PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=601348}
6,9 51 tys. ocen
6,9 10 1 50750
6,6 14 krytyków
Przepis na życie
powrót do forum serialu Przepis na życie

Jak na razie obejrzałam 2 odcinki i muszę powiedzieć, że jest gorzej niż w I serii. Tamta mi przypadła do gustu. To serial obyczajowy, ale z elementami komedii, więc postacie są trochę przerysowane, ale wydaje mi się, że wtedy to był taki dodatek, a teraz w każdej scenie bohaterowie zachowują się nieracjonalnie. Anka i Jerzy tylko się w komórki wpatrują, w ogóle Anka jakaś niesympatyczna jest, powiedzmy, że to hormony. Ale już zupełnie nie rozumiem Beaty i Andrzeja. W pierwszej serii śmieszne sytuacje z nimi były siłą serialu, ale kłócili się często o drobne sprawy, ale w 2 odcinku tamta zachowuje się jak 3-latka, która ma małego braciszka i zabiega o uwagę rodziców. Mówi Andrzejowi, że raz na 2 tygodnie ma widywać dziecko, a tamten zamiast jej wytłumaczyć, że to jego dziecko i musi się też nim zajmować, to ją przeprasza, mówi, że jest najważniejsza. Dziwne. Ja nie rozumiem gdzie w tym związku jest jakieś uczucie. Nie jest jakoś tragicznie, ale oczekiwałam, że będzie lepiej.
Może się jeszcze rozkręci, więc nie porzucam oglądania ;)

ocenił(a) serial na 10
miikosky

Co Ty gadasz... jak dla mnie odcinek 2 był genialny, w tym odc. pokazane było jak genialnie dobrani są aktorzy :)) Myśle że koolejna osoba nie rozrozni oprawdziwego siwata od fikcji, to jest serial, obyczajowy i troche koemdiowy, czego mamy oczekiwac zeby zachowywalis ie tak jak w zyciu prawdziym? bylo by nudno. Mi to nie przeszkadza... jesli tobie przeszkadza sytuacja z zachowaniem Betaty, to wydaje sie jakbys nie ogladal 1 serii. beata taka jest... celowe zagranie, Andrzej no coz z niego jest troche dupa wolowa(jak to powiedzila mania) dlatego tak sie zahcowuje i dostosowuje owje zachowanie do sytuacji. Jak dla mnie odcinek 2 był genialny :))

ocenił(a) serial na 9
xnewdayx

Wczoraj obejrzałam 1 odcinek 2 sezonu i był świetny. Tak się śmiała ,że nie wiem. Prawie każda scena miała w sobie coś śmiesznego. Agnieszka Pilaszewska ma wielki talent ciesze się ,żę wzięła się za pisanie scenariuszy. Genialnie jej to wychodzi. Wielki szacunek dla niej;)

ocenił(a) serial na 7
miikosky

Właśnie skończyłam oglądać 2 odc. dawno się tak nie uśmiałam szczególnie scena jak Beata rozmawia z Andrzejem w jej mieszkanku.....aż się popłakałam ze śmiechu :)

plitunia1987

A gdzie można zobaczyć 2 odcinek 2 sezonu..? ;> Mogę prosić link? Bo w tv leciał dopiero pierwszy, czyż nie?

ocenił(a) serial na 10
endover92

na serialeonline, z boku wybierasz jaki cie interesuje serial i ogladasz :))

2 czy 1 odcinek lepszy waszym zdaniem? Pierwszy byl dobry, ale 2 najzabawniejszy :D

xnewdayx

Dziękuję. :)

plitunia1987

mnie ubawiła scena z chusteczkami :D wie ktoś może jak się nazywa aktorka która gra żonę Jerzego? bo nie mogę jej znaleźć w obsadzie

ocenił(a) serial na 8
bongo_2708

Aktorka która gra żonę Jerzego nazywa się Magdalena Popławska. Grała w Usta Usta Agnieszkę Kornatowską :)

kasik125

dzięki :)