serial jest niesamowity, doskonale zrobiony przez HBO ktore slynie z precyzji. zwlaszcza najdrobniejsze doszukiwanie sie szczegolikow dodaju mu smaczek i klimat. mozna powiedziec ze kazdy sezon jest przedstawia inna historie i watki. najbardziej mi przypadl do gustu sezon czwarty, ktory doslownie ogladalem z wypiekami, cos niesamowitego. natomiast sezon trzeci okazal sie dla mnie najslabszy. wszystko jesdnak stanowi wspaniala calosc. mam tylko nadzieje ze nie trzeba bedzie za dlugo czekac na sezon piaty (ostatni zreszta). co w serialu urzeka procz scen i fabuly i dialogi i ten slang ktorego nie da sie uslyszec w innych serialach, po prostu poezja i szczerze nie potrafie sobie wyobrazic jakby sie to ogladalo z lektorem, po prostu caly urok zostalby zatracony wtedy. polecam wszystkim ten genialny serial.
na napiprojekcie sa do pierwszych trzech sezonow
do czwartego na razie glucho
tez czekam...
moze nie na temat ale dla fanow zawsze sie przyda. ci co jeszcze nie wiedza to w niedziele 6 stycznia jest premiera finalowego sezonu.
genialny serial! liczne postacie a każda opisana z niesamowitą precyzją, nie ma głównych bohaterów bo wszyscy są głównymi bohaterami. niesamowity klimat,ponura atmosfera, nie ma podziału na dobrych i złych,choc są bohaterowie absolutnie zli i są tez ci szlachetni
Dziękujemy Ameryce za HBO
czy ten serial przypomina troche The shield ? jesli tak to cudo. Z opisu wnosze ze ejst podobny.