Wlasnie skonczylem sezon 5 i moge przyznac racje wielu osobom, ze serial jest znakomity chociaz nie doskonaly. Nie jestem fanem seriali kryminalnych a CSI doprowadza mnie do szalu, tak wiec zaczynajac the Wire mialem sporo watpliwosci. I rzeczywiscie, pierwszy sezon przeszedl bez wiekszych zachwytow. Drugi zaintrygowal mnie polskim watkiem, nastepny byl niesamowity ze wzgledu na Hamsterdam, w czwartym brylowal Prez ale piaty...po prostu wyrwal mnie z butow. I tak wlasnie wyglada serial, jest lepiej i lepiej, znamy lepiej bohaterow, utozsamiamy sie z nimi i umieramy. Niesamowita brutalnosc serialu robi wrazenie realnosci zdarzen. W sumie cale 5 sezonow oglada sie jak jeden ciag, chociaz watek portowy byl odskocznia od ulicy, bo faktycznie, calosc serialu laczy jedno, ulica. Ja osobiscie strasznie polubilem Bubble i to byl ten charakter ktory pozwolil mi spokojnie zakonczyc wszystkie seriale, bo tak naprawde zakonczenie nie jest wesole. Niesamowita postac Omara no i wszystkie te typy spod ciemnej gwiazdy. Niesamowita obsada, niezwykle dobra gra aktorska. Serial ktory wszystkim polecam. W moim rankingu seriali dramatycznych jest w pierwszej 5 ale daleko mu do Dextera.
Cóż, ostatni sezon Dextera (5.) według mnie stoi tylko pół stopnia wyżej od CSI :)
ja ostatni sezon dexa porownalbym do prison breaka. nie wiem jakim zaslepionym fanbojem trzeba byc, zeby nie zauwazac jego marnosci. a pomyslec, ze taki fajny serial byl..(1-2s)
nie wiem czemu tak jedziesz po dexterze, ja go nie oglądałem, ale wystarczy spojrzeć na ocenę, wypowiedzi ludzi. Wiele osób mówi że to najlepszy serial w historii.
Nie interesuje mnie co ludzie mowia, interesuje mnie co widze na ekranie. A 5 sezon byl tak zalosny, ze ledwo patrzec na to dalo sie
oceniam Dextera jako caloksztal, bo wiadomo ze sezon sezonowi nierowny. Jesli brac pod uwage najlepszy sezon roznych seriali, to sezon 4 Dextera byl najlepszy jakie kiedykolwiek ogladalem w zyciu (no moze na rowni z ktoryms z serialu 24 ktory jako calosc jest rowniez niezwykly), do tego stopnia, ze moge wybaczyc podkniecie w sezonie 5.