Skandynawowie brną w swoje urojenia i próbują racjonalnie wytłumaczyć własną głupotę.
W tym momencie mówisz o całym narodzie, bo nakręcili serial o powiedzmy "imigrantach" tak? Polecam może czasem spróbować odróżnić rzeczywistą prawdę od fabularyzowanej fikcji...
Dla mnie jest to próba racjonalnego wytłumaczenia katastrofy społecznej a może narodowej kraju który przyjął zbyt dużą liczbę nieasymilowanych emigrantów.
Środki które zostały użyte do tego lawirują tak aby nikogo nie daj boże nie urazić dlatego wyglądają tak jakby były powierzchownie fikcją ale w rzeczywistości przedstawiają prawdziwe problemy.
Tak szczegulnie gdy mieszkają 13 lat w Holandii.
No i wole swoje katolickie urojenia niż twoje co zresztą widać na zdjęciu jak mniemam opisujący twoją osobę.
Tyle, że to Norwegia. Urojenia można mieć wszędzie, zwłaszcza gdy mózg pożera ślepa nienawiść. Tak zdjęcie opisuje moją osobę, przede wszystkim gest rozpaczy gdy czyta się te katolickie mózgotryski.
To znaczy że ty mieszkasz w Norwegii , bo wiesz to nie wygląda że siedzisz na fiordzie ???
Przykład Holandii podałem bo mam wrażenie że jest ona w co najmniej podobnym problemie co Norwegia .
Czyli czytaj : NIE SIEDZĘ W JAKIMŚ PIERDZISZEWIE W POLSCE PO MSZY I PISZĘ NA KOMPUTERZE.
I mam faktyczny kontakt od ponad 10 lat z tym "problemem".
Teraz pytanie gdzie ty jesteś ???
W jakiej dziurze siedzisz ???
To pytanie retoryczne, bo gdyby to było jakieś inne "cywilizowane" państwo poza Polską to byś się pochwalił.
Tak samo jak Ty nie wiesz, tylko domniemujesz. Ekstrapolujesz tak samo jak ja, tylko z nienawiścią. Przez 3 lata mieszkałem w Berlinie, rok w Monachium i 2 w Szwecji. Ale nie chwalę się tym, bo po pierwsze: nie czyni mnie to automatycznie mędrcem (co najlepiej widać po Tobie). Po drugie: nie ma żadnego znaczenia. Po trzecie: czym tu się „chwalić”, że nie potrafi się zarobić na chleb w kraju, tylko trzeba szukać jak Ty posady przy łopacie za granicą? Po czwarte: prędzej uwierzę, że siedzisz z takim mózgiem w Chołubinie niż Holandii.
„NIE SIEDZĘ W JAKIMŚ PIERDZISZEWIE W POLSCE PO MSZY I PISZĘ NA KOMPUTERZE”
To nie ja mam nick „kattol” więc nie przypisuj mi swoich zachowań. Nurtuje mnie jedno pytanie: skoro tak bardzo gardzisz tymi „cywilizowanymi” krajami, to czemu nie wrócisz do Polski. Aaa, zapomniałem, piszesz to z Chołubina a wiedzę czerpiesz głównie z portali ONR.
Nareszcie napisałeś coś o sobie bo Woooo i zdjęcie nic nie znaczy.
Nazwa kattol nawiązuje do tradycji Polskiej katolickiej jako wyboru geopolitycznego ale nie do samej mojej religijności.
Ostatni raz w kościele byłem kilka lat temu i dawniej także byłem mało "praktykujący"
Z ONR nawet nie sympatyzuje .
W moich wpisach nie ma żadnej nienawiści jak i inwektyw jak w twoich .
Masz z góry określoną tezę i do niej dopasowujesz osobę.
Czyli tak :katolik niechętny emigrantom czytaj zacofany burak z prowincji prawdopodobnie wyznawca ONR.
AKTUALNIE OKOŁO 2 MILIONY POLAKÓW WYSYŁA ZA POMOCĄ INTERNETU OPINIE O KRAJACH W KTÓRYCH MIESZKAJĄ.
To nie jest tak jak podają media liberalne że prowincja która nigdzie nie była nikogo nie widziała bezpodstawnie ma negatywną opinie o afrykańskich emigrantach.
MY, JA mamy bezpośredni z nimi kontakt ,wyobraź sobie.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2 lata w danym kraju szczegulnie zachodnim nic nie znaczy.
Ludzie tam mają z wychowania podwójną osobowość .
Tą na pokaz ,na zewnątrz i tą dla wąskiego grona przyjaciół i rodzinny.
Dopiero po około 5-6 latach udaje się czasem przyłapać ich na ich faktycznych ,skrywanych poglądach.
Ci z Afryki postępują podobnie szczegulnie Arabowie.
Dlatego jedni udają że są otwarci na asymilacje obcych a inni że się asymilują.
Ja nie chcę takiego zakłamania i krytykuje ewentualną propagandę liberalną w tym kierunku.
Człowieku popusc te gumkę w gaciach, bo zaraz pekniesz z tej nienawiści do zachodnich społeczeństw. Jak ci tak źle, to nie wychylaj nosa z z tego podkarpacia, czy też innego zadupia na którym jesteś, odłącz internet i zajmij się jakaś robota, a nie trollowaniem na forum publicznym....
Marcin jesteś wyjątkowo bezczelną osobą która nie czyta całych i wszystkich wpisów a jedynie te kawałki które mu pasują.
Co do zadupia i trollowania to nie wszyscy są słoikami jak ty ,klakierowanie dekadenckiej i zmanierowanej elicie w Polsce czy też w europie nie powoduje że sam się do niej zaliczysz.
Jesteś co najwyżej owcą która podąża za starymi baranami prosto na urwisko .