PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=601348}
6,9 51 tys. ocen
6,9 10 1 50750
6,6 14 krytyków
Przepis na życie
powrót do forum serialu Przepis na życie

Szkoda, że za tydzień już ostatni odcinek tej serii :( Uwielbiam ten serial :))) jest niesamowity... wszystko mi się w nim podoba: aktorzy, bohaterowie, wątki, to że jest komediowy a zarazem romantyczny, dobra muzyka, różne ciekawe potrawy :) no po prostu on nie ma żadnych minusów! oby było jak najwięcej serii, tylko leci za rzadko :(

karolina922

odc. jest już dpstępny:

na str. tvn w zakładce seriale

ocenił(a) serial na 10
lilak

Wiem, że można już obejrzeć następny odcinek ale ja wolę oglądać w telewizji i trochę poczekać :)

ocenił(a) serial na 8
karolina922

zgadzam sie z toba! :)
scenariusz jest swietny! na poczatku nie moglam sie nadziwic, ze napisala go pilaszewska! ta pilaszewska! :)
no i dobor aktorow, a co za tym idzie role jakie i jak odtwarzaja - znacznie powyzej przecietnej jak na polsie seriale. kreacja poli (olszowka) jest niesamowicie ciekawa, andrzejek (adamczyk) jest cudowny, razem z zabcia (ostaszewska). i za to ogromny szacun dla tych aktorow. ich role sa fenomenalne. swietnie sie w nie wczuli, przekonuja mnie w 100% i wiem, ze gdzies sa ludzie dokladnie tacy,jak oni.
uważam tez, ze druga seria jest slabsza od pierwszej. niby nadal "inna', ciekawsza niz w inne polskie produkcje, lekko przerysowana, z humorem i cieplem, ale to juz nie to samo. gdy serial sie pojawit to bylo takie wielkie "bum"! w koncu cos nowego, nieco bardziej ambitnego. mlodzi ludzie, wielkie miasto. swietni aktorzy. i ten wspomniany przeze mnie powiew swiezosci. bo caly serial to kawal dobrzej roboty. od obsady, poprzez dobor aktorow, niezle zdjecia, az po swietna (i niemal niespotykana w serialach) muzyke. moamntami stal sie jednak nieco banalny, zbyt przewidywalny. no i za duzo tam happy endow. ale i tak go uwielbiam! ;)

ocenił(a) serial na 10
bravo007

akurat nie zgodzę się z tobą z tym że druga seria jest gorsza, bo dla mnie właśnie druga jest lepsza od pierwszej :)

ocenił(a) serial na 6
karolina922

II seria jest rzeczywiście lepsza, bałam się że postać fenomenalnej Beatki będzie mniej eksponowana ale na szczęście jej postać jest równie ważna co nieszczęsnej Ani.

ocenił(a) serial na 6
karolinaz

LEPSZA? No chyba żartujesz, przestałem oglądać ten serial bo głupota scenariusza jest po prostu straszna.

ocenił(a) serial na 7
karolinaz

Nie tylko równie ważna, moim zdaniem druga seria generalnie należała do Betty i Żabci ;D Ostaszewska i Adamczyk stworzyli świetny duet. A dla scenarzystki wyrazy uznania za kawał dobrej roboty ;)

karolina922

Mnie przyciągnęła Kumorek i Ostaszewska, która w roli Beatki jest fenomenalna! Nareszcie gra postać z humorem, choć lekko infantylną;) W innym świetle ukazali Szyca, który jak widać niekoniecznie musi grać utarte, lekko głupawe, choć śmieszne role. Natomiast Adamczyk- "Żabcia" podejmie się każdego zadania :) Dla mnie ten serial podwyższył poprzeczkę.

ocenił(a) serial na 7
karolina922

Też załuję, będzie mi brakowało co tydzień tej dawki humoru i optymizmu:)

ocenił(a) serial na 9
zapatrzona_w_slonce

no właśnie ja zawsze czekam na wtorek by obejrzeć ten serial. a teraz trzeba czekać to wiosny na 3 sezon. Agnieszka Pilaszewska pisze o niebo lepsze scenariusze od Ilony Łepkowskiej, podobno ta jej zazdrości i dobrze bo ma czego!

ocenił(a) serial na 6
__Cleo Sertortii13

to prawda a przy okazji wydaje się być fajną babką, powinna napisać scenariusz jakiegoś filmu, wyszedłby hit:)