Po Breaking Bad, Grze o Tron czy Vikingach szukałem czegoś co mnie wciągnie tak jak tamte. Mocno się oszukałem...
Obejrzałem wszystkie, które wymieniłeś. The Wire jest bezapelacyjnie najlepszy z nich. Trzeba przeboleć pierwsze odcinki, poznać wszystkie postacie. Właśnie oglądam serial 3 raz i jestem zachwycony smaczkami, na które wcześniej nie zwracałem uwagi. Jedyny serial, który może się równać z The Wire to według mnie True Detective i może pierwsze sezony Twin Peaks.
Dla mnie Rodzina Soprano to najlepszy serial w ogóle, ale szósty sezon trochę odstaje od reszty. Mowa o jego pierwszej części, bo druga jest znacznie lepsza.
Zgadzam się jak najbardziej, ale ze swojej strony dorzucę jeszcze Bossa, jak będziesz miał okazję, to obejrzyj - zdecydowanie, szczerze i z przekonaniem polecam.
ogladalem 2 razy wszystkie sezony. uwielbiam! a co do seriali, ktore dorownuja to ktos moze sie ktos zdziwic ale strasznie wciagnal mnie the shield. http://www.filmweb.pl/serial/%C5%9Awiat+gliniarzy-2002-114052 tez rewelacja. a zakonczenie.... super
Shield - klasa, bez hollywoodzkiej mgiełki i ściemy- czysta "policyjna robota"
Dużo odcinków obejrzałeś? Na początku też miałem problem z tym, żeby się wciągnąć. Po obejrzeniu ostatniego odcinka piątego sezonu dotarło do mnie, że prawdopodobnie nigdy nie obejrzę nic lepszego, jeśli chodzi o seriale.
Tego serialu nie ogląda się po... ten serial należało obejrzeć przed... To naprawdę świetny serial bez fajerweków.
A ile obejrzałeś? Mi pierwsze trzy sezony podobały się średnio, ale właśnie skończyłam czwarty sezon, obejrzany jednym tchem - jest naprawdę rewelacyjny.
Ja nie zdołałem przebrnąć przez cały pierwszy sezon. Dla mnie zanadto zalatuje amatorszczyzną, nudą i drętwymi na siłę dialogami. Mocno naiwny.
Ale polecam Imperium, Świetny serial.
bo w zlej kolejnosci ogladales. jakbys zaczal od wire to wszystkie pozostale bylyby dla Ciebie syfem ;-)
breaking bad rozni sie tym od the wire, ze bardziej trzyma w napieciu ale jest niesamowicie plytki i podlatuje sitcomem. tylko walter, pinkman i nikt wiecej.
Zabawny jesteś. Przecież The wire obok Twin Peaks, Sopranos oraz Breaking bad jest najwyżej we wszystkich najważniejszych notowaniach.
Na uwagę też zasługują Oz, Sześć stóp pod ziemią, Zakazane imperium, True Detective, Fargo.
Nawiasem mówiąc Vikings w swym gatunku znacznie gorszy od Rzymu czy Gra o tron.