Szkoda, że za tydzień już ostatni odcinek tej serii :( Uwielbiam ten serial :))) jest niesamowity... wszystko mi się w nim podoba: aktorzy, bohaterowie, wątki, to że jest komediowy a zarazem romantyczny, dobra muzyka, różne ciekawe potrawy :) no po prostu on nie ma żadnych minusów! oby było jak najwięcej serii, tylko leci za rzadko :(
Wiem, że można już obejrzeć następny odcinek ale ja wolę oglądać w telewizji i trochę poczekać :)
zgadzam sie z toba! :)
scenariusz jest swietny! na poczatku nie moglam sie nadziwic, ze napisala go pilaszewska! ta pilaszewska! :)
no i dobor aktorow, a co za tym idzie role jakie i jak odtwarzaja - znacznie powyzej przecietnej jak na polsie seriale. kreacja poli (olszowka) jest niesamowicie ciekawa, andrzejek (adamczyk) jest cudowny, razem z zabcia (ostaszewska). i za to ogromny szacun dla tych aktorow. ich role sa fenomenalne. swietnie sie w nie wczuli, przekonuja mnie w 100% i wiem, ze gdzies sa ludzie dokladnie tacy,jak oni.
uważam tez, ze druga seria jest slabsza od pierwszej. niby nadal "inna', ciekawsza niz w inne polskie produkcje, lekko przerysowana, z humorem i cieplem, ale to juz nie to samo. gdy serial sie pojawit to bylo takie wielkie "bum"! w koncu cos nowego, nieco bardziej ambitnego. mlodzi ludzie, wielkie miasto. swietni aktorzy. i ten wspomniany przeze mnie powiew swiezosci. bo caly serial to kawal dobrzej roboty. od obsady, poprzez dobor aktorow, niezle zdjecia, az po swietna (i niemal niespotykana w serialach) muzyke. moamntami stal sie jednak nieco banalny, zbyt przewidywalny. no i za duzo tam happy endow. ale i tak go uwielbiam! ;)
akurat nie zgodzę się z tobą z tym że druga seria jest gorsza, bo dla mnie właśnie druga jest lepsza od pierwszej :)
II seria jest rzeczywiście lepsza, bałam się że postać fenomenalnej Beatki będzie mniej eksponowana ale na szczęście jej postać jest równie ważna co nieszczęsnej Ani.
LEPSZA? No chyba żartujesz, przestałem oglądać ten serial bo głupota scenariusza jest po prostu straszna.
Nie tylko równie ważna, moim zdaniem druga seria generalnie należała do Betty i Żabci ;D Ostaszewska i Adamczyk stworzyli świetny duet. A dla scenarzystki wyrazy uznania za kawał dobrej roboty ;)
Mnie przyciągnęła Kumorek i Ostaszewska, która w roli Beatki jest fenomenalna! Nareszcie gra postać z humorem, choć lekko infantylną;) W innym świetle ukazali Szyca, który jak widać niekoniecznie musi grać utarte, lekko głupawe, choć śmieszne role. Natomiast Adamczyk- "Żabcia" podejmie się każdego zadania :) Dla mnie ten serial podwyższył poprzeczkę.
no właśnie ja zawsze czekam na wtorek by obejrzeć ten serial. a teraz trzeba czekać to wiosny na 3 sezon. Agnieszka Pilaszewska pisze o niebo lepsze scenariusze od Ilony Łepkowskiej, podobno ta jej zazdrości i dobrze bo ma czego!