicy

The Wire
2002 - 2008
8,5 40 tys. ocen
8,5 10 1 39951
9,4 31 krytyków
Prawo ulicy
powrót do forum serialu Prawo ulicy

Wady

ocenił(a) serial na 10

Jedyna wada tego serialu jest to, ze sie konczy... Dla mnie jest to najlepszy serial jaki widzialem. Nawet nie serial, najlepszy film w ogole jaki widzialem w zyciu. WOW! Koncze serial tydzien przed wyjazdem do USA. Jedna z glownych atrakcji ? Zwiedzenie najwazniejszych lokacji z The Wire w Baltimore. Jestem bardzo podekscytowany ale jednoczesnie smutny, ze to juz koniec i nie zobacze juz ani jednego odcinka tego arcydziela. Pozdrawiam wszystkich fanow :)

ocenił(a) serial na 9
BaStI

Osobiście uważam że akurat to że The Wire zostało elegancko zakończone na 5 sezonach bez zbędnego przeciągania ani powodu jest jedną z jego największych zalet. Chwała twórcom że nie zepsuli widzom doświadczenia z serialem poprzez nakręcaniem wymuszonej kontynuacji dla zbicia kabzy jak to się dzieje ze zdecydowaną większością seriali odnoszących sukces.

dribs

Dokładnie, ale wynika to też z faktu, że ta oglądalność nigdy nie przekroczyła pewnej normy więc i tak o skoku na kasę ciężko byłoby mówić w tym przypadku. W każdym razie i tak chwała twórcom, że skończyli to wtedy kiedy chcieli, to się akurat rzadko zdarza. Nawet Gilligan kończąc "Breaking Bad" wiedział, że się ze światem Waltera White'a prędko nie rozstanie i stworzy spin-off.

ocenił(a) serial na 10
dribs

Oczywiscie masz racje. Bardzo dobrze, ze tworcy podjeli taka decyzje, nawet pomimo tego, ze tak bardzo mi sie podoba i moglbym ogladac to w nieskonczonosc :)

ocenił(a) serial na 9
BaStI

Ogółem to jest jedno z lepszych zakończeń, jakie można było wykminić, więc to chyba nawet i dobrze, że skończyło się po pięciu sezonach, i skończyło się z klasą, niż mieliby zamknąć wszystko po 10 sezonach zrobionych na siłę.