PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=87721}

Prawo ulicy

The Wire
2002 - 2008
8,5 40 tys. ocen
8,5 10 1 40441
9,4 35 krytyków
Prawo ulicy
powrót do forum serialu Prawo ulicy

bo wieję tak nudą, że ciężko wytrzymać te godzinne odcinki. ktoś pisał, że po 2 sezonie już tylko lepiej. ja uważam, że sezon 2 był jeszcze ciekawy ale 3 to już nuda i powielanie cały czas tego samego schematu... czy to dalej się zmieni? może wrócę do za jakiś czas do oglądania.

ocenił(a) serial na 5
Shoother

Nie polecam dalej to samo ,żałuję czasu który straciłem na 5 sezonów.

ocenił(a) serial na 10
Shoother

Ten serial jest epicki, ale nie jest dla osób, które nie rozumieją tematu. Wieje nudą ponieważ nie rozumiesz na czym polega kunszt tej produkcji. Jest wiele tzw. Ester Eggów i wiele prawdziwych informacji o tym co się dzieje w USA.
Jeżeli dla Cebie 3 sezon jest nudny to uwierz mi, 4 sezon jest epicki, tylko jest bardzo zagmatwany i oni poprostu lubią trzymać widza w niepewności aż do ostatniego odcinka i to jest w nim epickiego, każdy odcinek, każda postać to wszystko w tym serialu odgrywa swoją rolę, nie ma tutaj postaci na tzw. jeden odcinek (mówię oczywiście o postaciach, które grają a nie które umierają).

Alkard

dorabiasz do tego jakąś dziwną filozofię, a tu w każdym odcinku jest ciągle to samo, historia stoi w miejscu i to nudzi

po 2 sezonach nie powiem, że The Wire jest epickie - The Killing po 2 sezonach był epicki i ciekawszy

ocenił(a) serial na 10
Shoother

Tak jak wcześniej napisałem, historia stoi w miejscu bo ważniejsze od zatrzymań gangu narkotykowego jest to jak wygląda życie, jak wygląda miasto gdy nie można sobie z nimi poradzić i jak wygląda prawdziwa praca w policji (czyli im niej roboty tym lepiej) oraz to jak polityka wpływa na wszystko.
Serial jest dla tych, którzy lubią takie klimaty

Alkard

Jak byś mógł to zarzuć jakimś easter eggiem

Alkard

Epicki, epicki, epicki, epicki, epicki easter egg.
Ogranicz San Andreas bro

ocenił(a) serial na 10
Piknik_na_skraju_drogi

Nigdy nie grałem "bro"...

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Shoother

Wg mnie, jak nudny był dla Ciebie 3 sezon to do 4 nawet nie podchodź. To dopiero nuda

Shoother

Schemat się nie zmieni, za to w każdym sezonie zmieniają się problemy toczące Baltimore (i amerykańskie społeczeństwo jako całość). Jeżeli formuła serialu cię nudzi to i tak dziwne, że wytrwałeś do trzeciego sezonu.

ocenił(a) serial na 10
Shoother

Weź się lepiej za swoje chińskie bajki z avatara. Jak widać perełki serialowe nie są dla wszystkich.

rekuel

perełki hehehe frajerski serial się okazuje i tyle... gloryfikacja bez podstaw, nuda, nuda i jeszcze raz nuda...

a twój ból dupy postawić za ten serial 10 to ja dam 1 by się wyrównało

ocenił(a) serial na 10
Shoother

Daj sobie co chcesz, nie boli mnie to. Wracaj oglądać chińskie bajki - one są na Twoim poziomie i jak widać Ci wystarczają. Kiedyś dorośniesz i docenisz prawdziwy kunszt serialowy.

rekuel

twoja ignorancja jest żenująca, twój awatar jest za to taki oryginalny

ocenił(a) serial na 9
Shoother

Wiadomo, kazdy ma swoje zdanie, ktos moze powiedziec kilka zlych slow na ten serial, ale jesli ktos twierdzi ze calosc jest nudna i serial jest beznadziejny to musi byc ladnie zacofany, pozdro.

Jak dla mnie serial genialny, 1-3 sezon lyknalem dosc szybko, realizm i brutalnosc swiata w Baltimore, o tak :D Az dziw, ze dopiero tak pozno wpadlem na ten serial, juz wczesniej wsrod znajomych slyszalem, ze to jeden z tych "must see" no i mieli racje. BTW nie ogladalem jeszcze 5 sezonu, dopiero mam zamiar.