PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489795}

Przygody Merlina

Merlin
2008 - 2012
7,4 38 tys. ocen
7,4 10 1 37867
6,3 3 krytyków
Przygody Merlina
powrót do forum serialu Przygody Merlina

Wie ktoś może kiedy 2 sezon "Przygód Merlina" w Polsacie z polskim dubbingiem,bo podobnież na BBC w angielskiej wersji już leci.

kamilx98

Był bym wdzięczny jeśli by ktoś powiedział gdzie można ściągnąć wszystkie odcinki 2 sezonu z napisami pl.

ocenił(a) serial na 10
kamilx98

Na darkwarez.pl można ściągnąć film, a napisy24.pl jak sama w sobie nazwa zawiera owe napisy do odcinków :)

aniusiaczek92

dzięki,muszę obejrzeć

kamilx98

Ściągnąłem pierwszy odcinek i te napisy.Wrzuciłem ten odcinek i napisy do jednego folderu ale nie działa.Wie może ktoś jak to zrobić żeby napisy działały w tekście.

kamilx98

może plik z napisami ma inną nazwę niż plik z filmem. zmień nazwę pliku tekstowego na taką samą jaką ma film (tylko, oczywiście, plik tekstowy musi mieć rozszerzenie .txt a nie .avi)
Następnym razem proponuję byś ściągnął napiprojekt - to wyszukiwarka napisów, w ciągu kilku sekund znajduję w internecie właściwe napisy i je od razu dopasowuje do pliku.

Luelle

Dziękuje zaraz sprawdzę

kamilx98

Ma ktoś jakiś sprawdzony link do pierwszego odcinka z napisami?Bo jak włączam to mi nie działają napisy.Poleci ktoś?

kamilx98

powtarzam raz jeszcze - plik tekstowy musi mieć TAKĄ SAMĄ nazwę, inaczej się nie włączy.

Luelle

Wiem,jest ta sama nazwa więc nie wiem dlaczego nie działa.Masz jakąś stronę z której ściągasz/ściągnąłeś.

kamilx98

http://peb.pl/seriale/376339-rapidshare-merlin-przygody-merlina-2008-a-29.html
proponuję ściągać przez przez hotfile. Pierwsze odcinki 2 sezonu są na wcześniejszych stronach.

Luelle

sprawdziłem wszystkie.Niektóre to pliki avi więc napisy nie działają.Jeden link był do odpalenia prze clone dvd,ale clone nie odczytywał pliku itd.Kur.. już tyle przeszukałem i nic.Jeśli uważacie że jestem głupi że nie mogę znaleźć 1 odcinka merlina z 2 sezonu to pomóżcie głupiemu :)

kamilx98

czemu nie działają? mi wszystko działą, a stąd ściągałam. może nie masz jakiegoś sterownika?

użytkownik usunięty
kamilx98

1. Pobierz odcinek W PLIKU AVI.
2. Pobierz napisy (napisy24.pl)
3. Plik z napisami i z odcinek muszą mieć takie same nazwy.
4. Odtwórz w programie SubEdit player.
5. Napisy powinny się włączyć automatycznie, jeśli nie to wybierasz otwórz plik z napisami, lub jeśli są tylko wyłączone klikasz klawisz N

*Jeśli nie masz kodeków odpowiednich ściągnij paczkę K-Lite Codec Pack Full

ian0 wielkie dzięki,w tym programie SubEditplayer działa wspaniale.Może winamp nie chciał mi tego odczytać,ale dziwne bo 1 sezon w winampie działał bez zarzutów.

użytkownik usunięty
kamilx98

Winamp ogólnie nie odtwarza napisów.
Możliwe, że miałeś jakiś kodek na komputerze który nakładał na obraz napisy.
Subedit odtwarza napisy tak jakby osobno, tzn. że bez ingerenci w kodeki itd. z poziomu programu można zmieniać wielkość napisów, położenie itp.

Ale ja właśnie ściągnąłem te kodeki czyli w winampie też powinno działać?

dołączę się tylko:
-zamiast 'Subedit Player' można użyć równie rozbudowany 'Best Player' (np z powodu, iż ten pierwszy nie działa w Windows 7)
-najlepsza i jedyna słuszna paczka kodeków to CCCP (Combined Community Codec Pack)
-plik z napisami i odcinek nie muszą mieć takich samych nazw ;>

użytkownik usunięty
LiMiTED_UNCUT

No niby nie muszą, ale w przy większej ilości plików nie chce się szukać odpowiednich napisów.
Na kodekach nie znam się dobrze, mam matroske bo głównie korzystam z plików HD, i jakieś tam jeszcze kodeki do odtwarzania avi, chyba, że matroska też sobie z tym formatem radzi.

Co do winampa, to może odtwarzać, ale szczerze nie polecam tego programu do oglądania filmów.