Prosta sprawa
powrót do forum 1 sezonu

Sporo wątków jest spłyconych lub po prostu usuniętych lub zmienionych.
1. Justyna Wysocka pracowała dla ABW, a nie była dziennikarką, która robiła wiadomo co żeby dostać umowę o pracę (nie wiem po co to było wstawione do serialu, ale chyba bez takich wstawek bingo by się nie zgadzało) + nie była siostrą Prostego.
2. Rozwinięty wątek Czachy i Bezimiennego (spotkanie na siłowni).
3. Ciągłe powtarzanie kwestii na temat postrzału w kolano (jak w Skyrim) w książce powiedział to raz.
4. Czarny był Romem i był związany z tym dosyć ciekawy wątek, który był związany ze śledztwem, które prowadził Bezimienny dla pewnego ojca pewnej dziewczyny.
5. Głupia śmierć Pani Gawełek (tego to nawet mi się nie chce porównywać z książką bo jej postępowanie było bardziej logiczne) + w książce nikogo nie wydała, ale z tego miała podrzucony nadajnik i tak Czesi namierzyli ich kryjówkę.
6. Kazik w książce był bardziej obleśny i nie gadał z kobietą przez Skype 'a tylko obserwował pewną małolatę w swojej wrotkarni bo kradła i chciał zajrzeć jej do majtek.
To chyba tyle. Jak się w czymś mylę to mnie poprawcie. Ogólnie dobra produkcja, ale niektóre wątki mogli jednak zostawić z książki bo fabuła czasami strasznie zgrzytała jak odczuwało się ich brak.

merymus_1249

To, że zrobili z tej laski dziennikarkę też mi nie do końca pasowało. Tym bardziej, że nie byli w tym konsekwentni. Jak się wpakowali do meliny motocyklistów, Bezimienny co najmniej dwa razy sugerował, że jego towarzyszka jest z policji lub ze służb. Raz nawet kazał jej pokazać swoją legitymację (a wątpię żeby legitymacja prasowa zrobiła na bandziorach wrażenie).