Występuje w tym serialu wiele zapewne, ktoś mógłby mi je w przedstawić. Mam na myśli kto z kim i w którym sezonie. Z góry dziękuję.
Oczywiście trójkąt Artur&Gwen&Lancelot, ale to tylko w kilku odcinkach. Od drugiego sezonu jest wątek Gwen&Artur, jest też Merlin&Freya, w trzecim sezonie: Gaius&Alice, Uther&Lady Catrina. Są też wątki jednoodcinkowe Artur&..., ale nie będę się rozpisywać xP
No, ja tylko tyle pamiętam, jak coś przeoczyłam to nie moja wina ;D
Radziłabym Ci pierwsze obejrzeć serial, bo jak będziesz wiedziała od początku o co chodzi to nie będzie niespodzianki i tych emocji xP
poza tym, jeżeli nie oglądałaś jeszcze serialu, to nie będzie łatwo wytłumaczyć wątku morgany. jest trochę... inny (nie jestem pewna czy to dobre słowo)
Moim zdaniem nie wchodzi się na forum przed oglądaniem , bo można sobie spiepszyć całą zabawę . Obejrzyj to pogadamy .
Ale ja właśnie zawsze wchodzę na forum popytać się czy warto i proszę odpowiedzcie mi na to pytanie, jak coś, to ja sobie popsuje zabawę, nie Wy.
jeżeli chodzi o morganę, to przez dwa pierwsze sezony była milutka i beztroska jak kucyk z krainy tęczy (miała co prawda kilka incydentów z utherem, i występowała parę razy przeciw niemu). w trzecim sezonie za sprawą swojej złej demonicznej (i moim zdaniem fantastycznej) siostrze zmieniła się w podłą nieczułą sztuczną babę. i te jej okropne wkurzające demoniczne złowrogie uśmieszki!!! ale mimo wszystko pozostał mi sentyment co do tej postaci. nimueh też uwielbiam. w ogóle uwielbiam wszystkie złe kobiety w "merlinie". ale nie zwalaj teraz na mnie dostarczenia tych informacji
Jak tak to spoko . nie wiem o co ci konkretnie chodzi więc zacznę od początku - Morgane wychowywał Uther , ponoć jej ojciec był przyjacielem króla , ale jak się okazuje w 3 sez , jest nim sam król . W 1 sez Morgi nie zna magii ale współczuje zabijanym przez Uthera magom , ratuje kilku . W 2 jej magia sama się ujawnia , jest przerażona , ale Merlin prowadzi ją do druidów , którzy pokazują jej jak kontrolować moc . Pojawia się Morgouse , jej siostra , ta zła . Pod koniec Morgo sprawia , że Morga staje się źródłem zaklęcia usypiającego camelot , więc Merlin ją zabija trucizną . Morgouse ją zabiera z camelot i ratuje . W sez Morgana się odnajduje ale wtedy jest już zła .Przepraszam że tak powierzchownie , ale w końcu tylko om Morganę chodzi