PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489795}

Przygody Merlina

Merlin
2008 - 2012
7,4 38 tys. ocen
7,4 10 1 37810
6,3 6 krytyków
Przygody Merlina
powrót do forum serialu Przygody Merlina

Występuje w tym serialu wiele zapewne, ktoś mógłby mi je w przedstawić. Mam na myśli kto z kim i w którym sezonie. Z góry dziękuję.

oallaa13

Oczywiście trójkąt Artur&Gwen&Lancelot, ale to tylko w kilku odcinkach. Od drugiego sezonu jest wątek Gwen&Artur, jest też Merlin&Freya, w trzecim sezonie: Gaius&Alice, Uther&Lady Catrina. Są też wątki jednoodcinkowe Artur&..., ale nie będę się rozpisywać xP
No, ja tylko tyle pamiętam, jak coś przeoczyłam to nie moja wina ;D

yvonneD

Nie oglądałam jeszcze tego serialu, ale mnie interesuje. O co chodzi z Morganą?

oallaa13

Radziłabym Ci pierwsze obejrzeć serial, bo jak będziesz wiedziała od początku o co chodzi to nie będzie niespodzianki i tych emocji xP

ocenił(a) serial na 8
oallaa13

poza tym, jeżeli nie oglądałaś jeszcze serialu, to nie będzie łatwo wytłumaczyć wątku morgany. jest trochę... inny (nie jestem pewna czy to dobre słowo)

ocenił(a) serial na 8
l578

Moim zdaniem nie wchodzi się na forum przed oglądaniem , bo można sobie spiepszyć całą zabawę . Obejrzyj to pogadamy .

Enterraz

Ale ja właśnie zawsze wchodzę na forum popytać się czy warto i proszę odpowiedzcie mi na to pytanie, jak coś, to ja sobie popsuje zabawę, nie Wy.

ocenił(a) serial na 8
oallaa13

jeżeli chodzi o morganę, to przez dwa pierwsze sezony była milutka i beztroska jak kucyk z krainy tęczy (miała co prawda kilka incydentów z utherem, i występowała parę razy przeciw niemu). w trzecim sezonie za sprawą swojej złej demonicznej (i moim zdaniem fantastycznej) siostrze zmieniła się w podłą nieczułą sztuczną babę. i te jej okropne wkurzające demoniczne złowrogie uśmieszki!!! ale mimo wszystko pozostał mi sentyment co do tej postaci. nimueh też uwielbiam. w ogóle uwielbiam wszystkie złe kobiety w "merlinie". ale nie zwalaj teraz na mnie dostarczenia tych informacji

ocenił(a) serial na 10
l578

Kucyk z krainy tęczy- zabiło mnie to :D

ocenił(a) serial na 8
oallaa13

Jak tak to spoko . nie wiem o co ci konkretnie chodzi więc zacznę od początku - Morgane wychowywał Uther , ponoć jej ojciec był przyjacielem króla , ale jak się okazuje w 3 sez , jest nim sam król . W 1 sez Morgi nie zna magii ale współczuje zabijanym przez Uthera magom , ratuje kilku . W 2 jej magia sama się ujawnia , jest przerażona , ale Merlin prowadzi ją do druidów , którzy pokazują jej jak kontrolować moc . Pojawia się Morgouse , jej siostra , ta zła . Pod koniec Morgo sprawia , że Morga staje się źródłem zaklęcia usypiającego camelot , więc Merlin ją zabija trucizną . Morgouse ją zabiera z camelot i ratuje . W sez Morgana się odnajduje ale wtedy jest już zła .Przepraszam że tak powierzchownie , ale w końcu tylko om Morganę chodzi