PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=87721}

Prawo ulicy

The Wire
2002 - 2008
8,5 40 tys. ocen
8,5 10 1 39951
9,4 31 krytyków
Prawo ulicy
powrót do forum serialu Prawo ulicy

the wire - 9/10

ocenił(a) serial na 9

Wlasnie skonczylem sezon 5 i moge przyznac racje wielu osobom, ze serial jest znakomity chociaz nie doskonaly. Nie jestem fanem seriali kryminalnych a CSI doprowadza mnie do szalu, tak wiec zaczynajac the Wire mialem sporo watpliwosci. I rzeczywiscie, pierwszy sezon przeszedl bez wiekszych zachwytow. Drugi zaintrygowal mnie polskim watkiem, nastepny byl niesamowity ze wzgledu na Hamsterdam, w czwartym brylowal Prez ale piaty...po prostu wyrwal mnie z butow. I tak wlasnie wyglada serial, jest lepiej i lepiej, znamy lepiej bohaterow, utozsamiamy sie z nimi i umieramy. Niesamowita brutalnosc serialu robi wrazenie realnosci zdarzen. W sumie cale 5 sezonow oglada sie jak jeden ciag, chociaz watek portowy byl odskocznia od ulicy, bo faktycznie, calosc serialu laczy jedno, ulica. Ja osobiscie strasznie polubilem Bubble i to byl ten charakter ktory pozwolil mi spokojnie zakonczyc wszystkie seriale, bo tak naprawde zakonczenie nie jest wesole. Niesamowita postac Omara no i wszystkie te typy spod ciemnej gwiazdy. Niesamowita obsada, niezwykle dobra gra aktorska. Serial ktory wszystkim polecam. W moim rankingu seriali dramatycznych jest w pierwszej 5 ale daleko mu do Dextera.

ocenił(a) serial na 10
dabram17

Cóż, ostatni sezon Dextera (5.) według mnie stoi tylko pół stopnia wyżej od CSI :)

ocenił(a) serial na 10
MoRRs_Z_LaSu

ja ostatni sezon dexa porownalbym do prison breaka. nie wiem jakim zaslepionym fanbojem trzeba byc, zeby nie zauwazac jego marnosci. a pomyslec, ze taki fajny serial byl..(1-2s)

ocenił(a) serial na 8
danteusz

nie wiem czemu tak jedziesz po dexterze, ja go nie oglądałem, ale wystarczy spojrzeć na ocenę, wypowiedzi ludzi. Wiele osób mówi że to najlepszy serial w historii.

ocenił(a) serial na 10
mucka77777

Jeśli nie wiesz i nie oglądasz to po co się głupio wypowiadasz ?

ocenił(a) serial na 10
mucka77777

Nie interesuje mnie co ludzie mowia, interesuje mnie co widze na ekranie. A 5 sezon byl tak zalosny, ze ledwo patrzec na to dalo sie

ocenił(a) serial na 9
MoRRs_Z_LaSu

oceniam Dextera jako caloksztal, bo wiadomo ze sezon sezonowi nierowny. Jesli brac pod uwage najlepszy sezon roznych seriali, to sezon 4 Dextera byl najlepszy jakie kiedykolwiek ogladalem w zyciu (no moze na rowni z ktoryms z serialu 24 ktory jako calosc jest rowniez niezwykly), do tego stopnia, ze moge wybaczyc podkniecie w sezonie 5.

ocenił(a) serial na 10
dabram17

Ostatni sezon Dextera to melodramatyczna papka pełna idiotycznych rozwiązań fabularnych. Dla mnie obniża to ocenę serialu o jeden stopień.
Czwarty sezon był świetny, ale dla mnie najlepsze były pierwsze dwa. Doakes to był gość , Quinn to miękka klucha w porównaniu do niego.