Mam podobne odczucia...
Cóż za ironia, że pierwszoplanowa para aktorów jest największym minusem tej telewizyjnej produkcji..
Kumorek jest tak makabrycznie aseksualna, aż ciężko uwierzyć, że jej bohaterka - nudna, marudna i przezroczysta kobieta ma tylu adoratorów.
Nie wiem czemu Szyca obsadzono w roli amanta - nie posiada cech, które umożliwiłyby mu odegranie takiej roli - niziutki, grubiutki, łysiejący, bez błysku w oku i osobistego czaru.
O ile pierwsze 2 transze były faktycznie całkiem niezłe tak 3cia była strasznie oklepana. Zobaczymy co nam TVN zaserwuje w czwartej odsłonie.
Również uważam, że Kumorek w tej roli jest kompletnie aseksualna. Nie dała swojej bohaterce żadnego charakteru. Mogłabym napisać, że jest zła, gdyby nie to, że tak bardzo mnie denerwuje. Jeśli chodzi o Szyca, to jego postać mi w ogóle amanta nie przypomina. Raczej odebrałam go jako zgorzkniałego buca.
ale wy biedni - musicie ich oglądać :P Ja tam ich lubię jak całą obsadę, bo tworzą wszyscy ciekawą mieszankę.
Chętnie ją poznam :).
Nie myśl, że piszę to z zawiści, czy się pastwię...
Jest pierwszy wart uwagi polski scenariusz od lat (jak chodzi o serial tvnowski), oparty na własnym pomyśle - nawiązujący do mody na "lifestyleowe" produkcje a aktorzy odgrywający parę pierwszoplanową w moim odczuciu kaleczą rzemiosło..
Szyc w 100% obrazuje swoje ostatnie hasło - gram, żeby zarabiać, muszę z czegoś żyć (wypowiedziane przy okazji Kac Wawy), Kumorek jest tak przezroczysta, że ledwie dostrzegalna, jej bohaterka to obiekt wielu westchnień a nie ma w niej nic pociągającego - ubrana jak licealista, smutna jak 90latka z całą paletą chorób i życiowych dramatów... ale nie widziałam jeszcze dobrze grającej Kumorek..
Postaci drugoplanowe kładą ich na łopatki. Rewelacyjna Kolak i "uroczy" (sama nie wierzę w to co piszę) Adamczyk, znośna Olszówka i brawurowa Ostaszewska...
Coś tu nie gra... A mogło grać wyśmienicie!
Drugoplanowi są rewelacyjni i to mi równa niedostatki pierwszoplanowych, więc się nie czepiam :p
A drewno to gra jakby miało kartkę przed oczami i mówi, jakby czytało rolę :P, a Kumorek i Szyc tak nie robią...
pixi222 , widzę że jesteś bardzo wielkoduszna i wyrozumiała :). Mnie w nich brakuje jednak magnetyzmu, który nie pozwala widzowi oderwać oczu od niebieskiego ekranu...
hihihi
Jak na polskie realia serialowe to dla tego serialu będę bardzo wyrozumiała :P, bo bije na głowię większość innych... A Przepis ma swój klimat i jest lekki - dobry na odstresowanie po całym dniu :)
Zgadzam się - główna bohaterka ma tylu adoratorów, będąc w 9 miesiącu ciąży też miała tylu amantów. A teraz po porodzie od razu wraca do pracy, nosi dziecko ze sobą do restauracji, wozi rowerem z przyczepką, mało co nie spadło jej ze schodów ale niby taka samodzielna. FIKCJA!