PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=601348}
6,9 51 tys. ocen
6,9 10 1 50749
6,6 14 krytyków
Przepis na życie
powrót do forum serialu Przepis na życie

Zastanawia mnie jedna rzecz. Anka po rozwodzie z mężem nie ma najlepszej sytuacji finansowej, a stać ją na opłacenie szkoły prywatnej na Kabatach dla córki. Wiem, co to za szkoła, bo mam mieszkanie dokładnie obok. Jak to możliwe?

ocenił(a) serial na 10
almost_american

Może tatuś płaci :D:D w końcu lekarz, ale zgadzam się

nisia335

e tam po co sie takimi szczegolami przejmowac:) wazne ze serial super. mnie najbardziej draznia ciagle reklamy w tym serialu, bez przesady zeby co 5min jakis produkt reklamowac

ocenił(a) serial na 7
almost_american

Ot i kolejna osoba, której rzeczywistość miesza się z fikcją :)
To, że "prywatnie" szkoła do której chodzi Mańka jest placówką niepubliczną nie oznacza, że w serialu jest podobnie. Co prawda na ten temat sie nie mówi ale posrednio mozna wysnuć przypuszczenie, że jednak jest to szkoła państwowa. Dlaczego? Ponieważ Gruba "groszem nie śmierdzi", mieszka tylko z mamą i jak sama stwierdziła na jej wyjazd na warsztaty złożyły sie wszystkie ciotki. Nie sądzę, żeby składały sie również na czesne;)

ocenił(a) serial na 7
almost_american

A przepraszam, to córka miała zmieniać szkołę w środku roku szkolnego? :D

Dla mnie bardziej niedorzeczne są zakupy w Almie i ta sama pora roku (mimo upływu dziewięciu miesięcy).

ocenił(a) serial na 8
almost_american

Nie łudźmy się, że seriale będą realistyczne. A w serialu może być to rozegrane tak, że za szkołe płaci Andrzej i Irena im pomaga, żeby Mańska nie musiała zmieniać szkoły. Albo w seriali zrobili z tego szkołe publiczną.

slaash

wiesz, ale pory roku to by się mogli trzymać.... inne rzeczy mogę im wybaczyć ;P

ocenił(a) serial na 7
almost_american

Polskie seriale - szczególnie te łatwe, lekkie i przyjemne - nigdy nie były zbyt realistyczne i nawet jeśli główny bohater pół roku chodzi bez pracy to stać go na wszystko.
Natomiast reklamy sieci sklepów Alma i przypraw Prymat są tak nachalne, że bardziej zniechęcają niż zachęcają.

almost_american

Tatuś alimenty płacił,mowa była nawet o 2,5tys miesięcznie(pewnie sie przesłyszałem) + jej zarobki.

ocenił(a) serial na 9
pinker_2

Pinker, i wreszcie ktoś gada do rzeczy!