mimo że jestem facetem to serial mi sie podoba tylko mam pytanie główna bohaterka bardzo sympatyczna to jakim cudem dała córce tekie kretynskie imie to po pierwsze a po drugie chodzi o młodzież każda ugania sie za facetem a jedna brzydsza od drugiej
Mania to chyba zdrobnienie od Marii, czy nie? ;p
"każda ugania sie za facetem a jedna brzydsza od drugiej" czyli tylko ładne dziewczyny mogą się "uganiać za facetami"? Na te brzydkie albo ktoś w końcu zwróci uwagę (oczywiście też jakiś brzydki) albo do końca życia będą starymi pannami, tak? Mania nie jest wcale brzydka, tylko ma taki styl, który niestety ukrywa jej naturalną urodę (dziecinne ciuchy, ciasno związane włosy i kujonki), a Gruba jest...gruba, co nie jest równoznaczne z brzydka.
dobra nawet jeśli w rzeczywistości ta mania jest ładna to w serialu wygląda tragicznie a ten jej kolega które jest uwarzany za przystojnego wybrał sobie własnie ją co w życiu nie miało by miejsca a jeśli chodzi o Grubą to w ostatnim odcinku poderwała jakiegoś synka co też nie miało by miejsca ze wzgledu na swoją aparycje co do imienia to może masz racje tylko dlaczego nie może sie zwracac do niej normalnie tylko tak głupio
:-))) zdziwiłbyś się jak się w życiu układa. Nie raz widziałam parę on brzydal ona ładna i odwrotnie. I wielu się zastanawiało jak to możliwe ;-)) Życie nie jest zero-jedynkowe, że tylko ładni z ładnymi a brzydcy z brzydkimi.
Ale jesteś płytki;/ Mańka, to zdrobnienie (Marianna, albo Maria)
Po 1. Mańka nie jest taka brzydka, jakby zmieniła fryzure i zdjęła okulary... bylaby bardzo ladna :)
A Gruba, omg... czy osoba tęższa nie może mieć faceta?;/
Vanilla ma racje, ludzie nie zwracaja uwagi na wyglad tylko na charakter, po co by ci byla super ladna laska, ktora np. by dupy dawala kazdemu? nie wolalbys normalnej dziewczyny ktora by cie kochala ?
nie jestem płytki po prostu mówie to co widze a tak na marginesie mam w pracy koleżanke jest bardzo fajna i mimo że wielu chłopakom sie bodoba to jest dosyc zauważalne że ona woli tego przystojnego tak że jeśli mówie że ta mania jest brzytka to nie znaczy że nie lubie tej postaci po prostu MóWiE to CO WIDZE
nie mogę z takich kometarzy haha ,,jestem facetem ale podoba mi się ten serial,, tylko cwaniaczki polaczki oglądają same kryminały i się tym podniecają,żałosne,ja oglądam co chcę ,to co lubię i nikt mi nie będzie rządził. ...bo facet to nie może oglądać,żałosne ;p a naprawdę jesteś płytki ;p Bo Mania to nie jest pełne imię,wgl. takie imię nie istnieje,mówią tak zdrobniale poprostu wszyscy ;p a jak ktoś posiada mózg,to może się kapnąć że Mania jest specjalnie tak zrobiona,że niby brzydkie kaczątko a pózniej pewnie stanie się piękna...
dokladnie, w ogóle wątek dosyć bez sensu. moja kolezanka ma na imię maria i też wszyscy na nią mania mówią, a co do brzydkiego kaczątka, to mańka już zdjęła aparat z zębów parę odc. temu, niedługo pewnie zdejmie też okulary, rozpuści włosy i ubierze się w jakąś kieckę na wyjście z grocholem :)
bez obrazy ale to co napisałeś jest bez ładu i składu jak sie nauczysz składac pełne zdania to wtedy napisz coś inteligentnego a co do tematu jak bym napisał same 4 było by mniej dziwne a to co napisałem, napisałem po prostu co myśle o serialu i nie kazałem nikomu na nie odpowiadac
Mania wcale nie jest taka brzydka. Ma troszkę dziwaczny styl, ale jakby zdjęła okulary, rozpuściła włosy i trochę pocieniowała byłaby naprawdę ładna. Na razie specjalnie tak ją ubierają bo jest właśnie takim brzydkim kaczątkiem i pewnie przejdzie jakąś metamorfozę. A imię "Mania" jest zdrobnieniem, poza tym to tylko serial, zawsze może się coś komuś nie podobać, ale żeby czepiać się takich szczegółów to chyba trzeba mieć jakieś kompleksy ;>
A mi się właśnie podoba jej nowoczesny styl ubierania i mam nadzieję, że nie zrobią z niej pod koniec blachary w sukience i bez okularów :)
Za to Twoja wypowiedź ma ład i skład. Na trzy linijki tekstu jeden przecinek, żadnej kropki. I to jedyny znak interpunkcyjny we wszystkich Twoich wypowiedziach w tym temacie. O jakimkolwiek porządku logicznym tego słowotoku nie wspomnę.
do czego pijesz ,przeczytaj sobie najpierw co napisał NIHOOYA i jeśli mi wytłumaczysz co tam jest napisane to szacun i nie czepiałem sie że nie dał przecinka tu czy tam tylko jego zdania to jakiś bełkot naćpanego gimnazjalisty
A więc: @nihooya chodzi o stereotypy. Skoro jesteś facetem to nie możesz oglądać seriali, bo mężczyźni nie ogladają seriali. Możesz oglądać tylko horrory, thrillery, science fiction, kino akcji itp. Jeśli oglądasz seriale to jesteś zniewieściałym, żałosnym kolesiem. I dalej - Mania to zdrobnienie, 'każdy głupi to wie'.
Tak na marginesie - czepiam się, wiem. Takie mam skrzywienie, ale walczę z tym :)
Muszę szczerze przyznać, że użytkownikowi dawiddarko zawdzięczam "banana" na twarzy, bo czytając jego komentarze, które są całkowicie bez ładu i składu można się naprawdę uśmiać. Natomiast podziwiam wierność swoim przekonaniom, które obalił każdy komentujący ten temat - naprawdę gratuluję. A nie będę komentować tego co napisałeś bo zrobili to inni i z resztą użytkownik dawiddarko sobie tego nie życzy. A i to, że oglądasz(przepraszam za bezpośredni zwrot) "Przepis na życie" nie powinno wprawiać Cię w kompleksy, bo każdy ma do tego prawo. PS Mam nadzieję, że zrozumiesz(kolejny raz przepraszam za bezpośredni zwrot) i uda Ci się przeczytać ze zrozumieniem moją wypowiedź. A i jeszcze raz dziękuje za dostarczenie mi tyle radości! :)