Jedyna wada tego serialu jest to, ze sie konczy... Dla mnie jest to najlepszy serial jaki widzialem. Nawet nie serial, najlepszy film w ogole jaki widzialem w zyciu. WOW! Koncze serial tydzien przed wyjazdem do USA. Jedna z glownych atrakcji ? Zwiedzenie najwazniejszych lokacji z The Wire w Baltimore. Jestem bardzo podekscytowany ale jednoczesnie smutny, ze to juz koniec i nie zobacze juz ani jednego odcinka tego arcydziela. Pozdrawiam wszystkich fanow :)
Osobiście uważam że akurat to że The Wire zostało elegancko zakończone na 5 sezonach bez zbędnego przeciągania ani powodu jest jedną z jego największych zalet. Chwała twórcom że nie zepsuli widzom doświadczenia z serialem poprzez nakręcaniem wymuszonej kontynuacji dla zbicia kabzy jak to się dzieje ze zdecydowaną większością seriali odnoszących sukces.
Dokładnie, ale wynika to też z faktu, że ta oglądalność nigdy nie przekroczyła pewnej normy więc i tak o skoku na kasę ciężko byłoby mówić w tym przypadku. W każdym razie i tak chwała twórcom, że skończyli to wtedy kiedy chcieli, to się akurat rzadko zdarza. Nawet Gilligan kończąc "Breaking Bad" wiedział, że się ze światem Waltera White'a prędko nie rozstanie i stworzy spin-off.
Oczywiscie masz racje. Bardzo dobrze, ze tworcy podjeli taka decyzje, nawet pomimo tego, ze tak bardzo mi sie podoba i moglbym ogladac to w nieskonczonosc :)